Her Cilt Tipine Göre Ballı Maske Tarifi

Sivilceye meyilli ciltler, karma ciltler, kuru veya yağlı ciltler… Her cilt tipi için farklı malzemeler ekleyerek evde yapılan ballı yüz maskeleri sayesinde cildi yenilemek ve cilt sorunlarından arındırmak mümkün. İşte, her cilt tipine göre ballı maske tarifleri esraninportresi’nde.

0
1057

Sivilceye meyilli ciltler, karma ciltler, kuru veya yağlı ciltler… Her cilt tipi için farklı malzemeler ekleyerek evde yapılan ballı yüz maskeleri sayesinde cildi yenilemek ve cilt sorunlarından arındırmak mümkün. İşte, her cilt tipine göre ballı maske tarifleri esraninportresi’nde.

Yazıyı hazırladığım şu günlerde yazı geride bırakıp, sonbahara merhaba dedik. Yılın bu mevsimi kendinize bakım yapabileceğiniz en güzel zamanlar aslında. Bir nevi yazın sıcak ve kuru havasının yıpratıcı etkisini giderebilir, kış aylarına cildinizi hazırlayabilirsiniz. Evde yapılan cilt bakımı rutinleri içerisinde benim ev sevdiğim yüz maskeleri… İçeriklerinden emin olduğunu doğal malzemelerle hazırlayacağınız yüz maskeleri ile cildinizde canladırıcı etki yaratabilirsiniz. Evde doğal yüz maskesi tarifleri denerken en çok kullanılan malzemelerden biri de kuşkusuz bal! Aslında taş devrinden beri bal cilt bakım malzemesi olarak kullanıyor desek, yanlış olmaz. Peki cildimizde neden ballı maskeler kullanmalıyız?

Neden Bal ile Cilt Bakımı Yapmalı?

Çünkü bal, doğal olarak antibakteriyeldir ve cildinizin sivilce ile savaşmasına yardımcı olur. Ayrıca inanılmaz bir antioksidan kapasiteye sahiptir ve antioksidanların cilde zarar veren serbest radikallerle savaşmasını istersiniz. Bal, havadaki nemi çeken, cildinizi nemli ve pürüzsüz bırakan doğal bir nemlendiricidir ve ayrıca gözeneklerinizi tıkayabilecek (ve sinir bozucu sivilcelere yol açabilecek) aşırı sebumun kırılmasına yardımcı olabilir. Bu noktada belirtmeliyim ki içeriğinin doğal olduğundan emin olduğunuz balı kullanarak en fazla faydayı sağlayabileceğinizi de unutmayın.

Bal Ciltte Nasıl Kullanılmalı?

Hepimiz cilt bakım ürünlerine zaman zaman para harcıyoruz. Ancak bu sefer lüks yüz serumu kısmını atlayın ve iyi ve doğal bal satın alın. Bu balı, yüzünüzü yıkamak, peeling yapmak veya cildinize haftalık bal maskenizi uygulamak için kullanabilirsiniz.

Birazdan her cilt tipine göre detaylandıracağım ballı maskeler, evde yüz bakımı için idealdir. Temiz bir cilt ile başlayın ve maskeyi uygulamadan önce, gözeneklerinizi açmak için yüzünüze ılık, ıslak bir bez koyun. Maskeyi yıkadıktan sonra, yüzünüzü soğuk suyla yıkayın veya gözenekleri kapatmak için bir tonik (gül suyu veya yeşil çay kullanılabilir. Bknz—> her cilt tipi için tonik tarifi) kullanın. Sonra iyi bir yüz yağı da uygulayabilirsiniz. 

Cilt Tipine Göre Ballı Maske Tarifleri

İşte evde yüz maskesi yapamaya başlamanıza yardımcı olacak 5 basit tarif. Cilt tipinize ya da yaşadığınız cilt sorununa uygun olanı seçebilirsiniz.

1. Akne Eğilimli Ciltler için Ballı Maske :

Yüz maskelerinde en çok kullandığımız malzemelerden bir diğeri de karbonattır. Çünkü hem antiinflamatuar hem de antibakteriyeldir. Karbonatın arındırıcı etkisiyle birlikte limon suyu ve balı birleştirin. Böylelikle sivilceleri önlemeye yardımcı olacak yumuşak ama etkili bir maskeye sahip olun.

Malzemeler;

  • 1 çay kaşığı limon
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Uygulanışı;

  1. Küçük bir kaseye limon suyu, bal ve karbonat ekleyin. 
  2. İyice karıştırın ve yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 
  3. Gözünüzün yakınındaki alandan kaçının. Bu maskeyi cildinize sürterek ovalama yapmamalısını
  4. 15 dakika sonra maskeyi önce ılık suyla, ardından soğuk suyla çıkarın.
  5. Uyarı : Limon suyunu kullanırken dikkatli olun! Limon, cildi ışığa duyarlı hale getirebilir. Yüzünüzü iyice durulayın ve daha sonra güneşte olacaksanız güneş koruyucu kullanın.

2. Yağlı Ciltler için Bal Yüz Maskesi

Kil maskeleri yağlı cildi kontrol etmek için harikadır. Bal, fazla yağın parçalanmasına yardımcı olur ve çok emici kil, nazikçe pul pul dökülerek fazla yağ ve kiri uzaklaştırır. Bentonit  kili yağlı cildi dengelemek için en iyi kil seçeneklerindendir.

Malzemeler;

  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı Bentonit Kil
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi

Uygulanışı;

  1. Kil, bal ve elma sirkesini küçük bir kapta birleştirin (kil ile çalışırken asla metal kullanmayın). 
  2. Nazikçe yüze ve boyuna uygulayın. 
  3. 15 dakika sonra maskeyi ılık suyla, ardından soğuk suyla çıkarın.

3. İltihaplanan veya Hassas Cilt için Ballı Maske

Yeşil çay ve bal, ciltte kızarıklık ve iltihaplanma için iltihap önleyici etki gösterir. Bu rahatlatıcı karma, hassas ciltler için yeterince yumuşaktır (yine de endişeleniyorsanız bir cilt testi yapın). Her iki bileşen de serbest radikallerle savaşmak ve cilt hasarını onarmak için güçlü antioksidanlardır.

Malzemeler;

  • 1 çay kaşığı matcha tozu
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tatlı badem veya jojoba yağı

Uygulanışı;

  1. Matcha tozu, bal ve yağı küçük bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın. (Matcha tozunuz yoksa, yeşil çay poşetini kesip yapraklarını kullanın.) 
  2. Bunu ılık suyla yıkamak için yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekletin.

4. Kuru Ciltler için Ballı Maske :

Bal ve avokado, kuru ciltler için mükemmel nemlendirici kombinasyonudur. Öğütülmüş bademlerin yağları cildinizi süper yumuşak hissetmenizi sağlar. Daha da nemlendirici faydalar eklemek istiyorsanız, karışıma bir çorba kaşığı daha yağ ekleyebilirsiniz.

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı bal (veya 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı jojoba veya tatlı badem gibi bir yağ)
  • 1/4 avokado püresi
  • 2 yemek kaşığı badem, ince öğütülmüş

Uygulanışı;

  1. Bal ve avokadoyu küçük bir kaseye ekleyin ve karıştırın. 
  2. Öğütülmüş bademleri ekleyin ve tekrar karıştırın.
  3. Yüzünüze ve boynunuza sürün.
  4. 15-20 dakika sonra ılık suyla durulayın.

5. Lekeler için Ballı Maske :

Zerdeçal maskeleri cilt tonunu dengelemek, koyu lekeler veya izlerin görünümünü azaltmak için yaygın olarak kullanılır. Bal, hafif bir ağartma etkisi sağlarken limon suyu ve yoğurt, ölü deriden kurtulmak ve yeni hücre büyümesini teşvik etmek için hafif peeling etkisi gösterir. 

Malzemeler;

  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/4 çay kaşığı zerdeçal tozu

Uygulanışı;

  1. Tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın. 
  2. Tüm yüzünüze ve boynunuza ince bir tabaka uygulayın. 
  3. 20 dakika bekleyin ve ılık suyla durulayın. Maskeyi haftada bir tekrarlayın. Sonuçları almanız 2-3 ay sürecektir.
  4. Daha parlak ciltler için bal ve tarçını deneyebilirsiniz.

Uyarılar

  • Tahriş gelişirse veya ağrı ortaya çıkıyorsa kullanmayı bırakın.
  • Hamileyseniz, devam eden sağlık sorunlarınız veya düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa herhangi bir malzemeyi kullanmadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun.
  • Güzelliğe pek çok faydası olan doğal ürünler olsalar da ilk defa kullanacağınız hemen her ürünü öncelikle cildinizde test etmelisiniz. (Cilt testi nasıl yapılır–> Cilt alerji testi)
  • Alerjen tepkiler veren bir bünyeniz, cildiniz varsa doktorunuza danışmadan asla kullanmamalısınız.Tereddüt ettiğiniz her noktada bir uzmana danışmalısınız.
  • Sitenin içeriği ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Bilgiler hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site bilgilerine dayanarak tanı ve tedavinin yönlendirilmesi önerilmez. Bu sitede verilen bilgiler bilimsel referans olarak gösterilemez.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here