Yeni Saç Kesimleri Modası

Modern shag saç kesimi, kahküllü lob, A kesim bob saç modelleri, ince katlı uzun saçlar, katlı kıvırcık saçlar... Kısa saç modelleri yanı sıra uzun ve özellikle de katlı saç kesimlerinin de yer aldığı, öne çıkan yeni moda saç modelleri derledik. İşte, saç modası içinde öne çıkan saç kesimleri modası esraninportresi.com'da

7
7452

Modern shag saç kesimi, kahküllü lob, A kesim bob saç modelleri, ince katlı uzun saçlar, katlı kıvırcık saçlar… Kısa saç modelleri yanı sıra uzun ve özellikle de katlı saç kesimlerinin de yer aldığı, öne çıkan yeni moda saç modelleri derledik. İşte, saç modası içinde öne çıkan saç kesimleri modası esraninportresi.com’da

Her mevsim geçişi aslında bir temizlik, yenilik fırsatıdır. Sadece evimizi gelecek mevsime hazırlamakla kalmaz, kendimizi de bedenen ve ruhen bu yeni mevsime hazırlamamız gerekir. Değişecek kıyafet seçimlerinin yanı sıra, kullandığımız cilt ve makyaj ürünleri de havaya bağlı olarak değişir. Bunların yanına yeni bir görünümü de koyduğunuz zaman baştan ayağa taze bir başlangıç yapmış olursunuz. Tüm bu sebeplerden aslında yeni sezonda bizi bekleyen yeniliklerden, yeni moda kıyafetlerden, dekorasyon trendlerinden ve saç renklerinden sıklıkla bahsediyorum bu aralar. Şimdiye sıra geldi en çok merak ettiğimiz konulardan biri olan saç kesimlerine… Kıvırcık saçlara hitap eden saç kesimi yanı sıra uzun veya kısa saç kesimleri de yer alıyor, yeni saç kesimleri modası içerisinde.

Yeni Saç Kesimleri Modası

1- Modern Shag Saç Kesimi :

70’li yılların biraz asi, çokça cool görünüme sahip saç kesimi, 2015 yılında başladığı popülerlik yolunda hızla ilerliyor. Yeni moda saç modelleri içerisindeyse omuz hizasında veya biraz daha uzun saçlara uygulanan shag saç kesimleri hakim diyebiliriz. Daha çok kısa saç modeli olarak bilinen bu modelin daha modern olarak nitelendirilmesinin sebebi biraz daha uzun saçlara uygulanıyor olması. Ayrıca shag saç modelinin ortaya çıkarılması için kesilen katların daha uzun bırakılması da yine kesime modernlik katan bir diğer unsur.

1 2017 sac kesimleri modasi 2017 sac modelleri_mini

Eğer kalın telli saçlara sahipseniz ve bu modeli kestirmek istiyorsanız, kuaförünüzden bolca kat atmasını ve uçlarını incelterek ilerlemesini isteyebilirsiniz.

Bu kesime şekil verirken, saç kesimini ortaya çıkarması ve doğru görünümü elde etmenizi sağlaması için ister dalgalı ister düz fön çekin uçların düz kalmasını sağlayın. Ayrıca saç diplerine bir miktar hacim katacak bir sprey veya kuru şampuan da kullanılabilir.

2 2017 kis sac kesimleri 2017 sac modelleri_mini

2- Uzun Saç Modelleri için Kahküllü Shag Saç Kesimi :

Orta uzunluktaki saçlar gibi uzun saçlar için de en çok tercih edilecek saç kesiminin uzun katlı shag saç modeli olacağa benziyor. Shag saç kesimi için kahküller olmadan çok yalın kalacaktır diyebiliriz. Bu model Taylor Swift ile birlikte ilk karşımıza çıktığında Taylor Swift’in bütün alnını kapatan kahkülleri de vardı. Bu yıl daha uzun, dağınık şekillendirilmiş kahküller eşlik ediyor, kesime. Uzun kahkülleri ister alnınıza düşürebilir, isterseniz her iki yana ayırabilir, isterseniz de geriye doğru tarayabilirsiniz.

3 2017 kis sac kesimleri 2017 sac modelleri_mini

Bir öncekinde belirttiğimiz gibi yapılmış ama yapılmamış gibi görünen bir şekillendirmeye ihtiyaç duyar bu saç kesimi. Bu sebeple de aslında çok kolayca şekil vermek mümkündür. Saçlar ıslakken saç diplerine hacim katacak bir sprey veya jel uygulayın. Ardından tüm saça köpük uygulayın ve kurutun. Ve yine saç uçlarının düz kaldığından emin olun.

1 uzun katli sac modelleri 2017 sac modası 2017 sac modelleri_mini

Pek çok kadın gerektiğinde savurabilmek, daha havalı görünmek veya sadece kendini daha iyi hissettiği için uzun saçlara sahip olmak ister. Saçların sönük ve bakımsız görünmemesi için de uzun saçlar için katlı kesimler önerilir. İşte, saç modelleri içerisinde de yer alan uzun saçlara hareket ve hacim katacak katlı kesim fikirlerinin yer aldığı–> uzun katlı saç modelleri esraninportresi.com’da

Yeni Saç Kesimleri Modası

3- Çene Boyunda Bob Saç Kesimleri :

Uzun süredir bob saç kesimi kullanan biri olarak yeni saç modası içerisinde bob saç kesiminin kendine yer bulmasından fazlasıyla memnunum. Aslında şunu da belirtmekte fayda var. Saçı kestirmekle ilgilitek düşünceniz modası geçer mi acaba konusuysa endişe etmeyin. Zira özellikle de bob-lob saç kesimleri farklı katı kesimler ile öne çıkacak olabilseler de aslında klasik haline gelmiş saç kesimleridir. Ayrıca herkesin uzun saçlı olması da gerekmiyor. Eğer saçlarınız uzadıkça zayıflıyorsa, görüntü olarak sizi aşağı çekiyorsa düşünmeden kısaltın saçlarınızı derim. Bu saçlar özellikle düz, ince veya kalın telli saçlara sahip olanlar için mükemmeldir.

4 2017 kis sac kesimleri 2017 sac modelleri_mini

Bob, lob gibi küt saç modelleri veya erkek tipi olarak adlandırılan pixie kesim kısa saçlar… Nasıl ki uzun saç, bakım ve özen istiyorsa, kısa saçlar da kendine özgü bazı bakımları gerektiriyor. Saç modeli değişiminin arefesinde olanlar veya hali hazırda kısa saç kullananlar, kısa saç bana yakışır mı diyenler için–> kısa saç kullananların bilmesi gerekenler listesi esraninportresi’nde.

kısa saç bana olur mu_mini

2 kisa bob sac modelleri_mini

Yeni Saç Kesimleri Modası

4- A Kesim Lob Saç Modeli :

Bu yıl uzun saçlar mı daha çok yoksa kısa saçlar mı diye soruyorsanız, tek birinde yoğunluk yok aslında. Herkese göre, her saç uzunluğu var. Bu yıl farklılık saç uzunluklarında değil saç kesim şekillerinde. İşte bunlardan biri de Lob saç kesimleri. Bob ve lob arasındaki tek fark saç uzunluğudur. Çene ile omuz ve ikisi arasındaki orta uzunluklar Lob olarak adlandırılıyor.

Yurt içinde veya yurt dışındaki pek çok ünlünün, bu saç kesiminin bu kadar popüler olmasında elbette önemli bir payı var. A kesim, öne doğru uzayan, bob saçlarıyla görmeye alıştık örneğin Victoria Beckham’ı. Özellikle yuvarlak yüze sahip olanlar için oldukça uygun olan bu saç kesimi, kullanana elegan ve tarz bir görünüm katıyor. Eğer saç tipiniz de bu saç modelini kullanmaya elverişli ise, hazırlanırken saçlarınızı düşünmenize gerek kalmıyor, çünkü hızlıca şekil verebiliyorsunuz.

5 2017 kis sac kesimleri 2017 sac modelleri

Bob nedir, Lob nedir? Bob ile Lob arasındaki fark nedir? Popüler trend haline gelen ve ünlüler tarafından da tercih edilen modeller arasında yer alan bob ve uzun bob (yani lob) saçlara dair ayrıntılar–> uzun bob-lob saç kesimleri

lob_slider_mini_mini

Moda saç kesimleri arasında bob ve lob saç kesimlerinden sıklıkla bahsediyor olacağız. İşte en popüler bob saç kesimleri..–> Trend bob saç kesimleri

Yeni Saç Kesimleri Modası

5- 30’lu yılların Hacimli Bob Saç Kesimi :

Aslında bir önceki maddede yer alan çene hizasındaki boblar ve daha kısa bob saçlara çok benziyor. Bu model aslında daha kısa ve A kesime sahip. Yani önler daha uzun arkaya doğru katlı daha kısa bir kesim söz konusu. Özellikle de tek yöne derin bir ayrımla saçı şekillendirdiğiniz zaman (tıpkı Miranda Kerr yatığı gibi) öndeki uzun saçlar yüzünüze doğru düşebilir. Dalgalı veya düz saçlara sahipseniz mükemmel bir sçeim olacaktır bu kesim. Katlar sayesinde saç kesimi daha hareketli bir görünüme kavuşacaktır.

Evde saçları şekillendirirken önce küçük saç fırçası ve fön makinesi ile ön şekillendirmeyi yapın. Ardından dalgaları daha kalıcı hale getirmek için maşa uygulaması yapın. En son olarak fön makinesinin soğuk üfleme mekanizmasını açın, saçlarınızı öne doğru atıp fön makinesini saçlara tutun. Saçlarınızı geriye doğru atıp, düzelttiğiniz zaman hazır hale gelmiş olacaklar.

8 2017 kis sac kesimleri 2017 sac modelleri_mini

6- Yumuşak Alt Katlar :

Yılın çok öne çıkan kesimi diyebiliriz yumuşak alt katlı saç modellerine. Son zamanlarda busaç modeli ile arz-ı endam eden ve bu saç modelinin öne çıkmasını sağlayansa Alexa Chang. Özellikle saçların içlerindeki, saçı fazla kabarık gösteren hacmi incelten ve saçı modernleştiren yumuşak katları kalın telli saçlara sahip olanlar da çok sevecektir.

7 2017 kis sac kesimleri 2017 sac modelleri_mini

Yeni Saç Kesimleri Modası

7- Katlı Kıvırcık Kısa Saçlar :

Kıvırcık saçlara sahip olanlar belki de bakmakta zorlandıkları için düz saçlara sahip olma hayali kursalar da veya düz saçlara sahip olmak için farklı yöntemleri deneseler de kıvırcık saçlara sahip olmak oldukça trend. Yani düz saçlara sahip olanlar onların yerinde olmak istiyor adeta.

Kıvırcık saç trendi içerisinde önemli bir ayrıntı da doğal hallerinde saçların bırakılıyor olması. Yani bir şekil vermek, buklelerin düzgün görünmesini sağlamaya çalışmak durumda değilsiniz. Hatta bir miktar kabarık görünmesi oldukça makbul. Hele ki saçlar kısaysa. Zira katlı kıvırcık kısa saçlar yeni moda saç modelleri içerisinde çok popüler.

2 2016 kıvırcık kısa saç modelleri_mini_mini

Burada kahkülleri de dahil etmek istiyorum. Yani kahkül modası sadece düz saçlar için değil. Kıvırcık saçlı kahküller popülerliğini sürdüreceğe benziyor.

facebook_f_mini

4 kıvırcık saçlarda kahkül_mini_mini

Tüm bu doğal kıvırcık trendine rağmen, daha şekilli saçlar istiyorum diyorsanız, kıvırcık saç bakımını doğru şekilde yapıp, doğru şekillendirme adımlarını uyguladığınız zaman daha mükemmel görünen bukleler elde edersiniz. Buklelerin küçük ve büyük olması gibi detaylar özellikle de duş sonrası uygulanması gereken kurutma ve şekillendirme adımlarını değiştirir. İşte–> kıvırcık saçlar için şekillendirme ipuçları

11 2017 kis sac kesimleri 2017 sac modelleri

8- Pixie Saç Kesimleri :

İşte diğer tüm saç kesimleri bir yana pixie saç kesimi bir yana. Çünkü erkek tipi kısa saç modeli olarak da adlandırılan bu saç modelleri gerçek bir cesaret istiyor aslında. Çok net bir başka durum da herkese yakışmayacağı. Yüz tipine, saç türüne bağlı olarak karar verilmesi gereken bu saç kesim modeli trend saç kesimlerinin başında yer alıyor.

Pixie Saç Modeli

Yüz hatlarını ortaya çıkaran ve hem çocuksu hem de çekici bir görüntü kazandıran pixie saç kesimi modeli bu kadar gündemdeyken, acaba kestirsem mi, kestirirsem bu kısa saça nasıl şekil verilir ki diye düşünenlere bir kaç seçenek hazırladım. İşte–> pixie saç modeline şekil vermenin yolları

Bu yazı gibi sitemizde farklı içeriklere sahip pek çok yazı bulunmaktadır. Her gün güncellenen sitemizdeki diğer bilgilere ulaşmak, günceli takip etmek için aşağıdan Facebook sayfamızı beğenip, takip etmeniz yeterli. 

Hayatı Kolaylaştıran Günce Kadın Yaşam Sitesi

facebook_f_mini

7 YORUMLAR

  1. Merhabalar saçlarım gür kabarık ve dalgalı,bütün zor özelikler bir arada :) Bu aralar kulağımdan bazı sağlık sorunları yaşıyorum ve saçlarımı kestirmek istiyorum,omuzumun üzerinde.Sizce bu kesim çok mu kötü durur, yıkamalardan sonra düzlestirici ile düzleştirmem gerekli sanırım?

    • Merhaba,

      Omzunuzun hemen üstünde bir kesim çok kısa değildir aslında. Doğal dalgalı ve hatta bir miktar kabarmış saçlar 2016 ve de beklediğimiz 2017 yılı için çokça popüler olduğunu bilmelisiniz. Dolayısıyla düzleştiriciyi çokça kullanmanız gerekmeyecektir. Saçlarınıza fazla düzleştirici uygulamak saçları kurutur ve daha kabarık hale gelmelerine sebep olur, unutmayın. Dolayısıyla sık sık nemlendirmeyi ve ısıya karşı koruyucu ürünler kullanmayı ihmal etmeyin derim.

      Sevgiler,

  2. Benimde saçlarım tarif ettiğiniz gibi ve kısacık.duştan sonra meselesine gelince de duştan sonra saçlarınızı taramazsanız hiç kabarmaz ben öyle yapıyorum iyi keyifler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here