Suda Yetiştirilen Sebze-Otlar

Satın aldığınız bazı sebze veya otları evde tekrar yetiştirmek mümkün. Üstelik bunlardan bazılarını suda yetiştirmek mümkün. Böylelikle kapları pencerenin önüne dizip, büyüdükçe kesip yiyebilirsiniz. İşte, evde suda yetiştirilen sebze-otlar için bir kaç örnek, esraninportresi'nde.

0
4079

Suda Yetiştirilen Sebze-Otlar

suda yetistirilebilen sebze ve otlar marul_mini

5- Marul :

Kolayca yetiştirebileceğiniz bir diğer besin de maruldur. Bunun için;

  • Satın aldığını marulu yiyin ardından yaprakların altından 25- 3cm kalınlığında kesin
  • Kökü, tam kaba oturacak şekilde sığ bir su içine (1-2cm) sığ bir koyun.
  • Bir pencere kenarına güneş alacak şekilde koyun.
  • Kase içindeki suyu 1-2 günde bir değiştirin.
  • Marulun büyümesini dikkatle izleyin. Yeni yaprakların ne kadar çabuk başlayacağı önemli. Ayrıca köklerin en altta büyümeye başlayacağını da göreceksiniz.
  • 10-12 gün sonra, marulunuz büyük olasılıkla büyük olacak. Hayır, tam bir marul olmayacak, küçük bir salata hazırlayacak kadar yeterli olacak.

Marulunuzu bu noktanın ötesinde bırakırsanız, tohum üretmeye çalışırken acılaşır. Bu noktada yemek için hoş olmayacaktır. Yapraklar mavi-yeşil renk açmaya başladığında ve / veya ana sapın durduğu yaprakların yoğunluğunun azaldığı zaman anlarsınız zaten. Yani bu hale geldiğini görmeden yenebilir.

Suda Yetiştirilen Sebze-Otlar

6- Kekik :

Yemek pişirmek söz konusu olduğunda en çok kullanılan otlardan biridir, kekik. Sağlığa faydaları dışında aslında bu otu suda yetiştirmek gerçekten kolaydır.

Öncelikle bilmeniz gereken dışarıda yetiştiriyor gibi koşulları hazırlamanız gerektiği. Bu yüzden gün boyunca yaklaşık 18-21 derece arasında ideal bir sıcaklık sağlanmalı ve bol miktarda güneş ışığı almalıdır. Bu gerçekten önemlidir, çünkü kapta yetiştirilen kekik, toprakta yetiştirilen kekik gibi soğuk havaya çıkamaz.

Elbette suda yetiştirilen sebze veya otlar bunlarla sınırlı değil. Örneğin, pırasayı da suda yetiştirebilirsiniz. Saplarından 5-6cm kadar alttan kesip suya koyarak yapabilirsiniz. Benzer şekilde yeşil soğan da beyaz kısmını köklerle birlikte suya koyarak yetiştirmek mümkün.

Tüm bunları yetiştirirken dikkat etmeniz gerekenleri bir araya toplarsak;

  • 2-3 günde bir kapları kontrol edin. Yeterli miktarda su var mı, suda dalından kopmuş otlar var mı, rengi değişmiş mi suyun diye…
  • Sizin de fark ettiğiniz üzere her sebzenin veya otun kabu farklı olabiliyor. Örneğin marul için başka küçük bir kaba ve sığ bir suya ihtiyacınız varken yeşil soğan için ince uzun kap daha uygun olacaktır.
  • Yetiştireceğiniz sebze için boyutu uygun olduğu sürece, cam kavanoz, küçük vazo, saklama kapları ve bardakları dahi kap olarak kullanabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here