Ev Temizliğinde Yapılan Hatalar

Hatalı temizlik ürünü kullanmaktan, yanlış temizleme tekniklerine, temizlik yaparken önlem almamaktan, fazla kimyasal içeren ürünleri kullanmaya, bulaşık makinesinin doğru yerleştirilmesinden, tuvalet temizliğine kadar ev temizliğinde yapılan hatalar ve doğru yapılışları esraninportresi.com'da

0
1991

Süpürge yapmak, toz almak veya bulaşıkları yıkamak… Evin hijyenik olması için yaptığınız bazı uygulamalar yüzünden farkında olmadan mikropları yayıyor ve sağlığınıza bilmeden zarar veriyor olabilirsiniz. Hatalı temizlik ürünü kullanmaktan, yanlış temizleme tekniklerine, temizlik yaparken önlem almamaktan, fazla kimyasal içeren ürünleri kullanmaya, bulaşık makinesinin doğru yerleştirilmesinden, tuvalet temizliğine kadar ev temizliğinde yapılan hatalar ve doğru yapılışları esraninportresi.com’da

Süpürge yapmak, toz almak veya bulaşıkları yıkamak… Evin mikroplardan arındırılması ve tertemiz olması için dip köşe her alanı gerektiği gibi temizlemeye çalışırız. Gözümüzün gördüğü alanları temizlemek kolay olsa da aslında öyle yerler vardır ki aslında çok daha fazla mikrop içerir. Hatta bazen yaptığımız temizlik sırasında da farkında olmadan mikropların daha fazla yayılmasına da sebep olabiliriz ki bu da pek çok hastalığa davetiye çıkarmak anlamına gelebilir. Evinizi en köpüklü deterjanla silerek hijyenik bir ortam yarattığınızı sanmanızın aksine mikropları yaymış ve sağlığınıza bilmeden zarar vermiş olabilirsiniz. Bunun en önemli sebeplerinden biri de bilinçsizce yaptığımız bazı temizleme hataları. Hatalı temizlik ürünü kullanmaktan, yanlış temizleme tekniğini kullanmaya, bazı ürünleri kullanırken önlem almamaktan, çok fazla kimyasal içeren ürünleri kullanmaya kadar en çok yapılan temizlik hataları bugünün konusu.

Ev Temizliğinde Yapılan Hatalar

1- En çok kullanılan eşyaların hijyeni :

Yatak çarşafları, havlular, giydiğimiz kıyafetler veya evdeki halı, kilim gibi eşyalar… Evde hijyenin varlığından söz etmeye başlamak için en sık kullandığımız eşyaların da temizliğinden, ne kadar sıklıkta yıkanmaları gerektiğinden de bahsetmeliyiz.

Örneğin, yatak çarşafları haftada 1, havlular her 3-4 kullanımda bir yıkanmalıdır. Bu iki eşyada bakteri ve mikropların kolayca üreyip, yayılabildiği eşyalardır. Tabii ki bu süreler, eşyaları kullanma durumuna, kirlenme derecelerine ve elbette temizliğe bakış açınıza göre değişebilir.

Bu tip eşyaların temizliği kişisel hijyenimiz kadar önemlidir. Peki hangi eşya ne sıklıkla yıkanmalı? İşte, giydiğimiz kıyafetlerden, yatak çarşaf ve kılıfına, havlulardan, ayakkabılarımıza kadar eşyaların yıkanma sıklıkları–> hangi eşya ne sıklıkla yıkanmalı?

kot nasıl yıkanır_mini

2- Bulaşık süngerleri :

Aslında evinizde en çok bakteri ve mikrobun bulunduğu yer bulaşık süngerinizdir. Yeni açtığınız bir bulaşık süngerinin sadece 3-4 kullanımdan sonra bile bakterilerin gelişmeye başlayacağını ve her yere yayılabileceklerini bilmelisiniz.

Bu noktada yapılması gereken bulaşık süngerinin strelizasyonunu sağlamaktır. Bunun için her kullanımdan sonra bulaşık süngerini mikro dalgaya koyup, bakteri ve mikropların 90’dan fazlasından kurtulabilirsiniz. Bunun için bulaşıkları yıkadıktan sonra süngeri iyice temizleyin ve durulayın. Ardından bir kaba koyduğunuz süngeri mikro dalgaya koyun ve mikro dalgayı 1-2 dakika çalıştırın. Çıkardığınız zaman daha temiz, daha steril bir bulaşık süngeri sahip olmuş olacaksınız. Diğer bir yöntem de bulaşık makinesini kurulama aşamasında içine bulaşık süngerini koymaktır. Tüm bunlarda ilk amacımız nemli ortamda kolayca üreyen bakteri ve mikropların bu koşullarını ortadan kaldırmaktır. Böylelikle bulaşık süngerini de daha uzun süre kullanabilirsiniz. Ancak bir bulaşık süngerini de en fazla 8 hafta kullanmalısınız (dezenfekte ediyorsanız tabii!) Eğer dezenfekte etmiyorsanız 2 hafta bir yenileyin.

1 ev temizliginde yapilan hatalar_mini

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here