2023 Jean Pantolon Trendleri

Mom jean, palazzo modeller, ispanyollar, baggy, 501..? Farklı jean pantolon modelleri içinden hangileri 2023 trendleri arasında yer alıyor? 2023 Jean pantolon trendleri hakkında tüm detaylar, esraninportresi'nde.

0
728

Jean pantolon giymemek mümkün mü..? Zaman zaman hızla değişen trendler bizi gabardin, ince kumaş gibi farklı seçeneklere doğru yönlendirse de bu, pek çok zaman gardırobumuzda olmasından en memnun olduğumuz kıyafetin jean pantolonlar olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Özellikle de kendimize en uygun, içinde kendimizi en iyi hissettiklerimizi bulduğumuz zaman. Örneğin, son yıllarda benim için skinny jean olarak daha çok bilinen vücuda yapışık, dar jean pantolon modelleri pek revaçta değil. Peki yerine ne koydum..? Mom jean, palazzo modeller, ispanyollar, baggy, 501..? Burada saydığım ve sayamadığım jean pantolon modelleri içinden hangileri 2023 trendleri arasında yer alıyor? Bir de tabii renk konusu var. Yani jean denildiği zaman akla mavi ve tonları gelse de artık bu konudaki renk skalamızı da epeyce genişletme zamanıdır.

Peki tüm bunları bilmek neden önemli..? Belki sizin için olmayabilir ki o zaman zaten burayı okuyor olmazdınız :) Benim için olanlar saymam gerekirse; üzerimde taşısam da taşımasam da trendleri bilmek hem yaptığım iş hem kişisel merakım açısından önemli. Trend olmaktan ziyade rahat ve stil sahibi olmaya çalışmakla ilgilensem de trendi bilip kendime, kendimce uygulamayı da çok severim. Dolabımı düzenlerken, hali hazırda trend olan ve zaten benim de sevdiğim kıyafetlerimi kolay ulaşılabilir yerlere yerleştirmeyi seviyorum.

2023 Jean Pantolon Trendleri

Şimdi gelelim 2023 yılında trend olması beklenen jean modellerine;

1- Geniş Paça Jean Pantolonlar :

Başlık daha dar bir kısmı kastediyor gibi görünse de, kesim olarak ispanyol, düz, normal bel, yüksek bel ve hatta düşük bel (burada trend olduğunu söylüyorum, düşük bel modeller için ayrı başlık açmayacağım :)) )modeline sahip tüm geniş paça jeanleri bu başlık altında düşünmelisiniz. Üstelik geniş paça kavramını da daha bol ve geniş düşünmeye çalışın. 

Uzun bacak boyuna veya boya sahip olanlar bu tip pantolonları düz ayakkabılarla giyme konusunda şanslı olsa da bu pantolonların en iyi göründüğü ve onları en iyi tamamlayanlar kuşkusuz sivri burun, az/çok topuklu ayakkabılar veya botlar.

Eskiden bu kadar bol pantolonların üstüne tekrar bol üstler tercih edip, proporsiyonunuzu bozmayın filan derdim ama artık kimsenin bunlara takılmadığı dönemler yaşıyoruz. Üstünüze yine bol kazaklar, gömlekler giyebilir veya dar bluzun üstüne yine oversize bir Blazer ceket giyebilirsiniz.

2- Bilekte Daralan, Bilek Boy Geniş Paça Pantolonlar : 

Bunları “Barrel-Leg Jean” adıyla da araştırabilirsiniz. Benim gibi rahatlığı sevenlerin son zamanlarda vagzçemediklerinden biri. Boyum uzun olmadığı, geniş paça jeanleri de her seferinde topukluyla giyme şansım olmadığından, Sneakers veya Oxford tipi ayakkabılarım ve beyaz çoraplarımla kombinleyerek giydiğim en sevdiğim jean modellerimden biri. Üstelik topuklu botlarla kombinlendiğinde müthiş cool bir görünüm ortaya çıkarıyorlar. 

3- Ispanyol Paça Jean Pantolon :

Geniş paça pantolonlar bölümünde söylemiştiniz demeyin. Zira orada kastettiğim gerçekten bol paça olan modelleriydi. Burada ise klasik üst bacak bölümü oturan, aşağıya doğru bollaşan klasiklerden bahsediyorum. Pek çoğunuzun dolabında olduğunu tahmin ettiklerimden. Burada önerim beyaz gibi (kışın beyaz giyilmez aşamalarını çoktan geçtiğimizi düşünüyorum!) bej, ebru gibi açık renklere yönelmeniz ve elbette kışın vazgeçilmezi siyahı da unutmamanız

4- Jean Kargo Pantolon Modelleri :

 Trendler, sokak stilleri, sosyal medya, kargo pantolon modelleri ile adeta yıkılsa da benim sevemediğim bir trend. (Tüm trendleri de sevmek zorunda değilim:) ) Biraz da kendime yakıştıramadığımdan olsa gerek. Çünkü başkalarında gördüğüm zaman çok beğeniyorum.

Bu pantolonları kombinlerken ters köşeler yaratabilirsiniz. Örneğin topuklu ayakkabı giymek bir seçenekse ışıltılı, renkli olandan yana tercihinizi yapabilirsiniz. Diğer yandan kısa üstleri, oversize Blazer ceketleri de kombinlere eklemeyi unutmayın derim. Daha soğuk kış günleri için de üstünüze, yine yılın trendi, kürklü (sahte elbette!) mont veya kabanlardan alabilirsiniz.

5- Paçası Yırtmaçlı Pantolonlar :

Aslında bir süredir var olan ama 2023 trendleri içerisinde de yer almaya devam edecek modellerden biri. Eğer bu modele sahip değilseniz de, elinizdeki jeanlere kolayca uygulayabileceklerinizden. Tek yapmanız gereken, önden, yandan bir yırtmaç açmak. 

6- Gri Jean Modelleri :

Aşağı indikçe batik desenler de dahil olmak üzere renklerin jean pantolonlar üstündeki etkisini göreceksiniz. Ancak benim gibi gri severler bence bu trendi daha çok sevecek. Böyle açık yıkamalı gri renk (gri de renk mi demeyin! Renktir renk :) ) sevdiğiniz kesimde bir jean mutlaka dolabınıza ekleyin.

7- Yırtıklı Jean Pantolonlar :

Yırtıklı modeller konusunda hala ön yargıları olanlar var, biliyorum. Fazlasının iyi durmadığını ben de düşünsem de yerinde ve kararında olunca çok sevdiğimi söylemeden de geçemeyeceğim. Baştan beri bahsettiğim tü modellere yırtıkları ekleyerek trendleri iki noktadan birden yakalayabilirsiniz. Bu tip salaş stilleri topuklu ayakkabılar, abiye üstlerle tamamlamayı, sadece gece dışarı kombini olarak da görmeyin. Bunun, günlük şıklığınıza cool bir dokunuş olacağını da unutmayın.

8- Patchwork Modeller :

Her yıl trendler arasında gördüğüm, güncel hayatta giyene pek rastlamadığım ama sokak modası temsilcilerinde de bir o kadar çok gördüğüm bir jean seçeceği. Aslında biz hep abartılı diyebileceğim modelleri gördüğümüzden bu modelleri yadırgasak da içlerinde çok iyi uygulanmışları olduğunu da kabul etmek gerek. 

9- Renkli Yıkamalı Jean Modelleri :

Mavi, beyaz, gri, siyah dışına çıkmak ve algıları açmak gerek biraz. Yeşil, mor, turuncu gibi farklı renklerde açık yıkamalara sahip modellere hazır olun. Hatta denim on denim trendiyle birleştirmeyi de düşünebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here