2016 İlkbahar trendleri

0
289

Soğuk karlı günleri yaşıyor olsak da 2016 İlkbahar ve hatta yaz trendleri çoktan belli oldu bile. Milano, Londra moda haftalarının sona ermesinin ardından 2016 İlkbahar trendleri şekillendi. En kısa tanımlamayla 2016 ilkbahar modasının renkli olduğu kadar şık ve çarpıcı detayları barındırdığı söylenebilir. İşte, önümüzdeki sezon podyumlardan sokak modasına yansıyacak olan 2016 ilkbahar trendleri.

1- Broşlar : Daha önce kazak ve bere süsleme fikirleri yazılarında da sıklıkla broşlardan bahsetmiştim. Çünkü borşlar sadece bahar aylarının değil tüm 2016 sezonunun en popüler aksesuar trendi. Elbiselerden şapkalara, tişörtlerden fularlara kadar hemen her kıyafette broşlarla karşılaşmak mümkün. Broşları küçüklerden ama bir kaçtanesini bir arada takarak kullabileceğiniz gibi tek bir büyük broşu da kullanmayı seçebilirsiniz. Chanel, Marc Jacobs gibi pek çok öncü markada broşların yılın en trend aksesuarı olacağını podyumlarda kanıtladı.

1 omzu açık üstler_mini

2- Açık Omuzlar : Giambattista Valli 2016 İlkbahar defilesi de dahil olmak üzere pek çok ünlü tasarımcı ve marka omuz dekoltesinin sezonda güçlü olacağının sinyalini verdi. Elbiselerden, trikolara ve bluzlara kadar kıyafetlerde iki omuzu da açıkta bırakan, omuz dekolteleri öne çıkıyor. Geçen yıldan beri aslında omuz dekoltesinden bahsediyoruz. Görünen o ki omzu açık üstlerin modası kolay kolay geçmeyecek.

3- Dantel Detaylar : Günlük hayatımıza nasıl taşırız noktasında benim tereddütlerim olsa da yatak odasın giymeye alışkın olduğumuz saten slip elbiseler, dantel detaylarıyla 2016 yılının gözdesi adeta. Bizler yazın dahi sokakta böylesi elbiseleri tercih edemesek de gecelik modası için ne tercih edeceğimizi biliyoruz artık!

2 kadın beyaz gömlek modelleri_mini

4- Beyaz Gömlek : İşte kolaylıkla adapte olabileceğimiz bir trend var sırada. Beyaz gömlekler hiç olmadıkları kadar popüler 2016 ilbahar trendleri içinde. Düz beyaz gömleği de elbette bu trendin içine sokabiliriz. Ancak bu trend içinde beyaz gömleklerin birbirinden farklı formlarını, farklı kesim tasarımları görmek mümkün. Kısacası şimdiden farklı bir tarza veya kesime sahip bir beyaz gömleğe yatırım yapabilirsiniz.

5- Viktoryen kıyafetler : Fırfır detaylara sahip, yarım veya tam balıkçı üstler, elbiseler ilkbahar modasının gözdelerinden. Dönemleri kıyafetlerinde yansıtmayı sevenlerdenseniz, bu trende uyum sağlamakta zorlanmayacağınızı düşünüyorum.

6- Işıltı : Viktoryen gibi nostaljik bir trendin ardından gelecekten diyebileceğimiz bir trend. Metalik kumaşlar ve renklerle birikte payetler, pullar, ışıltılı kumaşlar trendin olmazsa olmazları.

7- Batik Baskılar : Hani bir leğen içerisinde tişörtlerimizi bolca maruz bıraktığımız batik baskıları hatırlıyor musunuz? İşte o baskılar ilkabar-yaz sezonunda tekrar moda oluyor. Sonuçta moda bir döngü içerisinde öyle değil mi?

3 çapraz bağlı etek modelleri_mini

8- Çapraz Etekler : Önden yırtmaçlı etek modellerine çok benzeyen önden bağlanan çapraz etekler hemen her markanın favori parçası. İlkbahar 2016 trendi olsa da kış koleksiyonlarına yetiştirebilen markalar süet veya kalın kumaşlarla bu etekleri satışa sundular bile.

9- Çizgiler : Madem ki baskılardan bahsettik, desen trendlerinden bir diğerine daha yer verelim istedik. Modası hiç bitmeyen ve bitmeyecek olan çizgiler 2016 ilkbahar modasının da vazgeçilmezi.

10- Pileler : Giyerken çok dikkat edilmesi gereken pileler gerek elbise ve etekler gerekse gömlek ve bluzlarda karşımıza çıkıyor. Dikkat edilmeli diye belirttim çünkü pilelerin vücudu olduğundan geniş gösterme riski bulunuyor. İlerleyen günlerde sizlerle bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi içeren bir yazı hazırlayacağım.

2016 ilkbahar trendleri pileler_mini

11- Geniş kemerler : Aksesuar trendleri içinde de yer verdiğim önemli bir trend aslında. 2015 sonbahar-kış sezonundan beri kemer oldukça ön planda. Ancak 2016 ilkbahar sezonunda daha büyük, kalın veya gösterişli kemerler bir adım önde olacak.

12- Giyilebilir Aksesuarlar : Son zamanlarda tv izlerken pek çok ünlünün de üstüne de gördüğünüz vücut aksesuarlar oldukça trend. Elbiselerin, bluzların üstüne giyilen deri kemer formundaki vücut aksesuarları, korseler bu trendin parçaları arasında sayılabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here