2016 Ayakkabı Trendleri

0
291

Şimdiye kadar gerek aksesuarlar gerekse genel kadın modası trendleri özelinde pek çok bilgiyi paylaştım. Ancak biz kadınların her gördüğümüzde satın almaktan kendimizi zor tuttuğumuz ayakkabıların 2016 yılında karşımıza daha çok hangi formlarda çıkacağını paylaşmamışım. Daha yıla başlarken özellikle bahar ve yaz aylarında 2016 ayakkabı trendleri neler olacak gelin öğrenelim.

Gelecek sezonlarda trendlerin neler olacağını öğrenmek için Milano, Paris ve Londra da düzenlenen defilelere göz atacağız her zamanki gibi. Gerek ünlü markaların podyumlarda sergiledikleri koleksiyonların detayları ve gerekse sokak modası aslında 2016 ayakkabı trendleri hakkında bilgi sahibi olmamızda yeterli oluyor. 2016 ayakkabı modası için biraz genelleme yapmak istersek, bir yanda son derece sade, zarif, elegan ayakkabı modelleri varken, diğer yandan daha keskin ve aykırı çizgileri olan modelleri görmek mümkün. 2016 ayakkabı trendleri içinde yüksek topuklar ve platformlar yer aldığı gibi, onlar kadar etkili olacak düz modelleri de göreceğiz. Unisex görünen ayakkabılara eklenen topuklar sayesinde oldukça feminen duruşa sahip olduklarını da göreceğiz.

casual sneakers modelleri_mini

Ayakkabı trendleri içine dikkat çeken pek çok detay var elbette ve bunlara da yer vereceğim. Ancak öncelikle zaten uzunca bir süredir hayatımızda olan spor ayakkabılara yer vermek istiyorum. Pek çok sneakers modelini sadece spor yaparken değil günlük hayatta eteklerin altında dahi kullanıyoruz. Bu yıl yine sneakerslar hayatımızda olacak ancak daha casual yani daha günlük hayata uyarlanmış halleri daha popüler olacak. Sadece günlük elbiselerin, eteklerin altında değil, gece kıyafetlerinin altında dahi karşımıza casual sneakers’lar çıkacak.

Gümüş veya altın gibi metalik takıları vücutta kullanmayı bırakma noktasına gelebiliriz çünkü ayakkabılar oldukça fütüristik bir akımla metalik süslemeleri içeriyor olacak. Diğer yandan geometrik şerit ve bağlar, dijital desenleri de sıklıkla göreceğiz.

2 2016 ayakkabı trendleri platform ayakkabı modelleri_mini

Madem ki 2016 ayakkabı trendlerinden bahsediyoruz, daha detaylara inelim. Örneğin topuklar.. Aslında 2016 ayakkabı trendlerinin en önemli detayının topuk modelleri olduğunu belirtmeliyim. Platformlardan, ince topuklara, kısa topuklardan, düz modellere ve değişik topuk tasarımlarıyla öne çıkan ayakkabı modellerine kadar çok fazla çeşitlilik içindeyiz. Kısacası yeni ve farklı bir ayakkabı modeli arıyorsanız, gözünüzde topuklarda olsun derim. Düz platformlar uzunca bir süredir sadece sandaletler değil spor ayakkabılarda dahi karşımıza çıkan topuk modellerinden.

topuk tasarımları_mini

Bizim pek alışkın olmadığımız ise tıpkı yandaki gibi şaşırtıcı topuklar… Topukları farklılaştırmak adına ilk göze çarpan tasarımlar kesinlikle şeffaf topuklar. Hatta bu topuk modellerine 2016 kış ayakkabı modası içindeki çizme modelleri içinde de rastlıyoruz. Pek çok ayakkabı markası kış sezonundaki vitrinlerine şeffaf topuklu çizme modellerini yerleştirdi bile. Yazın gelişi kıştan belli olur misali bahar ve yaz ayları için siz siz olun topuklara dikkat edin. Çünkü özellikle adeta heykelsi topuklara sahip ayakkabılar bizi bekliyor olacak.

Her ne kadar kış aylarında renk seçimlerimiz koyu olanlara yönelik olsa da bahara yaklaştıkça biraz daha sakinleşip neşeli renklerin daha açık daha pastel tonlarına yöneleceğiz. Elbette bu ayakkabılara da yansıyacak. Diğer yandan güneşin daha çok kendini göstereceği yaz günlerinde trorikal renkleri ve neşeli, parlak neonları görmeye hazırlıklı olun.

2016 ayakkabı trendleri_mini

2016 ayakkabı trendleri içindeki detayların ardından daha sık karşımıza çıkacak ayakkabı modellerini sıralamak istersek, sivri burun ayakkabılar (hem düz hem de topuklu modelleriyle), transparan topuklu modeller veya kendisi transparan tasarımlı ayakkabılar, bağcıkları dize kadar çıkan sandaletler (gladyatör sandaletlerin hiç bu kadar çeşitlenebileceğini eminim düşünmemişsinizdir), flatform ayakkabılar, bilekten bağlı topuklu ayakkabılar, klasik topuklu terlikler ve yazın vazgeçilmezi olan ama birbirinden ilginç tasarımlarla karşımıza çıkan espadriller özellikle dikkat çekenlerdir. 2016 ayakkabı trendlerine dair galeriyi gezerek aslında tüm burada yazdığım detayları resimler ile görebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here