2014 TRENDİ İSPANYOL PAÇA PANTOLONLAR

0
889

Aslında 2012-2013 sezonunda gündemimize girmeye başladı, ispanyol paça pantolon. 70’lerin hippi stilinin ayrılmaz bir parçası onlar. Üstelik şimdiki gibi sadece biz kadınlar değil, erkekler daha çok kullanıyormuş diyebilirim. Moda olmaya başladıklarında hatırlıyorum ilk olarak babamın 70’lerdeki resimlerine bakmıştım :) Haydi deneyin, açın bir bakın. Eminim, 2014 TRENDİ İSPANYOL PAÇA PANTOLONLAR’a resimlerde rastlayacaksınız.

BOL PAÇA PANTOLONLAR
İSPANYOL PAÇA PANTOLONLAR

Tabii ki ispanyol paça pantolonlardan bahsediyorum. Bir kaç sezondur trend olan bu parçayı bazısı hemen benimsedi, bazısı da riskli olduğunu düşündüğü için es geçti. İşte taaa 70’lerden günümüze kadar gelmiş bu pantolonları, nasıl giyeceğinizi bilirseniz, boyunuz ister uzun olsun, ister kısa yada zayıf olun, kilolu olun farketmez, kendinize yakıştırabilirsiniz.

İSPANYOL PAÇA PANTOLONLAR
İSPANYOL PAÇA PANTOLONLAR

Uzun boylu, bir de üstüne kilo sorununuz yoksa bu konuda oldukça ama oldukça şanslısınız. Dar yada bol farketmez özgürce giyebilirsiniz zaten. Hatta şöyle bir şansınız da var ki, altına illa topuklu bir ayakkabı giymeniz gerekmiyor. Bir spor ayakkabı, babet yada  sandalet giyin ve çıkın. İşte size eforsuz şıklık.

Bu pantolonlarda önemli olan doğru modeli bulmak. Çok zayıf olabilirsiniz yada biraz kilo sorununuz olabilir. Her iki durumda da pantolonun üzerinize yapışmayan modelini tercih edin (örneğin resimdeki orta genişlikte-2 numara). 

BOL PAÇA PANTOLONLAR
BOL PAÇA PANTOLONLAR
İSPANYOL PAÇA PANTOLONLAR
İSPANYOL PAÇA PANTOLONLAR

Bu pantolonlarda kesinlikle dikkat etmeniz gereken bir başka konu boyları. Özellikle de kısa boyluysanız, öncelikle pantolonunuzun boyunu sık giydiğiniz topuklu bir ayakkabıya göre yaptırın. Ayakkabılarınız kesinlikle görünmemeli (hatta mümkünse oturduğunuzda bile ayakkabınızı kapatmalı ama yerleri de süpürür durumda da olmasın). Eğer boyunu doğru ayarlar ve topuklu bir ayakkabıyla giyerseniz, boyunuzun olduğundan uzun göründüğünü farkedeceksiniz.

Bir diğer önemli nokta da aslında bu pantolonu yüksek belli seçmek. Çünkü düşük belli olanları bacak boyunu kısa göstereceğinden sizin için olumsuz bir görüntüye sebep olabilirler.

Gelelim bu pantolonları hangi üstlerle kombinleyebileceğinize;

1- Kesik üstler ; 2014 ‘ün en trendi parçası. Yüksek belli ispanyol paça pantolonunuz bu parçalarla gerçekten daha iyi görünecektir. Ayrıca bu kombin boyunuzun daha uzun görünmesine de yardımcı olur.

2- Aynı renk seçin. Giyeceğiniz üst ne olursa olsun pantolonla aynı renk yada aynı onlarda seçerseniz daha ince ve uzun bir siluet elde edersiniz.

3-Eğer giydiğiniz pantolon dar bir modelse üzerine dökümlü bir gömlek giyin. Yine 2014 trendi olan gömleğin, bir kısmını pantolonun içinde bir kısmını dışında tutun. Yada tam tersi daha bol bir ispanyol paça pantolon seçtiyseniz üstüze giyeceğiniz şey mutlaka dar bir parça olsun. Göbek bölgesindeki fazlalıklardan çekinenler, dar bluzun üzerine belinizin oyuntusunu ortaya çıkaran bir blazer ceket giyebilirsiniz mesela.

SAÇLARDA AKSESUARLAR
SAÇLARDA AKSESUARLAR

4-Ben 70’leriin havasını yansıtacağım derseniz, örneğin gümüş yada altın saç aksesuarlarını, fularları tercih edebilirsiniz. (Daha önceki kolay yaz saçları yazımdaki fularlı model tam bu stile göre bence siz ne düşünüyorsunuz?) Yada son moda volanlı şapkalar da size yardımcı olacaktır.

5- Bu pantolonları üzerine giyeceğiniz kısa ya da uzun bir blazer ceketle iş yerinizde de kullanıp, 70’lerin şıklığını yansıtabilirsiniz Hatta boynunuza bağlayacağınız bir fularla daha sofistike de görünebilirsiniz.

Bu arada ilk resimdeki sizin için bulduğum pantolonlar; 1-BEYMEN (74.50TL)  2-OXXO (60TL) 3-OXXO (30TL)

Unutmayın modayı takip etmek için bütçenizi sarsmanıza gerek yok. Neyi, nereden alacağınızı ve nasıl kullanacağınızı bilin yeter.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here