2014 MODA DESENLER

0
484

Şimdiye kadar renklerden bahsettik, neyi nasıl giyebiliriz konusuna baktık fakat hiç bu senenin desenlerinden bahsetmediğimizi farkettim. Yılın yarısını geride bıraktığımız şu zamanlarda yine de geç kalmadık bence. Trend konseyinin 2014 yılına dair açıkladığı desen dosya ve analizleriyle birlikte bir bakalım. Sonbahar ve kış içinde bize fikir verecektir diye düşünüyorum. İşte, 2014 MODA DESENLER

1) MATISSE : 20. yüzyılın en önemli ressamlarından biri olan Fransız Henri Matisse, modern sanatın en büyük temsilcilerinden biri olarak kabul edilir. Matisse resimlerinde, saf renk  ve sınırlarla belirlenmiş figürler kullanmış. İşte Matisse’den esinlenen desenler.

MK1

2) BULANIK HATLAR : Tam İngiliceden Türkçeye çevrilmiş hali böyle olsa da aslında hatların belirsizleşmesi durumunu anlatmaya çalışıyorum. Üstten alta kadar giydiğiniz parçalardaki geçişlerle, vücudu gizlemek ve ortaya çıkarmak arasında ince bir çizgide ilerliyoruz. Bunu ister moda renk veya yapın, ister fırfırlarla, volanlarla… 

BK

3) TAŞ DETAYLAR, PARILTILAR : Parıltılar, taşları aslında önümüzdeki sezon daha fazla göreceğiz. Elbiselerden, eteklere, montlardan, ayakkabı ve botlara kadar. Işıltıdan gözlerimiz kamaşıyor demem hiç de yanlış olmaz sanırım.

qK

4) TROPİKAL DETAYLAR :  İlk akla gelen burada çoğu zaman Hawai desenleri olmuyor mu sizce de… Pek çok büyük marka bu desenleri koleksiyonlarında kullandılar. Aman yine de siz bu desenleri kullanırken dikkat edin… Fazla kullandığınızda şık değil rükuş olma riski de çok fazla bu desenlerde.

TK

5) FİRAVUN DESENLER : İşte benim son dönemlerde kullanmayı en sevdiğim desen, model türü. Antik Mısır’a ait pek çok deseni kullanabiliriz giydiğimiz parçalarda.

FK

İşte benim sizin için seçtiklerim. Bunların dışında 2014 yılında sıklıkla kullandığımız örneğin çiçek , çini ve zebra desenleri de var tabii. Dediğim gibi zaten kullandığımız için ayrıca onları buraya eklemek istemedim. Haydi giydiklerimize desenlerle biraz farklı katma vakti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here