Sağlıklı Beslenme için Öneriler

0
531

2- Sağlıklı Beslenme için Neler Yapmalıyız?

Aslında pek çok kriterin doğru şekilde bir araya gelmesi gerekiyor. Bunun içerisine beslenme alışkanlıkları, metabolizma hızı, öğün sıklığı, büyüklüğü ve içeriği gibi detaylar giriyor. Şimdi gelin bu adımları tek tek açalım.

2.1- Beslenme alışkanlıkları : Sağlıklı beslenme için bir düzen oturtmaya çalışırken öncelikle beslenme alışkanlıklarınızı, yeme düzeninizi, yaşam koşullarınızı gözden geçirin. Ardından hep önerilen taktiği uygulayın ve bir gün boyunca yediklerinizi not edin. Sonra bu liste üzerinden zararlı olduğunu düşündüğünüz gıdaları, değişiklik yapabileceğiz noktaları belirleyin. Bir anda kendinize yüklenip büyük değişiklikler yapmaya çalışmayın. Örneğin, zararlı olduğunu düşündüğünüz besini yavaş yavaş miktarları azaltarak tamamen bırakmayı deneyebilirsiniz.

2.2- Kalori hesabı : Kalori sayımı önemi son yıllarda bir tartışma konusu aslında. Yani kalori sayımı yapmalı mı yapmamalı mı? Herkesin birleştiği bir nokta var ki, önemli olan bir gıdanın hangi saatte yendiği, ne kadar tüketildiği, ne sıklıkta yendiği ve ne ile birlikte tüketildiğidir. Sonuçta bu soruların cevapları sonucu bir araya gelmiş olan yanlış gıdalar, yüksek kalori içermese de sizin için uygun olmayabilir, kilo sorunu yaratabilir.

2 sağlıklı beslenme önerileri_mini

İncecik ve fit bir vücuda sahip olmayı kim istemez? Peki ama illa ‘zayıflamak’ gerekli midir? Zayıflık mıdır önemli olan, yoksa ideal kiloya kavuşmak mı? Zayıflamak ile ideal kiloda olmak arasındaki fark nedir ve ideal kilo nasıl hesaplanır? Diyete başlamadan önce bilmeniz gereken önemli detaylar esraninportresi.com’da–> ideal kilo nasıl hesaplanır?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here