2021 Saç Modelleri Trendleri

Ultra hacimli saçlar, ateş kızılı saç renkleri, sanatsal saç taramaları veya dokulu, yaratıcı saç örgüleri… 2021 Saç modelleri trendleri, saç kesimleri ve saç renklerini de kapsayan pek çok ayrıntıyı barındırıyor. İşte, mode haftalarının ardından ortaya çıkan 2021 saç trendleri, esraninportresi’nde.

0
8121

Ultra hacimli saçlar, ateş kızılı saç renkleri, sanatsal saç taramaları veya dokulu, yaratıcı saç örgüleri… 2021 Saç modelleri trendleri, saç kesimleri ve saç renklerini de kapsayan pek çok ayrıntıyı barındırıyor. İşte, mode haftalarının ardından ortaya çıkan 2021 saç trendleri, esraninportresi’nde.

Yazın bitip, sonbaharı kucakladığımız şu günler tam da değişime açık olduğumuz zamanlar aslında. Bu değişim fikirlerinin en çok gündeme geldiği yerse saçlarımız… İlham almak için New York, Londra, Milano ve Paris moda haftalarının geride kaldığını da düşünürsek 2020 saç modelleri trendleri ortaya çıktı diyebiliriz aslında. 

2021 Saç trendleri daha ayrıntılı olarak aşağıda maddeleyeceğim ancak genel olarak geçenlerde 18 yaşını kutlayan Cindy Cranford’un kızı Kai Gerber ‘de de gördüğümüz ultra hacimli saçlar, peruklar ve giderek daha yaratıcı olduğumuz örgülü saçlar başı çekiyor diyebiliriz. Sonbahar-kış trendleri daha yumuşak saç dalgalarını, ortadan ayrılmış klasik saçları barındırsa da 2020-2021 kış trendleri ile abartılı at kuyruğu saç stilleri ve dokulu saç örgüleri göze çarpıyor.

Saç kesimleri söz konusu olduğunda ise çeşitlilik için çok fazla alan var. Bob saç kesimi, pixie saç kesimi ve geçenlerde tas gibi kısa saçlar göze çarpsa da üstünlük yine uzun saçlarda diyebilirim. Doğal bukleler, stilize dalgalar ve hatta kıvırcık saçlar da oldukça yaygın.

2021 Saç Modelleri Trendleri

2021 Saç Rengi Trendleri :

Aslında bu başlık tek başına bir yazı konusu. O yüzden kısaca değinip, ayrıntılara farklı bir yazıda yer vereceğim. 

Bu sezon hem doğal kırmızı hem de daha koyu kırmızı saçlar gördük, bu da aslında rengin gerçek bir geri dönüş yaptığını kanıtladı. Bu renkli saçın ötesinde, renk skalasının en uçları olan platin sarı saç rengi ile siyah saç rengini de 2021 saç rengi trendleri arasına eklemek gerek. Pastel dokunuşlar ile yüz şeklini daha çok ortaya koyan farklı balya uygulamalarını da aklınızın bir köşesinde bulundurun derim. 

2021 Saç Stilleri Trendleri 

1. Ortadan Ayrılmış Saçlar :

Yarattığı klas görünüm ile ister uzun isterseniz de kısa saçlar için uygulanabilen bir saç şekillendirme stili. Ortadan ayrılmış saçları kulak arkasına atarak sabitledikten sonra, saçların kalan bölümünün doğal halinde kalmasına izin verebilirsiniz. 70’lerden ilham alan bu saç modeli ile tamamlayacağınız makyaj sayesinde yüzünüzün güzelliği de daha fazla ortaya çıkacaktır. 

2. Derin Şekilde Tek Tarafa Ayrılmış Saçlar :

Açıkçası bu saç stilini pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Uzun bir süredir, incili veya boncuklu saç tokaları ile bu saç modeli cazip hali getirilip kullanılsa da ben alışamadım. Elbette bu trend olmadığı veya 2021 saç modelleri içerisinde yer almayacağı anlamına gelmiyor. Sevenleri varsa, bol bol kullanabilir…

3. Ensede Atkuyruğu :

Tıpkı ortadan ayrılarak şekillendirilmiş saçlar gibi klas görünümü pekiştirdiğini düşündüğüm bir diğer saç modeli… Ensede topladığınız saçlarınızın bir tutamı ile saç tokasını da gizlerseniz, yılın en popüler saç modelini uygulamış olursunuz. 

4. Tepede Atkuyruğu :

2020 trendler içerisinde uçları barındırıyor desek pek yanlış olmaz. En tepede (adeta başınızın tam üstünde), yüksek ve sıkı toplanmış atkuyrukları da trendler arasında. Bu arada ensede toplananların aksine bu saç modellerinde bol süslü, ışıltılı saç tokaları kullanmak 2020 saç trendlerinin şanından…

5. Kıvırcık Saçlar :

Afro tipi kıvırcık saçların son zamanlarda ne kadar popüler olduğuna şahit olmuşsunuzdur. Kendi saç tipiniz böyleyse şanslısınız eğer değilse de işin uzmanları kolayca o işi de çözebiliyor. 2021 saç trendleri içinse farklı olan, kıvırcıkların ince taraklar ile iyice açılarak çok daha kabarık bir görünüm elde edilecek olması. 

6. Sanatsal Saç Taramaları :

Yurt dışında çokça uygulanan bu tip saç taramaları artık ülkemizde de yapılmaya başlandı ama çok yaygın olduğunu söyleyemem. 2021 yılında ise giderek artabileceğini görüyoruz. 

7. Saç Örgüleri :

Gerçek anlamda modası geçmeyen saç modellerinden biri kesinlikle saç örgüleri… İster kolay bir saç örgüsü isterseniz de ters veya Boxer örgü gibi daha karmaşık modeller… Saç örgüleri ile trend dışı olmanız pek mümkün değil. 

8. Krepeli Saçlar :

Birkaç sene öncesine kadar krepeler ile kabartıldıkça kabartılmış bu tip saçları oldukça demode buluyorduk ama devran değişiyor… Kısacası bir düğüne veya özel bir geceye katılırken kuaförünüze “elini korkak alıştırma!” Diyip, krepelenmiş saçlarınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

9. Pixie Saç Kesimleri :

Gerek yurt dışında gerekse yurt içinde daha çok görmeye başladığımız bu erkek tipi saç kesimleri aslında kadınların hayatını kolaylaştırdığı için popüler oluyor (bence!). Uzun saç tutkunuz yoksa, duş sonrası kurutup şekil vermeye çalışmaktan bıktıysanız, gerçek anlamda yıka ve çık saçı istiyor, saçlarınıza ayıracağınız vakti daha önemli yerlerde kullanmak istiyorsanız, durmayın kestirin. 2021 trendleri sizde yana!

10. Kahküller :

Kahkül kestirmeyen bir, kestiren bin pişman! Artık onunda kolayı var illa kahkül istiyorum diyorsanız hemen kendinize bir çıtçıtlı kakül edinin derim. Hem trendlere ayak uydurmuş hem de pişman olmamış olursunuz. (Bu arada kıvırcık saçlı kahküller de var ve ister kendi saçınızı kestirin ister takma kahkül kullanın 2021’in en trendi siz olursunuz)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here