2017-2018 Kış Saç Kesimleri Trendleri

0
4291

Shag saç kesimi, küt saç kesimleri, bob veya lob saç modelleri veya kahküllü kıvırcık saçlar… Kısa saç modellerinin yanı sıra uzun saç kesimlerinin de yer aldığı, 2017 Sonbahar-Kış aylarında öne çıkan saç kesimleri derledik. 2017 Sonbahar-Kış saç kesimleri trendleri detayları, esraninportresi’nde.

Sıcaklar ve güneşin zararlı etkilerini bir kenara bırakmak isteyen pek çok kadın tatil sonrası saç-cilt bakımı yaptırır. Her mevsim geçişi bir temizlenme, yenilenme fırsatıdır. Gelecek mevsime kendimizi, saçlarımızı, cildimizi hazırlamak adına yapılacak bakımlardan daha önce bahsettik. İşte, yenilenmenin bir yolu da saçlarda yapılacak değişimdir. Ayrıca hasarlı saçlardan kurtulmak, daha sağlıklı uzamalarını sağlamak adına da saç kesimi düşünüyor olabilirsiniz. Bazen de bunların hiçbir olmaz, sadece saç kesiminizi değiştirmek istersiniz. Hangi sebeple olursa olsun, saç kesiminde değişiklik yapmak isteyenlere, 2017 sonbahar-kış sezonunda öne çıkan saç kesimlerini bir araya getirdik. Burada yer alan fikirler ile 2018 saç modelleri modasına dair fikir sahibi de olmuş olacaksınız. Faydalı olması dileğiyle…

Sonbahar, ani kararlar vermek yerine yumuşak geçiş isteyenler için mükemmel bir mevsimdir. Nasıl ki sonbaharda yaz elbiselerinizi hemen dolapların en arkasına atamazsanız, saçınızı da sonbahar diye birden kısacık kestirmeyeceksiniz elbette. Ancak saçlar uygulanacak küçük kesim farklılıklarıyla saçlarınızın uzunluğunu korurken yeni bir saç modeline de sahip olabilirsiniz.

2017 Sonbahar-Kış Saç Kesimleri Trendleri

1- Katlı Bob Saç Kesimleri :

Bob saç kesimlerinin ünlüler tarafından da bu kadar benimseneceği pek aklıma gelmezdi. Ancak modeller, şarkıcılar, bu trende epey alıştılar. Hal böyle olunca onları severler de trende sahip çıkıyor.

1 2017 Sonbahar Kis Sac Kesimleri_mini

Bob saç kesimlerinde 2017 sonbahar-kış sezonuyla birlikte katlar daha fazla dikkat çekiyor. Katlı bob saçlar, sayesinde saçlar daha dolgun görünebildiği gibi farklı saç stillerini uygulama fırsatı da sunuyor.

9 karamel balyaj katli lob saç modelleri 2017 bob-lob sac kesimleri_mini

“Kısa saç bana yakışır mı?” – “Benim yüz tipime kısa saç uygun mu?” diye merak ediyorsanız ve de 2017 saç modelleri modasında öne çıkan pixie veya küt kesim gibi kısa saç modelleri için katlı kesimler neler öğrenmek istiyorsanız esraninportresi.com olarak hazırladığımız—> kısa katlı saç modelleri yazısını okumaya devam edin.

2- Orta Uzunluktaki Kesimler :

Kısa saça olan yönelim çok etkin olsa da uzun saçlardan vazgeçemeyenler o kadar kolay bu trende ayak uyduramıyor. İşte onların da bir çoğu orta uzunluktaki saç kesimlerine yöneliyor. Retro görünümlü düz kesimlerse en çok öne çıkanları.

2 2017 Sonbahar-Kış Saç Kesimleri_mini

Orta uzunlukta saçlarınız varsa, saçlarınıza uygun saç örgüsü modelleri bulmak zor olabilir. 2018 saç modelleri içinde de saç örgüsü modası da asla bitmeyeceği için her mevsim, saçlara örgülü modeller ile şekil vermek arzusundan da vazgeçmeyeceğiz. İşte–> Orta uzunluktaki Saçlar için saç örgü modelleri Fikirleri, esraninportresi’nde.

bob kesim_mini

2017 Sonbahar-Kış Saç Kesimleri Trendleri

3- Kahküllü Lob Saç Kesimleri :

Bob kesimlerde öne çıkan katların aksine omuz hizasındaki lob saç kesimlerinde daha küt kesimler göz çarpıyor. Ayrıca kullanabileceğinizi düşünüyorsanız siz de Bella Hadid gibi kahkül düşünmelisiniz! (Bu arada o büyük ihtimalle çıt çıtlı kahkül kullanıyor ama artık onlara ulaşmak da çok kolay. Hemen bir tane satın alıp, kahkül kestirme riskinden kurtulabilirsiniz.)

3 2017 Sonbahar-Kış Saç Kesimleri_mini

küt saç kesimleri
küt saç kesimleri

4- Pixie Saç Kesimleri :

Yaz başından beri Pixie saç kesimleri ne kadar çok uygulanmaya başlandığından bahsediyorum. En riskli saç kesimlerinden biri olsa da Cara Delevingne gibi pek çok ünlü kullanım rahatlığı (ve tabii yakıştığı!) için kendini bu trende kaptırdı. Ayrıca Cara Delevingne bu kadar kısa saç ile saç aksesuarı kullanımına dair ipuçları da veriyor.

4 2017 Sonbahar-Kış Saç Kesimleri_mini

3 pixie sac kesimleri

2017 Sonbahar-Kış Saç Kesimleri Trendleri

5- Kahküllü Uzun Saçlar :

Evet kahkülün modası geçmiyor! Ayrıca uzun zamandır uzun saçlarınız varsa ve bir değişim arıyorsanız, tercihinizi kahküllerden yana kullanabilirsiniz. 70’li yıllardan ilham alan dağınık, püskül vari kahküller, görünümünüze serinlik katacaktık.

5 2017 Sonbahar Kis Sac Kesimleri_mini

Kahküle şekil verme konusundaki tereddütlerimiz yakışacağından emin olsak da kahkül kestirmekten vazgeçmemize sebep olabiliyor. Kolayca uygulanabilen, pratik kahkül şekillendirme yöntemleri videolu anlatımlarıyla esraninportresi.com’da–> Kahkül nasıl şekillendirilir ?

Ayrıca kim demiş kahküller sadece düz saçlara göredir diye. Doğallığı hep bir adım önde tutan uzmanlar ve stilistler, kıvırcık kahkülleri destekliyor. Yani kıvırcık saçlarınız varsa onlara uygun kahküller kestirmeyi de düşünebilirsiniz.

kıvırcık katlı saç modelleri
kıvırcık katlı saç modelleri

6- Yana Taranmış Kahküller :

Kahkül kullanımının en güzel zamanlarıdır aslında, sonbahar-kış. Kullanacağınız kalın berelerin, Fransız beretlerinin ve diğer tüm şapkaların altından çıkaracağınız, tıpkı Emma Stone’nunki gibi yana taranmış kahküller ile çok trend görüneceksiniz.

6 2017 Sonbahar Kis Sac Kesimleri_mini

Son zamanların trend saç stili olan kahkülün kendinize yakışıp yakışmayacağı ve nasıl görüneceği gibi konulardan emin olabilmenin tek yolu, hangi yüz şekline hangi kahkül kesimi uygundur bilmekten geçer. Peki, yuvarlak yüz tipine sahip olanlar kahkül kestirirken nelere dikkat etmeli? İşte–> yuvarlak yüz şekline uygun kahkül modelleri ile uzak durmaları gereken kahkül modelleri;

2017 Sonbahar-Kış Saç Kesimleri Trendleri

7- Kısa Küt Kesimler :

Keskin hatlara sahip kısa küt saç modelleri , daha karakteristik bir saç kesimine sahip olmak isteyenler için mükemmel bir seçenek! 

5 2016 kısa küt saç modelleri_mini_mini

8- A Kesim Bob Saçlar :

Son zamanlarda bu modele geçiş yapan Merve Boluğur’un saç kesimi, 2017 Met Gala’ya katılan Selena Gomez’in saç kesimi… İster bob ister lob… Açılı kesime sahip saç kesimleri uzunca bir süre daha popülerliğini koruyacağa benziyor.

7 2017 Sonbahar Kis Sac Kesimleri_mini

7 duz uzun bob lob saç modelleri 2017 bob-lob sac kesimleri_mini

Saçlarında yenilik arayışında olanlar ya saç rengini değiştirecek ya da saç boyunu. Sizin için saç kesimleri dışında saç rengi, balyaj gibi değişimlerin saç modellerinin görünümünü nasıl etkilediğini de görebileceğiniz bir rehber hazırladık. İşte 2017 saç modelleri trendlerinde öne çıkan—> 2017 bob-lob saç kesimleri esraninportresi’nde.

1 2017 lob sac modelleri_mini

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here