Trend Uzun Bob (Lob) Saç Kesimleri

Bob nedir, Lob nedir? Bob ile Lob arasındaki fark nedir? Popüler bir saç trendi haline gelen ve ünlüler tarafından da tercih edilen modeller arasında yer alan bob ve uzun bob (yani lob) saçlara dair ayrıntılar ile saç modelleri ve saç kesimleri ile ilgili ile bilgiler esraninportresi.com olarak hazırladığımız yazımı

3
4184

Bob nedir, Lob nedir? Bob ile Lob arasındaki fark nedir? Popüler bir saç trendi haline gelen ve ünlüler tarafından da tercih edilen modeller arasında yer alan bob ve uzun bob (yani lob) saçlara dair ayrıntılar ile saç modelleri ve saç kesimleri ile ilgili ile bilgiler esraninportresi.com olarak hazırladığımız yazımızda.

Her ne kadarsaç kesimi trendleri içinde popüler olarak gösterilse dahi, saç modası detaylarında da bob ve lob saç kesimi modelleri rastlamak mümkün. Bu kadar sevilen bir trendin bu kadar kısa zamanda biteceğini hiç düşünmemiştim zaten. Saç boyları, saç renkleri değişse dahi, temel saç kesimi kolay kolay değişeceğe benzemiyor. Geçtiğimiz yılın sonu itibariyle küt saç kesimi olarak bildiğimiz saç modelleri aslında bob ve lob saç kesimlerinin temelini oluşturuyor.

Peki bob saç modeli nedir, lob saç modeli nedir? Bob saç modeli küt saçlardır ama boyu kulak hizasında bitmektedir. Lob saç modeli ise, küt saç modelinin omuza kadar inen boylarda aldığı isimdir. Kısacası, bob ile lob arasındaki tek fark, saç boyudur. Kısaysa bob, omuz hizasındaki uzunlukta ise lob adını almaktadır. 

Trend Uzun Bob (Lob) Saç Kesimleri

uzun bob saç modelleri_mini

Yurt içinde veya yurt dışındaki pek çok ünlünün, bu saç kesiminin bu kadar popüler olmasında elbette önemli bir payı var. Lob saç kesimi denildiği zaman benim ilk aklıma gelen Victoria Beckham oluyor açıkçası. A kesim, öne doğru uzayan, bob saçlarıyla görmeye alıştık Victoria Beckham’ı. Özellikle yuvarlak yüze sahip olanlar için oldukça uygun olan bu saç kesimi, kullanana elegan ve tarz bir görünüm katıyor. Eğer saç tipiniz de bu saç modelini kullanmaya elverişli ise, hazırlanırken saçlarınızı düşünmenize gerek kalmıyor, çünkü hızlıca şekil verebiliyorsunuz.

Söz konusu olan lob saç modeli olduğu zamansa, ilk anda Kim Kardashian’dan başkası gelmiyor aklıma. Siyaha boyattığı, yan kahküller ile görünümüne hareket kazandırdığı lob kesim saçlarıyla beynime kazınmış. Açıkçası uzun saçlardan daha kadınsı buluyorum bu saç kesimlerini. Lob saç kesimine ekleteceğiniz katlar sayesinde, saçlarınız ince telli dahi olsa, onları daha dolgun, daha hacimli göstermek mümkün oluyor.

1 2017 lob sac modelleri_mini

Bir süre öncesine kadar sadece lob saç kesim modelini konuşuyorken, şu sıralar buna yapılan renklendirme ve ışıklandırma işlemleri eklendi ki bana kalırsa daha muhteşem bir görünüm kazandılar. 2018 saç trendleri içinde yer alan sombre, babylights, blonde veya ombre gibi uygulamalar ile daha hareketli hale geliyor lob saç kesimleri. Sadece sarılar ve kahverengi tonlarını düşünmemek gerek saç renkleri içerisinde. 2018 saç modelleri içerisinde popüler olmaya devam edeceği için Lob saç kesimleri ve saç renkleri trendleri bir araya getirdim ve sizin için bir galeri hazırladım. Yazın yıpranan saçları için bir değişiklik düşünenlere ilham vereceğini düşünüyorum..

Trend Uzun Bob (Lob) Saç Kesimleri

Farklı kesim detaylarıyla ve saç renkleriyle karşımıza çıkan lob saçlara dair daha fazla detay ve saç modeli incelemek isterseniz,  birbirinden farklı 2017 lob saç modelleri yazısı esraninportresi’nde.–> 2017 lob saç modelleri

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here