2015 Sonbahar Paris Moda Haftası

0
284

10-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Moda Haftası öncesi, 2016 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarının düzenlenen defileler ile podyumlarda geçiş yaptığı Paris Moda Haftası halen devam ediyor. 2016 kadın modası detaylarını, hem birbirinden ünlü tasarımcı ve markaların düzenlediği defilelerden hem de Paris sokaklarında arz-ı endam eden stil sahibi kadınlardan öğrenmeye devam ediyoruz aslında.

1 paris moda haftası2_mini

Paris moda haftası ve Paris sokak modası denildiği zaman akla ilk gelen kuşkusuz Parizyen kadını/Parizyen stili oluyor. Parisli kadınların giyim ve yaşam tarzlarını ifade eden Parizyen stili,yüzyılların şekillendirmiş olduğu moda kültürüne sahip olan modanın başkenti ünvanını almış olan Paris’e yakışır bir asalete sahip. Bu yüzden olsa gerek Paris moda haftaları pek çok kişi için daha farklı ve önemli bir anlama sahiptir. Moda haftası için dünyanın pek çok yerinden Paris’e akın eden modeller, blogger’ların yanı sıra Paris kadınını izlemeye de doyamazsınız sokaklarda. Zaten moda haftalarının en güzel yanı modanın sadece podyumlarda değil, sokaklara da yansıması değil midir? Zira aslında ünlü markaların defilelerinden bir diğerine koşturan ünlü yıldızlar, ünlü bloggerlar, oyuncular, editörler sokak stilleri ile en az defileler kadar çok konuşuluyorlar ve görüntüleniyorlar.

2 paris moda haftası1_mini

Paris Moda Haftası süresince podyumlarda, 2016 ilkbahar modası ve 2016 yaz modası rüzgarı eserken sokaklarda, 2015/2016 sonbahar-kış modası ile birlikte 2016 sokak modası rüzgarı esiyor denilebilir. Defileleri izlemeye gelen fotoğrafçıların, tasarımcıların veya editörlerin ilgisini çekmeye çalışanlar, başta da belirttiğim gibi sokaklarda birbirinden stil kıyafetlerle arz-ı endam ediyorlar elbette. Sadece böylesi özel etkinliklerde giyebileceğiniz kıyafet ve tasarımları bir kenara koyarsak, kendi stilimize adapte edebileceğimiz pek çok parça, desen ve aksesuar görmek de mümkün.

3 paris moda haftası sokak modası_mini

2015 Sonbahar Paris Moda Haftası : Sokak stili söz konusu olduğunda şimdiye kadar sizlere aktardığım pek çok trendin yansımasını görmek mümkündü. 70’ler ruhundan vazgeçemeyenler oldukça fazla. Kot kumaşından tasarlanmış her türlü kıyafeti yine 2015 sonbahar sokak stili detaylarında da görmek mümkündü. Soğuk günleri olan Paris için seçilen, dikkat çekici, büyük düğmeli kabanlar ve çizmeler stil detaylarında ilk göze çarpanlar kuşkusuz. Yine soğuk havaya uygun, kalın, örgü kazaklar ile arkası yazılı montlar diğer dikkat çekenler. Pek çok desen var yine ama çizgi desen ve ekose yine vazgeçilmezlerden. Baştan ayağa tek renk giyinme modası Paris sokaklarında da kendini gösterirken, blok halinde ama birarada kullanılan farklı renklere de rastlamak mümkündü.

2015 Sonbahar Paris Moda Haftası : Elbise ve tulumlar gibi tek parça, klasik kıyafetler yine vazgeçilmezlerden olurken, birbirinden çarpıcı ayakkabılar, çantalar veya aksesuarları da görmek mümkündü. Aksesuarlarıyla öne çıkmayı seven kadınlar farklı ve dikkat çekici saç aksesuarları veya çantalar kullanmışlar. Konu dikkat çekmek olunca, en sık kullanılan detaylardan biri olan metalik trendine uyum sağlamış kıyafetler ve payetli günlük kıyafetlerdi. Kısacası günlük kıyafetlerinizde ışıltılara yer vermeye hazırlayın kendinizi. Son olarak bolca, farklı stile sahip kemer edinmenizi öneririm. Çünkü kazak ve kabanların üzerinde kullanılan kalın kemerler veya ince kemerler yine baş aksesuarlarımızdan biri oluyor.

Stil ve tarz anlamında ilham verecek pek çok detayı içinde barındıran 2015 Sonbaar Paris sokak stili ile ilgili galerimizi inceleyebilirsiniz

2015 Sonbahar Paris Moda Haftası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here