2022 Yaz Gelinleri için En Şık Gelinlikler

0
606

Düğününüzde tüm güzelliğinizle dikkatleri çekmek için bir bütün olarak, gelinlik, gelin aksesuarları, saç ve makyaj en önemli unsurlardır. Bu unsurlardan gelinlik; düğün mekanı, düğün konsepti, vücut tipi ve yılın trendlerine uygun şekilde seçilmelidir. Gelinlik modeli vücut şekliniz, düğün mekanınız ve konseptinize uyuyorsa, sıra modeli yılın trendleri ile bir araya getirmeye geliyor. Püf noktalarımızı takip ederek; İstediğiniz gelinlik modelini yılın modasına uygun şekilde seçebilirsiniz.

Gelinlik Modellerinde 2022 Trendleri

Gelinlik modelleri 2022, birbirinden farklı tarzlara hitap eder. Modern ve sıra dışı tasarımlarla birlikte romantik ve country gelinlikler de bu sezon evlenecekler için harika alternatifler arasında bulunuyor. 2022 gelinlik trendlerinde yaz gelinleri için renkler ön planda. Pembe ve mavi gibi soft renklerle birlikte siyah ve beyaz kuşaklar ile gelinliğinizi kişiselleştirebilirsiniz. Pelerinli modellerin dikkat çektiği tasarımlar, sizi prenses gibi hissettirebilir. 

Kare yaka gelinlikler yazın kalın askılı modeller ile kışın ise uzun kollu tasarımlarla çok beğeniliyor. En çok prenses model ve balık model gelinliklerle bir arada kullanılan kare yaka gelinlik modelleri, modern ve feminen havasıyla dikkat çekiyor. Gelinliğin bedeninde kullanılan korse, beli ince gösterdiği için korseli gelinlikler severek tercih ediliyor. Korseli gelinlikler, kumaş kaplı ya da iskeleti görünen tasarımlara sahiptir. 2022 gelinlik modelleri arasında çokça yer alan korseli gelinlik modellerinin, transparan detaylı ya da kapalı seçenekleri mevcuttur. Transparan detaylardaki şeffaf görünüm genelde dantel işlemelerle süslenirken, transparan olmayan gelinliklerde kumaş üzerine dantel eklenmektedir. 2022 yaz gelinlikleri; fırfır, çiçek ve katlı tüller ile hareketlendiriliyor. Yaz aylarının enerjisini üzerinde taşıyan çiçek motifli renkli tasarımlar bu yaz çok trend! Rengarenk çiçeklerin bulunduğu gelinlik çeşitleri, 2022’nin başrol oyuncusu oluyor. Siz de klasiğin dışına çıkmayı seven bir gelin adayıysanız bu tasarımlara bir göz atın deriz.

Akışkan gelinlik modelleri, tek kumaştan hazırlanan sade gelinlikler minimalist gelinlerin özel günlerine eşlik ediyor. Straplez, kare yaka, v yaka olarak hazırlanan tek kumaştan gelinlikler, üst bedene eklenen az sayıda işleme ile detaylandırılıyor. Sade şıklık arzulayan gelinler, kumaş özellikli gelinlik modeline dilerlerse portatif pelerin, kemer ve kol aksesuarı ekleyerek, modelini özelleştirebilir.

Bu yaz omuzlarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız, kayık yaka gelinlik modelleri revaçta! Kayık yaka ve kare yaka dışında düşük omuzlu gelinlik modellerinin de modası devam ediyor…Genelde straplez yaka kesimine eklenen omuz aksesuarı olarak kullanılan düşük omuz; kabarık, Helen, mini ve balık gelinliklerde kullanılmaktadır. Portatif kollar da dantelli, tek tip kumaş ve transparan seçenekleri ile gelinliğe hareket katmaktadır. Portatif kollar dar ya da bol olarak hazırlanabilmektedir. Bol kol olarak da bahsedilen ve romantik havasıyla büyüleyen balon kollu gelinlikler, zarif duruşuyla Helen, prenses ve a kesim gelinlik modellerine çok yakışıyor. Düzgün ve ince bacaklarınızı öne çıkarmak istiyorsanız, bu yaz yırtmaçlı gelinlikler ile bu mümkün!  Helen, balık ve hafif kabarık modellerde kullanılabilen yırtmaç, çeşitli kumaşlardan hazırlanan gelinliklerde yer alabiliyor. Mini gelinlikler ile asimetrik yaka ve eteğe sahip gelinlikler de özgün tarzını konuşturmak isteyen gelinlerin tercih edebileceği tasarımlardan…

Vintage 2022 yılında da moda! 1920’li yılların ruhunu yansıtan püsküllü gelinlikler, vücutta küçük bulduğunuz bölgeleri daha hacimli gösteren aksesuarlı gelinlik tasarımları ve midi boy gelinlikler bizi zaman yolculuğuna çıkarıyor. Vintage gelinlik modellerini seviyorsanız bu detaylara dikkat edilerek hazırlanan modelleri düğününüzde ya da nikahınızda tercih edebilirsiniz. Tarihi bir düğün mekanında düğün planlıyorsanız vintage gelinlik modelleri sizin için doğru bir seçim olabilir.

Tesettür Gelinlik Giyecek Adaylara Öneriler

Tesettürlü gelinlik modelleri de geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Gelinlerin tarzını en iyi şekilde yansıtan tasarımlar, vücut tipi, düğün konsepti ve mekanına uygun olarak seçilir. Yaz aylarının gelinleri, nefes alan kumaştan tasarlanan gelinlikleri giyerek rahat hareket ederler. Hatları belli eden kumaşlardan uzak durulup hareket özgürlüğü sağlayan kumaşlar tercih edilir. Yazın yukarıda da bahsedildiği gibi ipek, şifon, tül gibi kumaşlar, kışın ise yine ipek, saten, ziberlin gibi kumaşlardan hazırlanan gelinlikler giyilebilir. Kapalı gelinliklerde modelin yaka türü ve etek kesimi modelin konseptini gösteren en önemli unsurlardır. Kayık yaka kullanarak çeşitli süslemeler ve duvakla kapatılabilecek tesettür gelinlikler, genelde hakim yaka olarak tasarlanmaktadır. Prenses, A kesim, Helen tasarımlar olan 2022 tesettür gelinlik modellerinde; aksesuar ve portatif detaylarla gelinlik özelleştirilmektedir. Pelerin, vatkalı omuzlar, balon ve İspanyol kollar bu senenin modasını yansıtıyor. Alisse nuerA, özel dikim tesettür gelinlik ile düşlerinizdeki modeli size sunuyor.

Gelinlik Modelleri İncelenmeden Önce Bilinmesi Gereken Püf Noktalar

Hayallerinizi süsleyen bir tasarımın içinde kendinizi özel ve mutlu hissedersiniz. Kendinize yakışan ve rahat edebileceğiniz bir model ile tüm günü konforlu ve özgüvenli geçirir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Tüm bu konfor için bilmeniz gereken bazı unsurlar bulunuyor. İşte gelinlik modellerini incelemeden önce bilmeniz gereken kriterler…

  • Öncelikle, sıkı bir araştırma yapılması gerekir. Beğendiğiniz tasarımların ortak noktalarını belirleyerek tercihlerinizi sınırlayarak kolaylaştırabilirsiniz. 
  • Vücut tipinize uyumlu gelinlik modellerini konseptinize uygun hale getirmek sizin için ideal olandır. 
  • Kumaş çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda vardır. Saten, tül veya dantel gibi dokular, gelinliğin modeli üzerinde belirleyici olur. Ayrıca doğru kumaş, konforlu bir gün geçirmenizi sağlar.
  •  Ayırdığınız bütçenin en üst sınırını belirledikten sonra aramaları gerçekleştirebilirsiniz. 
  •  Düğünden yaklaşık 6 ay önce araştırmaya başlayarak özel dikim için de kendinize zaman verebilirsiniz. 

Düğün Mekanına Uyum Sağlayan Gelinlik Modelleri

Gelinlik çeşitlerinin düğün mekanı ile uyumlu olması gerekir. Yaz aylarında sıklıkla tercih edilen açık hava düğünlerine uygun tasarımlar, farklı düğün mekanlarına göre farklılaşabilir. Kır düğünlerinde tül ve organzeden tasarlanan hafif gelinlikler, salaş bir görünüm vadeder. Kabarık gelinlik giymeyi hayal eden gelinler, prenses model yerine A kesim giyebilir. Kır düğünleri için Helen modellerin de çok doğru bir seçim olduğunu belirtelim. Tekne düğünlerinde rahatlık ön planda tutulur. Düz kesim ve yırtmaçlı ürünleri tercih ederek rahat hareket edebilirsiniz. Sahil düğünlerinde uçuş uçuş, sırt dekolteli gelinlik modelleri, rahat ve şık bir görünüm sağlar. Bohem gelinlikler de kır ve sahil düğünlerinde giyilebilir. Balık kesim olanlar ise, havuz başı düğünlerde elegant bir seçim yapmak isteyenler için idealdir. Bahçe düğünlerinde sade ve kabarık olmayan gelinlikler tercih edilmelidir.

 2022 gelinlik modelleri arasından seçiminizi yaparak hazırlıklara başlayabilirsiniz. Alisse nuerA, vücut tiplerine ve düğün konseptlere uygun olarak kaliteli kumaşlardan hazırladığı gelinlik koleksiyonlarını sunuyor. Bu koleksiyonlar arasından beğendiğiniz modeli vücut ölçülerinize ve tarzınıza göre özel olarak diktirebilirsiniz. Model sıfırdan dikileceği için dantelini, yaka kesimini ya da kolunu değiştirebilir, arzu ettiğiniz şekilde hazırlatabilirsiniz. Eğer model, Alisse nuerA mağazalarında hazır olarak mevcut ve bedeni size uyuyorsa, modeli hazır olarak da satın alabilirsiniz. Hayallerinizde, koleksiyonlarda olmayan bambaşka bir gelinlik var ise endişelenmeyin. Alisse nuerA, doğru dantel kombinasyonu ile ürünü size özel olarak dikmektedir. Siz de, hemen Alisse nuerA’nın koleksiyonları arasından tercih yapabilir ya da özel dikim imkânlarından faydalanarak hayallerinizi süsleyen tasarıma ulaşabilirsiniz. Düğün konseptinize uyumlu olarak gelinliğinizi bu 2022 trendlerine uygun şekilde tasarlatabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here