2016 yılı rengi ile kombinler

0
280

Yılın renk trendlerini belirleyen Pantone her yıl için özel bir rengi belirliyor. Hatırlarsanız 2015 yılı rengi olan Marsala sayesinde dekorasyondan giyime kadar her alanda bordo hakimiyeti vardı. 2016 yılı rengi olaraksa Pantone pastel tonlara yönelmekle kalmadı, bir değil iki rengi birden 2016 yılı rengi olarak belirledi. Pantone’nin belirlediği 2016 yılı renkleri “rose quarts” ve “serenity” oldu.

Rose quarts olarak bilinen rengi soluk pembe gibi tarif edebiliriz. Aslında çokça tanıdık olduğumuz, pembenin en açık tonlarından biri. Özellikle kız bebekler için kullanılan toz pembenin yetişkin versiyonu da denilebilir. Başta da belirttiğim gibi belki de farkında olmadan aslında bu rengi kullanıyor bile olabilirsiniz. Çünkü markalar da hemen 2016 yılı renklerine adapte olup, bu renklerdeki parçaları satışa sundular. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da pek çok yerde bu renge rastlayacağız. Paltolar, kaşmir hırkalar, etek veya elbiseleri kadın modası içinde sıklıkla bu renkte göreceğiz.

1 2016 yılı renkleri ile kombin örnekleri_mini

Pantone yetkililerinin bu yıl 2 rengi yılın renkleri olarak duyurmasının bir sebebi de seçilen renkler arasındaki uyum olsa gerek. Çünkü gerçekten de seçilen bu renkleri neler ile kombinleyebilirim diye bir endişeye yer bırakmıyor. Çünkü bu iki renk birbirleriyle tam bir uyum içerisinde. Rose quarts ile birlikte seçilen ikinci rengimiz serenity.

2 2016 yılı rengi 2_mini

Serenity içinse pembenin ayrı düşünülemeyeceği mavinin tonları diyebiliriz. Rose quarts için kız bebeklerin pembesinin yetişkin hali dediysek, serenity için de erkek bebeklerin mavisinin yetişkin versiyonu doğru bir tanımlama olacaktır. Özellikle takım elbise giyen beylerin kullanmaya çokça alışkın olduğu serenity, mavinin gri tabanlı bir tonu. Pantone’nin bu yıl seçtiği bu iki renk bana kalırsa vermeye çalıştığı mesajlardan biri denge ve huzur istediği olsa gerek!

Eminim sizler de bu iki pastel rengin birbirlerine yakıştığını fark etmişsinizdir. Kış ayları için böylesi renkleri kaban, mont, gömlek veya kazak gibi parçalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Diğer yandan bahar aylarının gelmesiyle birlikte bu iki rengin popülerliğinin daha da artacağını eklemem gerek. Bu iki renk ile hemen her rengi bir araya getirmek mümkün. ancak siyah gibi koyu renkler çok sert geçişler yaratacaktır. Kahve ve tonları benim en çok yakıştırdıklarımdan. Diğer yandan gece dışarı çıkarken veya özel bir yere giderken biraz ışıltı katmak adına dore veya lame rahatlıkla kullanılabilir. Aksesuar ve takılarda pırıltılı taşlar ve inciler ile mükemmel bir uyum yakalayacaklardır. Koyu renkleri daha çok tercih edenler içinse siyahtan ziyade lacivert, koyu kahve tonları şiddetle tavsiye edilir.

2016 yılı rengi kombin_mini

Son olarak, her ne kadar ağırlığı modaya vermiş olsak da dekorasyon alanında da bolca bu renkleri göreceğiz. Kim evinde, iş yerine bylesi huzur veren renkleri istemez ki! Yazıyı bitirirken Pantone yetkililerinin bu renge karar verirken düşündükleri huzur ve mutluluğu, 2016 yılında yaşayabilmeyi diliyorum, hepimiz için.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here