2016 kış şapka modası

0
591

2016 kış şapka modası yazısını hazırlamak için daha erken, kış geliyordu gelecekti derken kar yağdığını bile gördük. Ben hala kabullenemiyorum sanırım çünkü dışarıda deri ceket ile dolaşmaya devam ediyorum. İnadım sebebiyle bugünkü soğukları iliklerime kadar hissettikten sonra kışlık kıyafetlerimi sakladığım yerlerinden çıkarma kararı verdim.

Kış kıyafetlerini hurçların içinden çıkarırken ilk önüme çıkanlar berelerim ve kışlık şapkalarım oldu. Kış aylarında en sevdiğim aksesuarlardan biri şapkalar olduğu için 2016 kış şapka modası detaylarına kısaca yer vermek istedim. Çünkü sizler ile sık sık bere süsleme fikirleri gibi öneriler paylaşıyorum ama şapka modası 2016 yılında bizlere neler getiriyor ipucu vermiyorum. Neyi neden yaptığımızı bilmek gerek öyle değil mi! Kış şapkaları denildiği zaman da kuşkusuz akla bereler ile birlikte yün şapka modelleri geliyor. Ancak detaylar büyük önem yaşıyor. Hangi modeller, hangi detaylar şapkalarda öne çıkıyor, eski şapkaları yeni modaya adapte etmek mümkün mü gibi önemli ayrıntılar var bu yazımızda.

1 2016 kış şapkaları 2016 bere modelleri_mini

2016 bere modelleri : Anne elinden çıkan, kalın yünlerden örgü bereler her yıl olduğu gibi 2016 kış modası içinde de önemli bir yer kaplıyor. Bu yılın farkı ise daha renkli, daha pofuduk ve daha eğlenceli olmaları. Ponponlu bere yılın en popüler bere modellerinden. Tek ponponlu ve hatta kedi kulağını çağrıştıran çift ponponlu bereler en çok rağbet görenler. Ponponlu bereler kadar öne çıkan diğer detaysa boncuklarla, broşlarla veya pırıltılı taşlarla süslenmiş bereler. Hem ponponlu bere hemde taşlı bereleri almak zorunda olmamak, evde kendinizin, eski bereleri süsleyerek bu bereleri elde edebilmeniz, bence işin en güzel yanı. Yani para harcayıp yeni bir bere satın almak zorunda değilsiniz. Birazcık vakit ayırarak tamamen size ait, sizin tasarımınız olan yeni bir bere sahibi olabilirsiniz. Bu konuyla ilgili pek çok “kendin yap ” yazısı hazırlamıştım. İsterseniz BURADAN onları da inceleyebilirsiniz.

2 ponponlu şapkalar kış şapkası_mini

Bu yıl şapkalarda dikkat çeken detaylardan biri, başta da belirttiğim gibi kedi kulağını andıran detaylar. Özellikle spor şapkaların, yün kumaş formunda tasarlanarak, kış şapkaları içinde sunulduğu şapkalarda bunlar çok fazla kullanılıyor bu yıl. Kısacası 2016 kış şapkalar içerisinde yün spor şapka modelleri sıklıkla tercih edilecek gibi görünüyor. Aslında bunların bir adım ötesi binici şapkaları. Aslında binicilerin şapkalarından ardan ilham alınarak tasarlanan şapka modelleri bu sezon sokak stillerinde yer buluyor.

Fransız bereleri yılın öne çıkan diğer şapka modellerinden. Ben kullandığım zaman genellikle yuvarlak gözlükleriminde etkisiyle ressam olduğum yanılgısına düşülse de oldukça zarif, şık ve asil bir görüntü verdiklerini düşünüyorum. Özellikle fransız bereleri üzerine takılmış şık broşlar 2016 kış şapka modası içinde öne çıkan detay.

3 fedora şapka modelleri kış şapkası_mini

Son olarak hemen her yıl, yılın hemen her döneminde hayatımızda olan fedora şapkalardan bahsetmek istiyorum. Fedora / fötr şapkalar hemen her tarza uyumlu olabildiklerinden kadınlar tarafından çokça tercih edilmekte. Burada bir uyarım olacak. Çok uzun boylu değilseniz çok geniş, çok büyük fedora / fötr şapkalardan uzak durun. Çünkü aksi halde üstünüze basıyormuş gibi bir görüntü veriyorlar ve daha kısa görünmenize sebep oluyor. Sadece kıyafetlerde değil, aksesuarlarda da kendimize uygun olanı seçmek zorundayız.Yüz şeklinize, vücut tipine veya tarzınıza en uygun şapka modelini bulmak için mağazaları ziyaret edebilir ve gardırobunuza bu şapkalardan ekleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here