2015 İlkbahar Modasında Modern Yama

0
389

Daha önce aslında bunun ayak seslerini kot pantolon trendlerinde hissetmiştik ve de bahsetmiştik. 2015 İlkbahar Modasında Yama (patchwork) daha modernize olmuş haliyle karşımıza çıkacak tabii ki. Jonathan Saunders, Lucas Nascimento, Missoni, Bottega Veneta, Valentino Helen Lawrence gibi tasarımcılar da kendilerini bu kes yapıştır akımına kaptırdılar. Ortaya çıkardıkları modern yama ile modaya bir alternatif daha sundular. Gelin 2015 İlkbahar Modasında Modern Yama lara birlikte bakalım.

MODERN YAMA

İşte modern yamaya koleksiyonlarında yer verenlerden biri Karen Walker. Biraz kes yapıştır, biraz renk blokları karması. Tıpkı gökkuşağı gibi.

HOUSE OF HOLLAND

DEREK LAM

Aslında 1970’lerden gelen bu akıma her tasarımcı tabii ki kendi yorumunu katmış Derek Lam ve House of Holland ve 2015 ilkbahar koleksiyonlarına eklemiş.

MODERN YAMALAR

YT

YAMALAR

Bu  ve bunun gibi trendleri New York, Londra ve Milano podyumlarında micro-trendler listesi içerisinde görmeye başladık. Listenin başında da gördüğünüz gibi fonksiyonelliğiyle kıyafetlerde boy göstermiş patchwork’ler yani yama ‘lar var. Geri dönüşüm grafik desenlerle süslenip gökkuşağının renklerine teslim olmuş gerçekten de. Tüm bu akıma koleksiyonlarında yer verenlerin arasında Missoni, Fendi, Roksanda Ilincic ve Fausto Puglisi de vardı.

Genel olarak bu mini akıma bakma fırsatı bulabilmiş olduk. O yüzden bir süreliğine elinizdeki eski kıyafetlerinizi atmayın vermeyin, çünkü modern kes yapıştır yama yöntemiyle onları son moda halde üzerinizde taşımak mümkün olacak gibi görünüyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here