Pet Şişe Değerlendirme Önerileri

Bahçeyi sulamak için fıskiye, çocuklar için bir kalemlik, kuşlar için yemlik, yemekleri saklamak için kap veya baloncuk çıkaran bir oyuncak... Plastik pet şişeleri değerlendirmenin birinden farklı yolları, esraninportresi'nde.

4
3101

Her ne kadar pet şişelerin doğaya karışması ve doğaya zararları üzerine bilimsel veriler olsa da pet şişe ulaşılması kolay bir malzeme. Bununla birlikte plastik şişelerin ucuz olması da yiyecek-içecek üretici ve satıcıların ilk tercihi olmasına sebep oluyor.

Pet şişeler bu kadar hayatımızdayken yapabileceklerinizden biri kuşkusuz, toplayıp geri dönüşüm için uygun yerlere götürmek veya atmak. Diğer yandan pet şişeleri geri dönüşüme götürmeden önce eviniz için değerlendirebileceğiniz pek çok fırsat sunuyor aslında. Eminim evlerinde, bahçelerinde veya iş yerlerinde yaratıcı şekilde pet şişeleri değerlendirenleriniz vardır aranızda. Bunları da onların arasına ekleyebilirsiniz diye düşünüyorum. En basit örneklerden biri de annelerin yaptığı gibi kesip çiçeklerimiz için vazo yapmaktır. Bu örneğin biraz daha gelişmiş, süslenmiş versiyonunu da burada bulacaksınız.

Pet şişe değerlendirme önerisi 1 : Bahçe sulamak için fıskiye

1 plastik şişeleri değerlendirme 2_mini_mini

Bu da az önce verdiğim pet şişeleri vazo olarak değerlendirme örneği kadar eski ve kullanışlı bir örnek bence. Bahçesi olan, çiçekleri olan sulama işlemi yapan pek çok kişinin yaptığı bir uygulama aynı zamanda. Biz plastik şişenin üst bölümünü delip çiçekleri sulardık. Burada da çok benzer şekilde ama pet şişenin her yeri delinerek bir fıskiye yapılmış. Bu arada pet şişenin ucuna hortum bağlanmış. Yani tam bir fıskiye!

Pet şişe değerlendirme önerisi 2 : Baloncuk çıkaran oyuncak

Pet şişeyi çocuklar için eğlenceli ve yaratıcı bir oyuncak haline dönüştürmeyi düşünmüş müydünüz? Pet şişeleri boyamak ve süslemek suretiyle pek çok oyuncak yapıldığını görmüştüm ama bu fikir ile ilk defa karşılaşıyorum. Çocukların çok beğendiği, üfleyerek baloncuk çıkardıkları oyuncakları mutlaka bilirsiniz. Eskiden pipetlerle yapardık biz, böylesi oyuncaklar yoktu o zamanlar. İşte pet şişe ile çocuğunuz için oldukça eğlenceli bir seçenek yapımı2 plastik şişeden oyuncak_mini_mini

İhtiyacınız olanlar bir pet şişe ve 1 adet spor çorabı (özel bir sebebi var mı inanın bilmiyorum. Referans aldığım yerde özellikle belirtilmiş) Şişeyi keserek işe başlıyorsunuz. Ardından kestiğiniz yeri kapatacak şekilde (ama gergin duracak) çorabı pet şişeye geçirin.

3 plastik şişeden oyuncak 1_mini_mini

Oyuncağı yaptıktan sonra geriye deterjanlı suyu hazırlamak kalıyor. Bu noktada bulaşık deterjanı kullanmak daha çok baloncuk demek, biz eskiden öyle yapardık en azından. Sonrasında hazırladığınız oyuncağı deterjanlı suya daldırıp, pet şişenin ağız bölümünden üflüyorsunuz. Sonuç mu…? Yukarıdaki gibi eğlenceli on yüz milyon baloncuk :)

Pet şişe değerlendirme önerisi 3 : Kalemlik

Burada yer alan fikirler içerisinde en beğendiğim fikir açıkçası pet şişeden kalemlik yapma. Pek çok şey aklıma geliyordu pet şişeleri değerlendirmek için. Ancak böylesi gerçekten yaratıcı ve pratik… Çocuğunuz için evdeki boyalarını, kalemlerini koyabileceği bir kalemlik de olabilir bu, sizin düğmeleri, iplikleri sakladığınız bir kutu da. Birazdan adımlarını da göreceğiniz fikir yapılışı çok kolay bir pet şişe değerlendirme önerisi sunuyor.

4 plastik şişeden kalemlik yapımı_mini_mini

İhtiyacınız olan malzemeler 2 tane aynı pet şişe, makas, yapıştırıcı ve fermuar. Öncelikle pet şişelerin başlarını kesin. Ardından bir tanesinin de dibini 3-4 parmak uzunluk bırakacak şekilde kesin. Çünkü kestiğiniz bu dip parçayı diğerinin baş bölümüne fermuar ile birleştireceğiz. Bunun için fermuarın bir tarafını pet şişenin içine yerleştirip yapıştırın. Fermuarın diğer bölümünü de kapak niyetine kullanacağımız dip bölüme yapıştırıyoruz. Tam da bu andan sonra zaten kalemliğimiz hazır hale geliyor aslında. Ben en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum. Çok eğlenceli, çooook!

5 plastik şişeden kalemlik yapımı 1_mini_mini

Pet şişe değerlendirme önerisi 4 : Kuşlar için yemlik

Çok yararlı bir başka pet şişe değerlendirme önerisi daha var sırada. Üstelik yapılışı da çok pratik. Pet şişenin aşağıdan bir yerlerinden karşılıklı olarak, bir kalem girecek kadar delik açıyorsunuz. Ardından aynı hizada ama yaklaşık 10-12 cm kadar yukarıdan kuşların koyduğunuz yemleri alabilmeleri için birer delik daha açın. Altta açtığınız delikten ve karşısındaki delikten bir kalem geçirin. Kuşlar tıpkı aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi o kalemin üstünde duracaklar ve üstteki delikten yemleri yiyecekler. Bunları halettikten sonra tek yapmanız gereken pet şişenin için yem ile doldurmak

6 plastik şişeleri değerlendirme_mini_mini

Pet şişe değerlendirme önerisi 5 : Vazo yapımı

Yazının en başında bahsettiğim eskiden beri annelerimizn zaten uyguladığı pet şişeleri vazo yapma fikrinin biraz daha geliştirilmiş versiyonu var sırada. Biraz daha süslü, biraz daha dekoratif versiyonu. Bu sefer yapılışının resmi yok videosu var.

Pet şişe değerlendirme önerileri 6

Buraya kadar yapılışı oldukça pratik ve yararlı pet şişe değerlendirme fikirlerini, yapılışları ile birlikte sizlerle paylaştım. Elbette pet şişeleri değerlendirmek için yapabileceğiniz pek çok farklı fikir de söz konusu. Poşetlik yapmak, takılık yapmak, vazo yapmak bunlardan sadece bir kaçı. Sizler de lütfen yaratıcı fikirlerinizi bizimle paylaşın. Çünkü aranızda böyle konulara çok ilgisi olan ve yaratıcı çözümler üretenleriniz var! (kaynak : goodhousekeeping.)

7 plastik şişeleri değerlendirme_mini_mini

4 YORUMLAR

  1. çok yaratıcı ve güzel. emeğinize sağlık.

    başka kullanan va rmı bilmiyorum ama ben bide sokak hayvanlarına su ve mama çıkarmak için evdeki küçük yada 5 litrelik pet şişlerin altını kesiyorum. (sürekli kap bulmak kolay değil, hele kışın dondurma kabıda yok). bunu da paylaşır mısınız?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here