Kendi Makyaj Temizleyicimi Nasıl Yaparım?

Kat kat sürülen maskarayı çıkarmak veya güneş kremi, fondöten ikilisini ciltten ardında kalıntı bırakmadan temizlemek için cildi nasıl temizlemeli? Çift fazlı temizleme nedir, kendi makyaj temizleyicimi nasıl yaparım gibi soruların yanıtları, esraninportresi’nde.

0
1344

Yatmadan önce çıkarılan makyaj ve ardından temizlenen ciltte gözenekler tıkanmaz, sivilce oluşmaz, her zaman sağlıkla parlar. Peki kat kat sürülen maskarayı çıkarmak veya güneş kremi, fondöten ikilisini ciltten ardında kalıntı bırakmadan temizlemek için cildi nasıl temizlemeli? Çift fazlı temizleme nedir, kendi makyaj temizleyicimi nasıl yaparım gibi soruların yanıtları, esraninportresi’nde.

Her gece yatmadan önce makyajı temizlemenin cilt için ne kadar şart bir adım olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Üstelik yazıyı hazırladığım şu dönemde günlük güneş kremi kullamının da arttığını düşünecek olursak, sağlıklı bir cilt temizliği için çift fazlı temizleme daha gerekli hale geldi.

Çift fazlı temizleme nedir diye soracak olursanız kısaca, önce makyajı temizlemek (veya makyaj yapmamış dahi olsanız güneş kremi gibi ürünlerin gözenekleri tıkama ihtimalini ortandan kaldırmak) için yağ bazlı bir ürün ile cildi temizlemek, ardından da ikinci adım olarak günlük temizleyici ile yüzü yıkamaktan oluşan süreçtir diyebilirim.

Piyasada micellar sular da dahil olmak üzere çok iyi makyaj temizleme ürünü bulunuyor. Ancak evde kendin yap yaklaşımını her zaman daha doğal bulduğum ve sevdiğim için kendime hazırladığım bu makyaj temizleme karışımını sizinle de paylaşmak istiyorum.

Ben çoğunlukla makyaj yapmayı tercih etmeyenlerden olsam da güneş kremi kullanırım ve gün içinde sık sık yenilerim. Makyaj yaptığım zamansa maskara, dudak parlatıcısı ve biraz allık benim için yeterli oluyor. Tahmin edeceğiniz üzere aralarında en zor çıkanı maskara… Özellikle de kat kat sürdüyseniz en doğal temizleyiciler bile çıkarmada yeteriz kalabilir. Bu noktada hindistan cevizi yağı en iyi çalışanı bence. Ancak geride fazla yağlı bir görünüm ve doku bıraktığı ve yanlışlıkla göze kaçtığında fena yaktığı için pek sevmiyorum. Bu nedenle de ne yapabilirim diye araştırırken ortaya bu çıktı.

Çok uykunuzun olduğu bir anda makyaj çıkarma ve yüz temizlemenin ne kadar can sıkıcı hale gelebildiğini biliyorum ama cildinize iyi bir yatırım için buna değdiğini de unutmayın. Şimdi gelelim malzemelere;

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı jojoba yağı (badem yağı veya zeytinyağı da olur ama jojoba cilde en kolay uyum sağlayanı olduğundan benim tercihim hep jojoba oluyor)
  • 2 yemek kaşığı cadı fındığı yağı
  • 2 yemek kaşığı Aloe Vera 

Yapılışı;

  1. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve her kullanımdan önce mutlaka çalkalayın.
  2. Tercihen koyu renkli bir kap kullanmanızı öneririm.
  3. Makyajı çıkarmak istediğiniz zaman bir pamuk üstüne bir miktar döküp nazikçe silmeniz yeterli olacaktır.
kendi makyaj temizleyicimi nasil yaparim
Kendi makyaj temizleyicimi nasil yaparim?

Burada kullandığım malzemelerin bir çoğundan zaten sıklıkla bahsediyorum ama cadı fındığı ok sık karşılaştığınız bir yağ olmayabilir. Bilinmese de aslında pek çok losyonun veya kremin içinde bulunur kendisi. Çünkü cilt için mükemmeldir. Özellikle de akne-sivilce sorunu yaşayan ciltler için mükemmel bir doğal çözümdür.

Son olarak kendi makyaj temizleyicimi nasıl yaparım sorusuna yanıt bulduğumuza göre evde doğal malzemeler ile kendi makyaj temizleme mendilimizi nasıl yaparız? Cildde uygun ürünlerle makyaj temizleme mendili yapımı önerisi de burada——> Doğal makyaj temizleme mendili yapımı

  • Fiziksel ve ruhsal olarak iyileştirici etkileri olan doğal yağların organik, saf ve doğru yöntemlerle üretilmiş olanını bulamadığınız zaman yarardan çok zararları ile uğraşırsınız. Satın aldığınız veya alacağınız doğal yağ gerçekten doğal mı, saf-organik doğal yağ nasıl anlaşılır biliyor olmak, hangi yağın ne işe yaradığını bilmek kadar önemlidir.
  • Kullanacağınız yağa alerjik olmadığınızdan emin olun. Bunun için ayak ya da el bileği üzerinde bir test yapın. 24 saat boyunca açık tutun ve herhangi bir anormallik olup olmadığını kontrol edin.
  • Hamile kadınlar, emziren anneler, çeşitli hastalıkları olanlar ve ilaç kullananlar doğal yağları kullanmamalı veya doktor kontrolünde takip edilmeli. Çünkü yağların bazı hormonların salgılanması üzerinde büyük etkisi olabilir.
  • Etkisinden emin olmadığınız hiçbir yağı birbiriyle karıştırmayı denemeyin.
  • Alerjen tepkiler veren bir bünyeniz, cildiniz varsa doktorunuza danışmadan asla kullanmamalısınız. Tereddüt ettiğiniz her noktada bir uzmana danışmalısınız.

Uyarı : Sitenin içeriği ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Bilgiler hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site bilgilerine dayanarak tanı ve tedavinin yönlendirilmesi önerilmez. Bu sitede verilen bilgiler bilimsel referans olarak gösterilemez.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here