Yüz Yıkarken Yapılan Hatalar ve Yüz Temizleyici Kullanımı

Uzun yıllar cildin, kırışıklıklar olmadan pürüzsüz olması için istiyorsanız cilt temizliğine özen gösterilmeli. İşte, yüz yıkarken yapılan hatalar ve cilt temizliği için öneriler esraninportresi'nde.

1
1571

Uzun yıllar cildin, kırışıklıklar olmadan pürüzsüz olmasını istiyorsanız cilt temizliğine ve cilt bakımına önem vermek gerekiyor. Bu noktada cilt temizliği genelde çok önemsemeden yaptığımız bakım adımlarından biri. İşte, yüz yıkarken yapılan hatalar ve cilt temizliği için öneriler esraninportresi’nde.

Uzun ve yorucu bir günün ardından pek çoğumuzun hayali sıcacık yatağa kendimizi atabilmek ve derin, iyi bir uyku çekebilmek. Ancak nasıl dişimizi fırçalamadan yatağa girmiyor isek, yüzümüzü temizlemeden de yatağa girmemek gerekiyor. Cilt temizliği ile ilgili püf noktaları genelde çok önemsemeden yaptığımız bir şey. Halbuki makyajı, ciltte biriken tozu, kiri ve ölü hücreleri ciltten yatmadan önce iyice arındırmak gerekiyor. Belki, farkında olmadan, tam temizlememiş bir cilt ile çoğu zaman yatağa giriyoruz.  Bu, niye bu kadar önemli diye sorarsanız, gece cilt hücreleri daha fazla çalışıyor ve tüm günün cilt üzerinde yarattığı olumsuz etkileri gideriyor ve hücreler yenileniyor. Eğer uzun yıllar cildinizin, kırışıklıklar olmadan pürüzsüz ve gergin olmasını istiyorsanız cilt temizliğine ve cilt bakımına her zamankinden daha fazla önem veriyor olmanız gerekiyor.

Yüz Yıkarken Yapılan Hatalar

yüz yıkarken yapılan hatalar_mini

1- Elleri yıkayarak işe başlayın : Çok küçük bir detay gibi görünse de çoğu zaman atlanan bir adım öncesinde ellerin yıkanması. Ellerinizi iyice yıkamamanız halinde, elinizde biriken (gözle görünmeyen) kirleri yüz yıkama jeli ile birlikte yüzünüze bulaştırmış olacaksınız. Temizleme jeli ile birlikte açılan gözeneklere de bu kirlerin yerleşmesi riskini ellerinizi yıkamamakla birlikte almış olursunuz.

Yüz Yıkarken Yapılan Hatalar

yüz yıkama suyu_mini

2- Yüz yıkarken suyun sıcaklığı : Ellerimizi yıkama adımı kadar önemli bir detaydır yüzünüzü yıkayacağınız suyun sıcaklığı. Ne kadar yanlış olsa dahi, suyun sıcaklığı ne kadar yüksek olursa, ciltteki bakteri ve kirlerden o kadar iyi arındırdığımız kanısı hakim. Çok sıcak su ne kadar cilt için zararlıysa, çok soğuk su da bir o kadar zararlıdır. Ciltte ve deri altındaki hücre ve damarlarda ani şok etkisi yaratacak sıcak ya da soğuk su, aynı zamanda cildin çok hızlı kurumasına sebep olacaktır. Bu yüzden ılık su ile yüzü yıkamak gerekiyor. Hatta uzmanlar, içemeyeceğiniz su ile yüzünüzü yıkamayın tavsiyesinde dahi bulunuyorlar. Ancak bu elbette imkan meselesi.

Yüz Yıkarken Yapılan Hatalar

3- Yüz yıkarken kullanılan yanlış yüz temizleme ürünleri : Ne yazık ki bir takım yanlış yönlendirmeler yüzünden, aslında cildimize hiç de uygun olmayan cilt temizleme jeli, cilt temizleme sütü gibi ürünler kullanabiliyoruz. Bu ciltte akne veya sivilce gibi sorunlara sebep olabildiği gibi, cildin gereğinden fazla nem kaybetmesine ve istediğimiz kadar cildin temizlenmemesine sebep olabiliyor. Örneğin sivilce eğilimli bir cilt varsa krem temizleyiciler pek size göre değildir. Benzer şekilde, eğer kuru cilt yapınız varsa jel temizleyiciler de cildin gerekli olan nemi fazladan kaldırabilir. Bu yüzden gerekiyorsa bir doktorla veya cilt uzmanıyla görüşerek cilt tipinizi belirlemeli ve ona uygun bir temizleyici kullanmalısınız. Hatta doğal cilt temizleyicileri, pek çok kimyasalları da içeren kozmetik temizleyicilerden bile daha etkili olabilir.

yüz temizleme ürünleri_mini

4- Yüz yıkarken kullanıln yüz temizleme mendilleri : Çok zorunlu şartlar dışında makyaj temizleme mendili kullanımına başvurmayın, özellikle de pek çok kimyasalı bulunduran türleri (doğal makyaj temizleme mendili yapımı). Yüzeysel olarak makyajınızı çıkaracak ancak gözenekleri tıkayan kirler temizlenmeyeceğinden, biriken kirler başka cilt sorunlarına sebep olabilecektir.

Yüz Yıkarken Yapılan Hatalar

5- Göz makyajını önce çıkarmamak : Yüz yıkama adımına geçmeden önce, nasılsa yüzü yıkarken gözlerdeki makyaj da çıkacaktır düşüncesiyle, göz makyajı çıkarılmıyor. Halbuki pek çok temizleyici tam olarak göz makyajını temizlemez ve dağılan makyaj malzemeleri gözenekleri tıkar. Bu yüzden göz makyajını öncelikle, gerekiyorsa özel cilt için doğal temizleyiciler ile göz makyajınızı çıkarın. Bunun için hindistan cevizi yağı veya badem yağı gibi doğal yağlardan da faydalanabilirsiniz.

göz makyajını çıkarmak_mini

6- Sadece yüzü yıkamakla sınırlı kalmak : Özellikle yazın giydiğimiz açık giysiler sebebiyle boyun ve göğüs bölümümüz de güneşe ve kirlere maruz kalabiliyor. Bu yüzden yüzünüzü yıkarken boyun ve hatta göğüz bölümünüzü de temizleyip nemlendirmekte fayda var.

Yüz Yıkarken Yapılan Hatalar

7- Yüz yıkarken fazla sert ve aynı havluyu kullanmak : Yüzümüzdeki cilt oldukça hassas ver yer yer çok ince bir deriye sahiptir. Bu yüzden yıkama ve temizleme adımları için kullandığımız malzemeler çok önemlidir. Tahriş edici havlu gibi malzemeler yerine pamuk kullanmayı veya cildinize karşı daha nazik davranmayı düşünmelisiniz. Ayrıca yüzünüzü yıkadıktan sonra yüzünüzü kurulayacağınız zaman benim önerim kağıt havlu mendilleri nazikçe kullanmanız. Elinizi sildiğiniz havlular ve her gün değişmeye havlular ile kuruladığınız da, tüm kirler tekrar cildinize bulaşacaktır. 

göz makyajı çıkarmak_mini

8- Cildi nemlendirmek : Cildi yıkadıktan sonra nemlendirici sürmek için cildinizin kurumasını beklemeyin. Hafif ıslak olan cildinize direkt olarak nemlendirici sürebilirsiniz. Böylelikle nemi daha çok hapsedecektir cildiniz.

Doğru Yüz Temizliği Adımları Neler ?

Yaptığımız hataları öğrendiğimize ve de artık doğru şekilde uygulayacağımıza göre, kısacık yüz temizliği adımlarına da bakalım istiyorum. Öncelikle, yüzünüzde makyaj varsa, makyajı çıkarmak gerekiyor ki özellikle de göz makyajı. Göz makyajını temizlemek için benim önerim her zaman hindistan cevizi yağı ya da argan yağı gibi doğal yağları kullanmanız yönünde. Makyajı temizlemedikten sonra, sıra yüzü yıkamaya geliyor. Eğer sivilce sorununuz da varsa, yüz temizliği daha önemli hale geliyor ve sabah akşam yüz temizliğini yapıyor olmanız gerekiyor.

yüz nasıl yıkanmalı_mini

1- Öncelikle cildinizi ılık su ile biraz nemlendirin. Ardından cildinize uygun bir temizleyiciyi dairesel hareketlerle, yüzünüze masaj yaparak en az 30 sn uygulayın. Sonrasında yine ılık su ile cildinizi durulayın. 2- Ardından sıra ölü deriyi ciltten arındırmaya ve gözenekleri açmaya geliyor. Bunu için benim 2 ayrı önerim olabilir. Haftada birer kez peeling ev buhar banyou yaptırmak. Şöyle anlatabilirim bunu. Örneğin haftanın günlerini kendiniz için belirleyin. Yüzünüzü temizleyici ile yıkadıktan sonra pazartesileri buhar banyosu yaptırıyorsanız, perşembeleri peeling yapın. Bunlar elbette cildinizin ihtiyacına bağlı olarak artabilir ya da azalabilir. 3- Peeling ardından ılık su ile durulayıp, yüzünüzü kağıt havlu peçete ile silin. Benim önerim, özellikle de sorunlu bir cildiniz varsa, hiçbir zaman havlu kullanmayın. Kapıt havlu peçeteyi, yüzünüzün üstüne değdirip çekerek fazla suyu almanız yeterli. Hafif ıslak kalmasında bir sakınca yok. 4- Ardından hiç vakit kaybetmeden tonik ve nemlendiricinizi uygulayın. Bunun için doğal yağlar (argan yağı, hindistan cevizi yağı gibi) da kullanabilirsiniz, kozmetik bir ürün de. 

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here