Doğal Taşıyıcı ve Uçucu Yağlar ile Faydaları

Şeftali çekirdeği yağı, kuşburnu yağı, biberiye yağı, badem yağı ve nicesi... Cilde, saçlara ve genel sağlığa faydaları nedeniyle son zamanlarda en çok kullanılan doğal taşıyıcı ve ucu yağlar ile bunlarla bakım önerileri, esraninportresi'nde.

0
2042

Doğal Taşıyıcı ve Uçucu Yağlar ile Faydaları

3- Havuç Yağının Faydaları 

İçerisinde bol miktarda beta-karoten ve A vitamini bulunan havuç yağı, saçtan cilde pek çok faydası bulunan bir doğal yağdır. Havucun ve Havuç Yağının vücudumuza faydaları, vücuda direnç kazandırması, kabızlığın giderilmesine yardımcı olması, böbrek ağrılarını dindirmesi, ses kısıklığını giderip, ses tellerine faydalı olması olarak sayılabilir. En çok bildiğimiz faydalarından biri, görme gücünü arttırması dolayısıyla gözlere olan yararıdır. Diş etlerini kuvvetlendirmesi, ultraviole (UV) ışınlarına karşı vücudu koruması, cildin erken yaşlanmasını ve kırışıklığı önlemesi diğer faydaları olarak bilinmektedir.

3 havuç yağı_mini

Günümüzde en çok, cildin bronzlaşması için kullanılsa da, aynı zamanda cildi yeniler ve yıpranmasını, kırışmasını geciktiricidir. Yazın yanan cildinizin acısını alıp, iyileşmesinde etkili olmaktadır. Cilt için pek çok faydası olan bu yağı kullanırken oldukça dikkatli olunmalı. Çünkü, havuç yağını cilde çok fazla sürmeniz halinde sivilcelenme olabilir. Bu yüzden gün aşırı kullanmakta fayda var. Havuç yağını cilde devamlı nem vermek amacıyla sürmemekte bu noktada daha doğru olacaktır. Haftada bir maske gibi kullanılabilir. Havuç yağını cilde uygulayıp, 5-10 dakika arası nem almasını bekledikten sonra cildimizi yıkayabiliriz. Cildin iyi temizlenemediği durumlarda siyah nokta ve sivilce oluşumu gözlenebileceğini asla unutmayın.

Havuç yağının saçlara faydası da azımsanamayacak kadar fazladır. Yıpranmış, kimyasal işlem görmüş, kırılan saçlarda saçları güçlendirmek, saçların kepeklenmesini önlemekte işe yarar. İnce telli saçların güçlenmesini sağladığı gibi, daha canlı, ışıltılı saçlar elde etmemizi sağlar. Havuç yağı saçlarımızın parlamasını sağladığı gibi, köklerini de besler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here