2016 için Doğal Makyaj Önerileri

0
794

2016 Doğal Makyaj Önerileri 3- Doğal Makyaj için Fondöten Seçimi

Yok gibi makyaj için önemli bir detaydır aslında fondöten seçimi. Eğer pürüzsüz bir cilde sahipseniz fondöten sürmeden, sadece bir nemlendirici sürüp makyajın kalanını yapabilirsiniz. Ancak eğer geniş gözenekleriniz varsa veya sivilce sorunları yaşıyorsanız, bu kusurları kapatmamız gerekiyor.

Bu noktada ilk yapılması gereken kuşkusuz genişlemiş gözenek görüntüsünden kurtulmaktır. Bunun için fondöten öncesi gözenek sıkılaştırma etkisi gösterecek bir nemlendirici kullanmalısınız. Bu sadece aslında göz çevresi için de geçerli. Geniş gözeneklere sahip olmasanız da elbette nemlendirici kullanmanız gereklidir. Özellikle fondöten veya pudra gibi uygulamaların daha pürüzsüz görünmesi için nemlendirici ve baz uygulamasının yapılması gerekiyor.

Seçtiğiniz fondötenin de cilde uygun olması gereklidir. Daha doğal görüntü için ince yapılı bir fondöten seçimi önemlidir. Bu konuda bb kremler veya cc kremler oldukça iyi sonuçlar verebilir. Makyajın kalıcılığını arttırmak ve ince çizgilerin içerisine fondöten dolmasını önlemek için transparan pudra uygulaması yapabilirsiniz.

4 2016 doğal makyaj modası fondöten seçimi_mini

2015 yılına hakim olan yüz kontürü bu yıl biraz azalıyor aslında. Daha çok aydınlatıcılar kullanılarak yüzün şeklini öne çıkaran uygulamalar bulunuyor.

Cildinize uygun fodöten seçimi ve fondöten çeşitleri konusunda daha detaylı bilgi almak isterseniz—-> Fondöten çeşitleri rehberi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here