2016 için Doğal Makyaj Önerileri

0
794

Gündüz makyajı veya gece makyajı için 2016 yılında doğal makyaj dikkat çekiyor. 2016 makyaj trendleri ve doğal makyaj önerilerini gördüğünüz zaman sadece gözlerin veya sadece dudakların ön planda olduğu da göreceksiniz. Ayrıca kirpikleri dolgun göstermek, cilde uygun fondöten seçimi veya göz makyajı önerileri de yaz içerisinde yer alıyor olacak.

Neden makyaj yapıyoruz hiç düşündünüz mü? Herkesin sebebi farklı olabilir tabii. Kendisini mutlu hissetmek, iyi görünmek, sevdiği kişinin kendisini beğenmesi, kadınların içerisinde en güzel ben olmalıyım düşüncesi, kusurları gizleyip güzel yerleri öne çıkarma. Kimi zaman bir tanesi daha çok öne çıksa da benim fikrim aslında makyaj yapmak için tüm bu sebeplerin birlikte geçerli olduğunu düşünenlerdenim. Zaman zaman makyaj trendleri değişim gösterse de 2015 ve özellikle de 2016 için doğal makyaj, yokmuş gibi makyaj yani sadece yüzdeki kusurları gizleyip, belli belirsiz küçük dokunuşlarla yüzün güzel yerlerini öne çıkaran makyaj kabul görüyor. Bu yüzden birazdan sizlerle detaylarını paylaşacağım 2016 makyaj trendleri ve doğal makyaj önerilerini gördüğünüz zaman sadece gözlerin veya sadece dudakların ön planda olduğu da göreceksiniz. Daha fazla uzatmıyorum ve sizlerle 2016 makyaj modası detaylarını paylaşmaya başlıyorum

2016 Doğal Makyaj Önerileri 1- Dolgun Kirpikler

2016 makyaj trendlerinde en çok öne çıkan detaylardan biri kirpikler. Kirpiklerin dolgun görünmesi, bunun için bir kaç kat sürülen maskara uygulamaları dikkat çekiyor. Özellikle 1960 ve 1970’ler modasında yer alan retro görünümlü kirpikler 2016 yılında oldukça popüler.

Elbette makyaj ile dolgun kirpikler elde etmek için takma kirpikler bu yıl pek önerilmiyor. Sebebi de aslında esas konumuz olan doğal görünüm amacı. Bunun için önerilen aslında bir kaç kat halinde uygulanan maskara. Ancak maskara uygulaması yaparken kirpiklerin birbirine yapışmaması, topaklanan maskara görüntüsünün oluşmaması oldukça önemli.

Dolgun ve hacimli görünen kirpikler aslında gözlerin daha büyük görünmesini de sağlar. Ancak böylesi güçlü bir uygulama yaptıktan ve özellikle de bunu eyeliner uygulamasıyla destekledikten sonra makyajın kalanını daha sade tutmak da fayda var. Özellikle günlük kullanım için dudaklarda kendi renginde bir ruj kullanmak yeterli olacaktır.

1 2016 doğal makyaj modası dolgun kirpikler_mini

Peki kirpikleri daha dolgun göstermenin bir yolu var mı? Yani sadece maskara sürerek çok dolgun kirpik görüntüsünü elde etmek mümkün olmayabilir. Bunun için aslında bebek pudrasının kullanıldığı küçük bir makyaj tüyosu işinize yarayabilir. Önce ilk kat maskarayı kirpiklerinize uygulayın. Ardından temiz bir bir maskara fırçası (kozmetik mağazalarında ayrıca satın alabilirsiniz) ile bebek pudrasını kirpiklere uyguluyorsunuz. Hemen ardından da bir diğer kat maskarayı sürüyorsunuz. Daha hacimli kirpikler elde etmiş oluyorsunuz.

Bebek pudrasının kirpikleri daha hacimli göstermek için kullanılabildiğini görmüş olduk. Aslında bebek pudrasını makyajın pek çok alanında da kullanabilirsiniz.

Daha önce hazırladığım yazıyı okuduğunuz zaman bebek pudrasının çok kullanışlı olduğunu göreceksiniz—> Bebek pudrasının farklı kullanım alanları

2 2016 doğal makyaj modası dolgun kirpikler için bebek pudrası_mini

Makyaj ile kirpik dolgunlaştırma önerisi sunduğum için, kirpikleri dolgunlaştıracak doğal bir öneriyi de buraya eklemek istiyorum. Düzenli olarak hint yağını gerek kirpiklere gerekse kaşlara kullanan biriyim ve oldukça memnunum.

Eğer hint yağı ile kaş kirpik bakımı önerilerini okumak isterseniz—-> Kirpikler için hint yağı ile bakım

Son olarak önerilerden biri de maskara bazı kullanmanız. Piyasada pek çok markada maskara öncesi uygulanan maskara bazları var. Bu bazlar ile de takma kirpik etkisi sonucu almanız da mümkün.

2016 Doğal Makyaj Önerileri 2- Şekilli ve Dağınık Görünümlü Kaşlar

Kaşlar ifadeyi belirlediği için yüzün önemli bir yeridir. Kaş modası da yıllar içerisinde değişim gösteriyor. Geçmiş yıllarda incecik, yay gibi kaşlar modayken bir kaç senedir daha kalın ve doğal kaşlar öne çıkıyor.

Burada yeri gelmişken belirtmeliyim ki kalın kaş modası çıktı diye yüzünüze hiç de uygun olmayan kalın kaşlarla da dolaşmamanız gerekiyor. Herkesin yüz tipine uygun kaş modeli ve kalınlığı farklıdır. Kaşları kalın göstermek için yapılan bazı kaş dövmelerinin kötü durabileceğini de hatırlatmalıyım.

3 2016 doğal makyaj modası doğal dağınık kaşlar_mini

2016 makyaj modası içerisinde dağınık, doğal kaşlar öne çıkıyor. Kaşlarınızın arasında boşluklar varsa da bunları kaş kalemi veya kaş farı ile doldurabilirsiniz. Açıkçası aşırıya kaçmadan uygulanan kaş farının çok doğal duracağını da belirtmeliyim. Ancak öncesinde kaşınıza yüzünüze en uyacak kaş şeklini vermeniz gerekiyor. Daha önce bunlarla ilgili pek çok yazı paylaşmıştım. İsterseniz aşağıdan onlara ulaşıp, ihtiyacınıza yönelik olanı okuyabilirsiniz.

—> Şekilli ve kalın kaşlar için yapmanız gerekenler
—> Yüz şekline göre kaş nasıl olmalı?
—> Kaş makyajı yaparken bilmeniz gerekenler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here