Lavanta Yağının Cilde ve Saça Faydaları

Sakinleştirici etkisi yanı sıra, aknelere karşı çözüm olması, kas ağrılarını azaltması, solunumu kolaylaştırması, saç dökülmesi ve kepek gibi sorunlara çözüm olabilmesi sebebiyle lavanta yağı çokça kullanılmakta. İşte, lavanta yağının cilde ve saça faydaları neler, cilt ve saçlarda lavantayı nasıl kullanabiliriz gibi konularda detaylı bilgiler esraninportresi'nde.

0
4180

Sakinleştirici etkisi yanı sıra, aknelere karşı çözüm olması, kas ağrılarını azaltması, solunumu kolaylaştırması, saç dökülmesi ve kepek gibi sorunlara çözüm olabilmesi sebebiyle lavanta yağı çokça kullanılmakta. İşte, lavanta yağının cilde ve saça faydaları neler, cilt ve saçlarda lavantayı nasıl kullanabiliriz gibi konularda detaylı bilgiler esraninportresi’nde.

Lavantanın kokusunu düşünmek bile kendinizi rahat hissetmenizi sağlayabilir, dahası yatmadan önce lavantadan yapılmış bir çay içmek, uykuya geçiş sürecini kolaylaştırır. Muhtemelen bu harika mor çiçekli bitkinin yatıştırıcı özelliklerini zaten iyi biliyorken, lavantanın cilde ve saçlara faydaları neler, cilt ve saçlarda lavantayı nasıl kullanabiliriz gibi konularda çok fazla bilgiye sahip değiliz.

Lavanta inanılmaz sayıda faydayı ve kullanım imkanını sunar. Antik Mısırlılar, Romalılar kokusu ve banyolarının arındırılmasıyla ilgili yüzyıllardır temizlik ve iyileştirme özellikleri sebebiyle lavantayı kullanılıyor. Günümüzde de cilt bakımı ürünleri, vücut yağları ve çok daha fazlası ürün içerisinde kullanılan popüler bir malzeme haline geldi.

Cildin ve saçın sağlık ve güzelliğini desteklemek söz konusu olduğunda lavanta en iyi seçeneklerden biridir. Hassas cildiniz varsa, kullanmadan önce mutlaka küçük bir alanda cilt testi yapın. Ayrıca tek başına kullanmaktan ziyade, badem, zeytin veya hindistan cevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak kullanın.

Birazdan lavanta yağının cilde ve saça faydaları ile kullanım şekillerine detaylıca yer vereceğim ancak, bunların yanı sıra, uykusuzluğa, depresyona, baş ağrısı, mide bulantısı ve daha fazlasını hafifletmeye kadar pek çok başka kullanım alanı da vardır.

Lavanta Yağının Cilde ve Saça Faydaları

lavanta yaginin cilde ve saclara faydalari_mini

1. Sakinleştirici etkinin tadını çıkarın.

Lavanta en çok sakinleştirici etkisi ile bilinir. Bu yüzden sık sık masaj yağı ve benzeri kullanımlarda görürsünüz. Rahatlamamıza yardımcı olmasının arkasında bilimsel bir sebep var. Araştırmalar, lavanta kokusunun beyindeki gevşemeden sorumlu alfa dalgalarını artırdığını ortaya koymuş. Aynı zamanda, esansiyel yağın teneffüs edilmesi ile ilgili araştırmalar da stres ve kaygıları azaltabileceği göstermiş.

Birkaç damla lavanta yağını avuçlarınıza dökün ve sürtün. Ardından teneffüs ederek kokuyu burun yoluyla çekin ve aklınızı derhal sakinleştirebilirsiniz. Ayrıca vücudunuzun sakinleşmesine yardımcı olmak için bilek içlerine veya ayaklarınıza birkaç damla koyun ve biraz ovun. Tam vücut sakinleştirici bir etki için, sıcak banyonuza birkaç damla lavanta yağı koyun.

2. Cilt detoksu için kullanın.

Çevrede sayısız toksin madde var. Günlük yaşamın stresi cilt üzerinde olumsuz etki oluşturur. Bu stres yalnızca erken yaşlanma işaretlerine yol açmakla kalmaz, bazen de iltihaplanmış, pürüzlü görünüm gibi olumsuz cilt etkilerine neden olur. Lavanta yağı, cildin maruz kaldığı kirleticilerin olumsuz etkilerini önlemeye ve bunlara karşı koymaya yardımcı olan güçlü antioksidanlar içerir ve onlar sayesinde bu yaygın sorunlarla savaşmaya yardımcı olabilir. Tıpkı zihni ve sinirleri yatıştırdığı gibi, cildinizi de sakinleştirebilir.

sıcak banyoda rahatlamak

Lavanta ile bir banyo detoksu yapmak inanılmaz bir duyu hissi sağlar – Epsom tuzları ile birlikte yapılacak güzellik için detoks, stresle ilişkili hormonları düşürürken, ciltteki toksinler atacak, pH düzeylerini dengeleyecek ve cildinizi rahatlatacak ideal bir reçetedir. Sıcak bir banyoyu doldururken akan suyun altına bir avuç Epsom tuzu ve 10 damla lavanta esansiyel yağı ekleyin. Her hafta bir kez, ideal olarak 20 dakika bu sıcak suyun içinde bekleyin.

Uyarı : Güzelliğe pek çok faydası olan doğal bir ürün olsa da ilk defa kullanacağınız hemen her ürünü öncelikle test etmelisiniz. Düzenli kullandığınız ilaçlarınız, belirli bir rahatsızlığınız varsa hamilelik veya emzirme dönemindeyseniz, ayrıca alerjen tepkiler veren bir bünyeniz, cildiniz varsa doktorunuza danışmadan asla kullanmamalısınız. Tereddüt ettiğiniz her noktada bir uzmana danışmalısınız. Sitenin içeriği ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Bilgiler hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site bilgilerine dayanarak tanı ve tedavinin yönlendirilmesi önerilmez. Bu sitede verilen bilgiler bilimsel referans olarak gösterilemez.

3. Akne tedavisi yapın.

Yüzünüze yağ koymanın sivilce kötüleştireceğini düşünseniz de, lavanta gibi bitki yağları gözenekleri tıkamayacak ve sahip olduğu doğal antibakteriyel, antiseptik özellikler ideal bir çözüm sunabilir. Sert kimyasallar ciltte tahrişe yol açabilir ve problemi başlangıçtan daha kötü hale getirebilir. Ancak lavanta gibi uçucu yağlar cildin üzerindeki bakterileri doğal olarak öldürme ve korumak gibi bir güce sahiptir. Lavanta, aynı zamanda daha iyi cilt sağlığını geliştiren diğer pek çok avantaj sunarken, hormon seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.

Akne tedavisinde cildinizde kullanmak için lavanta yağı ile bir yüz toniği yapabilirsiniz. Tüm yapmanız gereken birkaç damla lavanta yağı ile bir yemek kaşığı cadı fındığı yağını birleştirip biraz pamuk üzerine koyup temizlenmiş cilde uygulamaktır. Lavanta kırmızılıkları iyileştirirken, cadı fındığı yağı cilt rengini eşitlemeye yardımcı olacaktır.

3 tonik nedir tonik çeşitleri_mini

4. Ağrıyı rahatlatın.

Lavanta yağı, analjezik ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde ağrılı kasların neden olduğu ağrıların giderilmesi için mükemmeldir. Ağrılı kaslara ek olarak, eklem ağrısı, sırt ağrısı ve romatizmayı hafiflettiği belirtilmektedir.

Yağları etkilenen bölgeye kolayca masaj ile birlikte uygulayabilir veya hassas cildiniz varsa, birkaç damla hindistancevizi yağı ile karıştırıp sonra ovabilirsiniz. Lavanta yağı ile düzenli masaj yapmak, eklem ağrısını gidermek için mükemmeldir. Nefes almaya da yardımcı olabilir, bu nedenle yatmadan önce bir difüzöre koymak isteyebilirsiniz.

Ameliyat sonrası ağrı kesiciler üzerinde yapılan araştırmalar, lavanta esansiyel yağı buharı ile oksijenin birleştirilmesinin, büyük bir ameliyattan sonra oksijen alanlara kıyasla, yaşanan ağrı miktarını önemli ölçüde azalttığını ortaya koymuş.

5. Bir yanık veya kesiyi iyileştirin.

Güçlü antimikrobiyal özellikler, enfeksiyonu önlemeye ve bakteri,fungal bozukluklarla mücadele etmeye yardımcı olduğu için, kesik, yanık veya diğer cilt yaraları gibi yaralanmanız varsa derinize biraz lavanta koymayı denenebilir. Yapılan araştırmalar lavanta yağının bu sebeplerden yanık ve kesiklerde faydalı olduğunu ortaya çıkarmış. Ancak bunu yine de bu tip durumlarda doktora danışmadan uygulamamakta fayda var.

6. Kan dolaşımını artırın.

Kan dolaşımını iyileştirmek için cilt üzerinde lavanta esans yağı kullanılabilir. Kan dolaşımı, vücudunuzun genel sağlığının önemli bir parçasıdır. Kan dolaşımında bir artış kalbe olduğu kadar vücudun tamamına yayılır ve tüm ekstremitelere oksijen açısından zengin kan akışını geliştirir. Bu amaçla lavanta yağı kullanmanın en iyi yollarından biri, cildinizde, ayaklarında, bileklerinizde veya istediğiniz bölgelere yağ damlatmanızdır. Sonra bacaklarınızı bir sandalyeye kaldırarak veya duvara yaslayarak uzanın.

1 dogal yaglar ile guzellik sirlari_mini

Lavanta Yağının Cilde ve Saça Faydaları

7. Solunum bozukluğu belirtilerinin rahatlatılması.

Yağınızı göğsünüze, boynunuza veya sırtına uygulamak, sinüs tıkanıklığı, bronşit, soğuk algınlığı, grip, öksürük astımı ve alerjiler gibi solunum problemlerinin semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Lavanta esansiyel yağı uyarıcı doğası, balgamı gevşetir, bu koşullarla bağlantılı tıkanıklığı hafifletir,iyileşme sürecini hızlandırır ve vücuttan balgam ve diğer istenmeyenleri kaldırmaya yardımcı olur. Etkileri artırmak için, bir difüzere lavanta yağı eklemeyi deneyin veya kaynamış suyun olduğu bir leğen içerisine bir kaç damla lavanta yağı ekleyin ve kafanızı üzerine doğru hafifçe eğerek buharı ile solunumu ve cildinizi rahatlatmayı deneyin.

8. Böcekleri uzaklaştırın

Lavanta esans yağının bizim için hoş kokusu olmakla birlikte, güveler, sivrisinekler dahil olmak üzere birçok böcek türü için rahatsız edici olduğu bulunmuştur. Bu da onu mükemmel böcek kovucu yapıyor.
Bir çay kaşığı taşıyıcı yağın içine birkaç damla lavanta yağı ilave edin ve dışarıya çıkacağınız zaman açıkta kalan deri üzerine sürün ve böylelikle böcekleri kendinizde uzak tutabilirsiniz. Onsuz dışarı çıkıp bir ısırıkla dönerseniz de, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde tahriş, ağrı ve şişmeyi azaltmak için yağı kullanabilirsiniz.

buhar banyosu_mini

Lavanta Yağının Cilde ve Saça Faydaları

9. Kuru, kaşıntılı kafa derisi ve kepekten kurtulun.

Kafanızdaki cilt de lavanta yağı ile iyileştirilebilir. Kuru, kaşıntılı kafa derisi ve kepek varsa, güçlü antiseptik ve antimikrobik etkisi, sorunu kontrol etmek için mükemmel bir yöntemdir.

Kullanmak için 15 damla lavanta esansiyel yağını 2 çorba kaşığı badem veya zeytinyağı ile karıştırın ve mikrodalgada (veya benmari usülü) yaklaşık 10 saniye kadar ısıtın. Kafa derinize karışımla masaj yapın ve sonra bir duş başlığı takın. Bir saat kadar bekletin ve daha sonra normal şekilde yıkayın.

Neden kepek oluşur? Peki, kepek sorunundan kurtulmak, kepeği tedavi etmek mümkün müdür? Hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunu olan kepekten kurtulmanın doğal yolları esraninportresi.com’da

1 sac bakimi icin cay agaci yagi_mini

10. Saç dökülmesine karşı koyun.

Lavanta yağının saç dökülmesinin tedavisinde, özellikle de alopesi rahatsızlığı olanlarda, (vücudun kendi kıl köklerini reddettiği bir otoimmün hastalıkta) oldukça etkili olduğu gösterilmiştir. Bir araştırma, alopesi hastalarının% 40’ından fazlasının, düzenli olarak lavanta esansiyel yağı ile kafa derisinin ovulduğu zaman saç büyümesinde bir artış kaydettiğini ortaya koymuş.

Saç dökülmesi yaşamaya başladığımız andan itibaren sorunu çözme arayışına giriyor, saç maskeleri gibi saç bakımları deniyoruz. Peki saç dökülmesi neden kaynaklanıyor biliyor muyuz? İşte saçların güçsüzleşip, incelmesine sebep olan saç dökülmesi sebepleri;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here