Güzellik Uykusu için Yapımı Kolay Öneriler

İyi gece uykusu süresince vücudumuz kendini yeniler, iyileşir ve adeta tekrar canlanır. Aslında uykumuzu daha iyi almanıza ve tam anlamıyla bir güzellik uykusu çekmenize yardımcı olabilecek, uygulaması kolay yöntemler var. İşte, cildinizin yenilenmesi, saçlarınızın daha parlak görünmesi ve zinde hissetmeniz için evde uygulanabilecek öneriler; esraninportresi'nde.

0
2050

İyi gece uykusu süresince vücudumuz kendini yeniler, iyileşir ve adeta tekrar canlanır. Aslında uykumuzu daha iyi almanıza ve tam anlamıyla bir güzellik uykusu çekmenize yardımcı olabilecek, uygulaması kolay yöntemler var. İşte, cildinizin yenilenmesi, saçlarınızın daha parlak görünmesi ve zinde hissetmeniz için evde uygulanabilecek öneriler; esraninportresi’nde.

Uyuyup uyuyamadığımız veya nasıl uyuduğumuz, nasıl göründüğümüz ve hissettiğimiz üzerinde etkili olan en büyük faktörlerinden biridir. Ayrıca günün devamı için de belirleyici bir kriterdir. Çünkü uyku sürecinde vücudumuz kendini yeniler, iyileşir ve adeta tekrar canlanır. Bunun içindir ki iyi uyumak, daha iyi uyanmak kişilerin öncelikleri arasında olmalıdır ve yine bunun içindir ki güzellik uykusu olarak tanımlamak oldukça doğrudur.

Kısa süreli uykusuzluklar daha kolay telafi edilebilir olsa da uzun süreli uykusuzluk sorunları, (özellikle de erken yaşlardan itibaren yaşanan) ciddi sonuçlar doğurabilir. Bazen de çok yorgun olmamıza veya gerçekten uyumak istememize rağmen uykuya geçişte zorluklar yaşayabilirsiniz. Aslında uykumuzu daha iyi almamıza ve tam anlamıyla bir güzellik uykusu çekmemize yardımcı olabilecek, uygulaması kolay yöntemler var. İşte, cildinizin yenilenmesi, saçlarınızın daha parlak görünmesi ve daha zinde hissetmeniz için evde uygulayabileceğiniz bazı öneriler;

Daha İyi Güzellik Uykusu için Beş Kolay Adım

  • Doğru yemek yiyin (özellikle de akşam yemeklerinde hafif gıdalar tercih edin) gün boyunca kısa yürüyüşler veya bir pencere yakınında hafif egzersizler yapın. Yüksek yoğunluklu egzersizleri yatmadan iki saatten öncesinde mutlaka bitirmiş olun.
  • Yatmadan önceki saatlerde ekranlardan ve teknolojiden kaçının (zor biliyorum ama vücudunuzu uyku moduna hazırlamanın en iyi yollarında biridir!)
  • Gün boyu tükettiğiniz kafein miktarını gözden geçirin ve öğle 3’ten sonra kafeinli gıdalar tüketmekten mümkün olduğunca kaçının.
  • Özellikle mevsim değişikliği sırasında doğal elyaf içerikleri olan yatak, yorgan ve yastık ürünlerini tercih edin ki böylece sıcaklığınızı kontrol edebilirsiniz. Çünkü sıcaklıktaki aşırılıklar rahatsız edici olabilir. Ayrıca terleme ve cilt kızarıklıkları da bunun sonucu olabilir. Bu, örneğin elektrikli battaniyenizi kapatarak ısıyı düşürmek anlamına gelebilir. Yapılan araştırmalara göre, odanın biraz serin olması en iyisidir.
  • Ayrıca aşağıda özetlemeye çalıştığım yatmadan önce yapılan rutini deneyin ve her gece aynı saatte tamamen karanlık bir odaya yatın. Vücudu ve beyninizi bu rutine alıştırmak zaman alabilir. Çünkü yeni alışkanlıklar yaratmakta, sabır ve sebat önemlidir.

Gece Uykusu Rutini Önerileri

  • Teknolojik aletleri kapatın

Yatmadan bir saat önce tüm ekranları kapatın (evet, Instagram’da dahil!) Işıkları kısık tutun. Papatya, melisa çayı gibi bir bitki çayı veya sıcak bir süt için. Sakinleştirici müziğe iyi yanıt verdiğinizi düşünüyorsanız, uyku saatine hazırlık için iyi çalma listesi oluşturma zamanıdır!

  • Uyku öncesi banyo

Rahatlamak için banyo yapmak en iyi seçeneklerden biridir. Amacımız uykuya geçiş olduğundan bunu sağlayacak özel bir karışımı da banyo sırasında kullanabilirsiniz.

Banyo karışımı için malzemeler;

  • 1 çorba kaşığı tatlı badem yağı
  • 20 damla lavanta uçucu yağı
  • 20 damla papatya uçucu yağı

Yapılışı;

Tüm malzemeleri cam ve damlalıklı şişede karıştırın. Kullanmadan önce iyice çalkalayın.

Banyonuza veya ayak banyonuza yedi damla ekleyerek kullanabilirsiniz. Bu banyo karışımından bir damlayı da boynunuzun hemen arkasına koyun. Lavanta ve papatya doğal esansiyel yağlar, uykuyu çağıran büyük silahlardır. Bu nedenle yaptığınız karışımdan gelecek kokuları, sizi rahatlatacak ve uykuya geçişinize yardımcı olacaktır.

Güzellik Uykusu için Yüz Maskesi

Haftada bir kez, banyodayken bu yüz maskesini uygulayabilirsiniz. Yatağa girmeye hazırlanırken maskeyi durulamanız ve nemlendiricinizi sürmeniz yeterlidir.

Yüz maskesi için malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş salatalık
  • 2 çorba kaşığı sade yoğurt
  • 6 damla banyo karışımı

Yapılışı;

  1. Rendelenmiş salatalık, yoğurt ve banyo karışımını birleştirin.
  2. Temiz yüzünüze maskeyi uygulayın. Temiz, ılık suyla durulamadan önce 15-20 dakika bekleyin.
  3. Tonik ve nemlendiricinizle işlemleri bitirebilirsiniz. Bu maskenin en iyisi taze kullanılmasıdır, ancak buzdolabında üç gün boyunca saklamak da mümkündür.

Pek çoğumuz uykusuz geceler geçirmişizdir. Kimisi böyle durumlara daha dayanıklı olsa da kimisi de gün içerisinde zorlanacaktır. Eğer böyle bir gecenin ardından çok yoğun bir gün geçirecekseniz zinde olmak için bazı yöntemlere başvurmak gerekecektir. İşte–> uykusuz geçen gece sonrası yapılması gerekenler

Güzellik Uykusu için Vücut Spreyi

Vücudunuzu rahatlatmak için yapacağınız bu vücut spreyini ayak tabanlarınıza, boynun arkasına ve yastığınıza püskürtebilirsiniz (yüzünüze gelmemesine dikkat edin). Oda tamamen karanlık olduğundan ve iyi uyuyacağınızdan emin olabilirsiniz.

Vücut spreyi malzemeler;

  • ½ su bardağı kaynamış su
  • 1 çorba kaşığı saf alkol
  • 15 damla lavanta uçucu yağı
  • 15 damla papatya uçucu yağı

Yapılışı;

Tüm malzemeleri cam sprey şişesinde bir araya getirin. Kullanmadan önce çalkalayınız.

UYARI : Güzelliğe pek çok faydası olan doğal ürün olsalar da ilk defa kullanacağınız hemen her ürünü öncelikle test etmelisiniz. Düzenli kullandığınız ilaçlarınız, belirli bir rahatsızlığınız varsa, hamilelik veya emzirme dönemindeyseniz, ayrıca alerjen tepkiler veren bir bünyeniz, cildiniz varsa doktorunuza danışmadan asla kullanmamalısınız. Tereddüt ettiğiniz her noktada bir uzmana danışmalısınız. Sitenin içeriği ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Bilgiler hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site bilgilerine dayanarak tanı ve tedavinin yönlendirilmesi önerilmez. Bu sitede verilen bilgiler bilimsel referans olarak gösterilemez.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here