Cilt ve Saçlar için Çemen Otu Tohumu Maskesi Önerileri

Çemen otu tohumu, baharat olarak çok kullanılmasının yanında sivilceler, yaşlanma belirtileri, ciltteki renk dengesizliğini giderme gibi cilt faydaları ve saç tellerinin güçlenmesini sağlama gibi saç faydaları için de kullanılmaktadır. Cilt ve saçlar için çemen otu tohumu maskesi önerileri, esraninportresi'nde.

0
3378

Çemen otu tohumu, baharat olarak çok kullanılmasının yanında sivilceler, yaşlanma belirtileri, ciltteki renk dengesizliğini giderme gibi cilt faydaları ve saç tellerinin güçlenmesini sağlama gibi saç faydaları için de kullanılmaktadır. Cilt ve saçlar için çemen otu tohumu maskesi önerileri, esraninportresi’nde.

Çemen tohumu denildiğinde aklınıza sadece mutfaklarda sık sık kullanılan baharat formu ve kullanımı gelebilir. Aslında çemen tohumunun mutfağın ötesinde birden çok kullanımına sahip olduğunu biliyor muydunuz? Çemen tohumunun faydaları saymakla bitmese de bu çemen tohumu kullanmanın en iyi yollarından biri kuşkusuz, cilt için çemen tohum maskesi hazırlamaktır.

Bu şifalı tohumlar sivilcelere, yaşlanmaya, ciltteki renk dengesizliğinden, aşırı yağlanmış cilt sorunlarına kadar pek çok amaç ve cilt tipi için kullanılabilir. Sahip olduğu anti-inflamatuar yani iltihap önleyici, giderici özellikleri ile daha çok bilinen çemen tohumları niasin, kalsiyum, demir ve A vitamini açısından zengindir. Özellikle de iltihaplı sivilcelerden muzdarip durumdaysanız, özellikle de cildin yağ üretimini dengeledikleri faydayı çok seveceksiniz. Ayrıca bu tohumları doğal peeling malzemesi olarak da kullanabilirsiniz.

Peki, çemen tohumu ile yüz maskesi nasıl hazırlanır?

Bu tohum ile birlikte hazırlayabileceğiniz en kolay cilt maskesi için kullanılabilecek bir diğer doğal malzeme de baldır. Hem nemlendirici hem de anti-bakteriyel özellikleri olan bal, bu maskeye mükemmel bir ektir. Bu iki malzeme birlikte cildinizin parlak ve sağlıklı olmasını sağlayacak harika bir yüz maskesi haline gelirler.

Cilt için Çemen Tohumu Maskesi Hazırlanışı

Malzemeler;

  • 1 bardak çemen otu tohumu
  • 2 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı bal

Balın faydası elbette saymakla bitmez. Peki balın diğer faydaları neler ve doğal yollardan balı güzelliğimiz için nasıl kullanabiliriz? Bal ile kendinizi şımartmanın birbirinden farklı yolları–> bal ile güzellik sırları

Maskenin Yapılışı;

  1. Öncelikle bir gece önceden ağzı kapalı bir kapta çemen tohumlarını su içerisinde bekletin.

  1. Ertesi gün tohumları sudan çıkarın ve balı bir blendere ekleyin.
  2. Bu iki malzemeyi macun kıvamı oluşana kadar karıştırın.
  3. Daha önceden temizlenmiş yüz ve boyun bölgesine bu karışımı uygulayabilirsiniz.
  4. Ortalama 20 dakika bekletin ardından ılık su ile durulayın.
  5. Düzenli kullandığınız nemlendirici ile cilt bakımınızı bitirebilirsiniz.

Peki, çemen tohumu ile saç maskesi nasıl hazırlanır?

Bu sihirli tohumların saçlara faydaları da oldukça fazladır. Üstelik bu tohumları saçlarınızın daha güçlü olmasını sağlamak için kolaylıkla kullanabilirsiniz. Tohumlar, kepek tedavisi için de mükemmeldir.

Saçlar için Çemen Otu Tohumu Maskesi Hazırlanışı

Malzemeler;

  • 1 bardak çemen otu tohumu
  • 2 bardak su

Maskenin Yapılışı;

  1. Protein ve lesitin bakımından zengin çemen tohumlarını bir gece suda bekletin
  2. Sabah bunları bir blender yardımıyla macun haline getirin ve saç köklerine ve derisine uygulayın.
  3. Durulamadan önce 30 dakika bekletin.

Uyarı : Güzelliğe pek çok faydası olan doğal ürün olsalar da ilk defa kullanacağınız hemen her ürünü öncelikle test etmelisiniz. Düzenli kullandığınız ilaçlarınız, belirli bir rahatsızlığınız varsa, hamilelik veya emzirme dönemindeyseniz, ayrıca alerjen tepkiler veren bir bünyeniz, cildiniz varsa doktorunuza danışmadan asla kullanmamalısınız. Tereddüt ettiğiniz her noktada bir uzmana danışmalısınız. Sitenin içeriği ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Bilgiler hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site bilgilerine dayanarak tanı ve tedavinin yönlendirilmesi önerilmez. Bu sitede verilen bilgiler bilimsel referans olarak gösterilemez.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here