2016 Sonbahar Oje Trendleri

0
821

Genellikle oje renkleri, oje sürme şekilleri değişiklik göstermez gibi gelse de değişen moda ve trendlerle birlikte onlar da belirgin şekilde değişiklik gösterebilirler. İşte 2016 sonbahar-kış oje trendleri, tırnak süslemeleri ve tırnak şekilleri

Söz konusu olan tırnaklar ve ojeler olduğunda çok kolay şekilde adapte olabildiğimizden olsa gerek ister istemez hep en yeni olanı arıyor insan. Genellikle oje renkleri, oje sürme şekilleri değişiklik göstermez gibi gelse de değişen moda ve trendlerle birlikte onlar da belirgin şekilde değişiklik gösterebilirler. Tıpkı ayakkabılar, kıyafetler, takılar gibi tırnaklar da görünümümüzü tamamlayan önemli bir detay olduğundan değişen trendler ve uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bazı tırnak süslemeleri ve şekillerini kendimiz uygulayamıyor olsak bile en azından yeni moda oje renkleri satın alıp kolayca sürebiliriz diye düşünüyorum. İşte 2016 sonbahar-kış oje trendleri,

6 2016 sonbahar oje trendleri yeni moda tirnaklar_mini

2016 Sonbahar Oje Trendleri

1- Klasik Renkler :

Klasik renklerin içerisinde kırmızı, mor gibi canlı renkler de var, sadeliği sevenlerin vazgeçilmezi olan toprak ve ten tonlarındaki pastel renkler de. Bana kalırsa zaten günlük kullanımın kurtarıcısı olan pastel nötr oje renklerinin trend dışı olma gibi bir ihtimali yok. Diğer yandan kırmızı gibi temel bir renkten de vazgeçemeyeceğimize göre buraya kadar oje trendlerinde şaşırtıcı bir detay yer almıyor. Ancak önümüzdeki sonbahar-kış sezonunda özellikle mercan rengi ve tonlarının bir adım öne çıktığını da eklemeliyim.

1 2016 sonbahar oje trendleri_mini

2 2016 sonbahar kis oje trendleri yeni moda tirnaklar_mini

2- Koyu renkler :

Koyu denildiğinde her ne kadar akla sadece siyah geliyor olsa da her rengin en koyusu kastediliyor, özellikle de 2016 sonbahar oje trendleri içerisinde. En koyu mor, koyu kırmızı, koyu yeşil… Yani en sevdiğiniz rengin en koyu rengi önümüzdeki sonbahar-kış sezonunda oldukça moda.

3 2016 sonbahar kis oje trendleri yeni moda tirnaklar_mini

3- Mermer desenli tırnaklar :

Yaz ortasında sizlerle ne kadar moda olduğunu paylaştığım bir oje trendi marble tırnaklar. Özellikle tek renk ojelerden sıkılanlar oldukça sevdi bu trendi. Marble tırnak yani mermer görünümlü tırnakları yapmanın bir kaç farklı yöntemi var. Özellikle su ile yapılan teknik ebru tekniğine benzediğinden marble tırnaklar ebruli tırnak tasarımları olarak da bilinirler diyebiliriz. Kısacası birbirlerine çok benzedikleri için ben sizinle her iki tırnak tasarımını ve yapılışlarını daha önce paylaşmıştım. İncelemek isteyenler için şuraya tıklamak yeterli–> ebru mermer desenli tırnaklar

4 marble tirnak marble oje mermer desenli oje ebru desenli oje tirnak_mini

2016 Sonbahar Oje Trendleri

4- Çizgili tırnak tasarımları :

Aslında tıpkı marble tırnak tasarımları gibi tırnaklarında zarif bir farklılık yaratmak isteyenlerin gözdesi çizgili tırnaklar. 2 farklı renkteki oje kullanılarak yaratılan bu tırnakları kendiniz de kolayca uygulayabilirsiniz.

4 2016 sonbahar oje trendleri yeni moda tirnaklar_mini

5- İki renkli tırnaklar :

Özellikle bantlar yardımıyla kolayca kendiniz de yapabileceği bu iki renkli tırnak tasarımlarını mutlaka deneyin derim. Biraz vakit alabilse de çok güzel, farklı ve eğlenceli tırnaklar ortaya çıkıyor.

5 2016 sonbahar oje trendleri yeni moda tirnaklar_mini

6- Negativ Space tırnaklar :

Son zamanların en popüler oje sürme tekniklerinden biri negative space tırnaklar. Aslında tam olarak yapılan, belirli bir şekil ile tırnağın bir kısmına oje sürmeyip, boş bırakmak. Bu trende ayak uydurabilmenin en kolay yolu yine bantları kullanmak. 10 tane bant kesin ve bantları tırnaklarınıza köşeden köşeye, çaprazlamasına yapıştırın. Tırnağın açıkta kalan üçgen şeklindeki kısmına ojeyi sürün. İyi kurumasını bekledikten sonra bantları çıkarın. Üzerinden isterseniz şeffaf parlatıcı geçebilirsiniz.

8 2016 sonbahar oje trendleri yeni moda tirnaklar_mini

2016 Sonbahar Oje Trendleri

7- Işıltılı metalik ojeler :

Biz kadınların ruhundaki o ışıltılı tavrın yansıması olan metalik ojeleri kimisi çok seviyor, kimisi de hiç sevmiyor olsa da modası geçecek gibi görünmüyor. 90’lardan etkilendiğimiz grafik çizgilerin yer aldığı metalik ojeler bu sonbahar daha da popüler olacağa benziyor.

7 2016 sonbahar oje trendleri yeni moda tirnaklar_mini

8- Mat ojeler :

Işıltıları sevenlerin aksine bir de mat oje severler var ki bu trend de onlara hitap ediyor diyebiliriz. Bir mat sever olarak hala trend olmalarına en çok sevinenlerden biriyim.

Son olarak tırnak şekline kısacık yer vermek istiyorum. Uzun, sivri, yuvarlak, kısa, küt filan derken aslında pek çok tırnak şekli mevcut. Manikürün ve sürdüğünüz ojenin daha uzun dayanması için her zaman kısa tırnakları tercih etmenizi öneririm. Ayrıca 2016 sonbahar oje trendlerinde de yuvarlak törpülenmiş kısa tırnakların öne çıktığını söyleyebilirim.

Manikürün de dahil olduğu el bakımı kadınlar için vazgeçilmezdir. Bu noktada bu güzel ellerin, yeni sürülen ojenin daha uzun süre kalması için pek çok detaya dikkat edilmesi gerekiyor. İşte ojenin çabuk çıkmaması, manikürün uzun süre dayanması için yapılması gerekenler–> ojenin kalıcı olması için öneriler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here