Saçın Yapısı ve Saçı Güçlendiren Doğal Öneriler

Kimyasal veya doğal saç maskesi, şampuanı veya saçı güçlendiren uygulamalardan önce saçın dokusunu ve türünü bilmelisiniz. Peki saç dokusu veya diğer adıyla saçın yapısı nedir ve sahip olduğumuz saç yapısını nasıl belirleyebiliriz? İşte, saçın yapısı ve saç dokusunu güçlendiren çözüm önerileri, esraninportresi'nde.

0
3023

Kimyasal veya doğal saç maskesi, şampuanı veya saçı güçlendiren uygulamalardan önce saçın dokusunu ve türünü bilmelisiniz. Peki saç dokusu veya diğer adıyla saçın yapısı nedir ve sahip olduğumuz saç yapısını nasıl belirleyebiliriz? İşte, saçın yapısı ve saç dokusunu güçlendiren çözüm önerileri, esraninportresi’nde.

Güzel ve hacimli saçlara sahip olmayı, özellikle de saç sorunları yaşayan herkes ister. Başta saç dökülmesi, kepek veya incelen saç sorunları ile baş etmek gelse de daha sağlıklı ve dolgun saçlara sahip olmak için kimyasal içerikli ürünler de dahil olmak üzere pek çok yol denenebilir. İşte bu yollardan biri de kuşkusuz, evde doğal malzemeler ile hazırlayabileceğiniz doğal saç bakımı uygulamalarıdır.

Kimyasal veya doğal saç maskesi, saç şampuanı veya saç güçlendirici uygulamalara geçmeden yani saçınızı sağlıklı ve güzel yapmaya başlamadan önce saçlarınızın dokusu ve türünü bilmelisiniz. Peki saç dokusu veya diğer adıyla saç yapısı nedir ve sahip olduğumuz saç yapısını nasıl belirleyebiliriz? İşte bu yazı ile amacımız öncelikle bu sorulara cevap verebilecek bilgiye sahip olmak, ardından da saç dokusunu güçlendiren çözüm önerilerine göz atmak.

Saçın Yapısı – Dokusu Nedir?

Saç dokusu, saç telinizin kalınlığı (/çevresine) veya saç kütikülünün durumuna göre belirlenir. İnce kılların çevresi küçüktür ve kapalı bir kütikül içerir. Kalın telli saçlarınsa geniş çevresi vardır ve kütiküller daha açık olmaya eğilimlidir ki bu da saçları daha gözenekli yapar. Saçınızın dalgalı, düz veya kıvırcık olmasına bakılmaksızın, temel olarak üç, orta – ince ve kalın, saç dokusuna sahibiz.

1- İnce Telli Saçlar :

İnce saçlar, ışığa tutulduğunda neredeyse yarı şeffaf görünür. İnce saç telini zıt renk (yani beyaz kağıt gibi) bir zemin üzerinde görmek gerçekten zor olabilir. İşaret parmağınızla baş parmağınız arasında ince bir saç telini hafifçe döndürdüğünüzde pek hissetmezsiniz; ipek gibi yumuşak bir doku hissedersiniz. Onların sadece kütikül ve korteks olarak adlandırılan iki yapısı vardır. İnce görünürler ve kolayca koparlar. Bu tür saçlar bildiğiniz de üzere kolayca zarar görebilir. Pürüzsüz görünüm ve parlaklığa sahip olurlar ki bu nedenle uyguladığınız saç stilinde sabit kalamazlar, kolayca söner veya dağılırlar.

Saçın Yapısı – Dokusu Nedir?

2- Orta Kalınlıktaki Saçlar :

Bu tür saç dokusu ne kalın ne de incedir. İşaret parmağınızla baş parmağınız arasında yuvarladığınız zaman saçı pamuklu bir iplik gibi hissedeceksiniz. Ne sert ne de yumuşaktır. Bu saç türünün genellikle iki kat saç yapısı, yani kütikül ve korteksi vardır ve ancak bazen medula olarak adlandırılan öz bölümü de olabilir. Bu saç tipinin kolayca kırılma eğilimi yoktur. Ayrıca bir canlılığa ve orta seviyede hacime de sahip olurlar.

Kalın telli, kıvırcık veya ince telli saçlar… Saç tipine, dokusuna göre saç modeli seçimi yapıp, farklı şekillendirme tekniklerini uygulayarak, kendi saç stilinizi yaratabilirsiniz. Birkaç ipucu ve püf noktası yardımıyla—> saç tiplerine göre saç stilleri ve saç şekillendirme yöntemleri, esraninportresi’nde.

Saçın Yapısı – Dokusu Nedir?

3- Kalın Telli Saçlar :

Kalın saçlara kaba saç denir. Sadece işaret parmağınızla baş parmağınız arasında bir saç telini alın ve yuvarlayın. Kalın saçların çok kolay hissedildiğini, dayanıklı ve sert olduğunu hissedersiniz. Tüm saç dokularının en güçlüsü olarak kabul edilir. Saçların üç katmanı, yani kütikül, medulla ve korteksi var. Hacimli, kalın ve de ağır oldukları için pek çok saç stiline oldukça uyum gösterirler.

Buraya kadar saç dokusuna bağlı saçlarımızın türünü belirlemek için bilgileri paylaştık. Buna ek olarak her insan farklı saç tipine sahiptir; düz, dalgalı vs. Saç tipleri ve ardından da saç yapımızı, saç tellerini güçlendirecek doğal önerileri detaylandırmaya SONRAKİ SAYFA lar ile devam ediyoruz.

Saç Tipleri 

Farklı saç dokularına benzer şekilde, insan saçları da farklı saç tiplerine sahiptir. Saç tipi bir saç telindeki kıvrılma kalınlığı ve miktarı ile tanımlanır. Temel olarak dört saç türü vardır – düz, dalgalı, kıvırcık ve sıkı kıvırcık.

Tip 1 : Düz Saçlar

Tip 1 saçlarda kıvrılma eğilimi yoktur, doğal düzlüğe sahiplerdir. Bu tür saçlar, kıvrılma olmaması nedeniyle parlak ve yağlıdır. Saç düz olduğu için, kafa derisinde bulunan doğal yağ saç şaftına iner. Düz saçlar altında üç alt kategori vardır. Birinci tip, kökten uca kadar düzdür ve herhangi bir kıvrılma tutmaz. İkinci saç türü tamamen düz değildir ve daha fazla gövdeye sahiptir ve kendiliğinden bukleler tutar, yani hafifçe kıvrılma eğilimi gösterir. Üçüncü saç türü de düz bir yapıya sahip olmakla birlikte dalgalı alanları da var. Bu saç türü de hafifçe kıvrılır.

Tip 2 : Dalgalı Saçlar

Tip 2 saç doğal olarak dalgalıdır ve bir S şekli oluşturmaktadır. Bu saç türü ne yağlı ne de kuru olur. Tip 2 altında da üç alt kategori vardır. Birincisi, kafa derisinin her yerinde gevşek ve doğal dalgalar vardır. Saçları kabarmaz. İkinci tür kolaylıkla tanımlanabilen dalgalar içerir. Bu saç türünün de kabarma, elektriklenme eğilimi pek yoktur. Nihai türde de gevşek sarmal kıvrımlar oluşturan dalgalar vardır. Bu kategorideki tüm saç tiplerinin en kabarık olanıdır.

Tip 3 : Kıvırcık Saçlar

Tip 3 saç S şeklinde ve doğal olarak kıvırcıktır. Herhangi bir saç ürünü kullanmadan oluşmuş küçük buklelerden oluşurlar. Kuru olma eğilimindedirler ve kafa derisinde bulunan doğal yağlar ağır değildir. Tip 3 altındaki üç alt kategori vardır. Birinci tür doku açısından ipeksi ve bukleler kolayca tanımlanabilir. İkinci türde saç teli sarmal ve yaylı kıvrımlardan oluşur ve şekillendirici ürünler kullanılmadan aşırı kıvrımlara eğilimlidir. Üçüncü saç türü yağlı kıvrımlara sahiptir.

Kıvırcık saç bakımını doğru şekilde yapıp, doğru şekillendirme adımlarını uyguladığınız zaman daha mükemmel görünen bukleler elde edersiniz. Buklelerin küçük ve büyük olması gibi detaylar özellikle de duş sonrası uygulanması gereken kurutma ve şekillendirme adımlarını değiştirir. İşte–> kıvırcık saçlar için şekillendirme ipuçları

Tip 4 : Sıkı Kıvırcık Saçlar

Tip 4 saç sık ve çok küçük kıvrılmış buklelerden oluşmaktadır. Bu saç türü, kuru ya da ıslak olmasına bağlı olmaksızın her zaman şekilini korur. Saç telinin şekli yüzünden son derece kuru olabilirler. Çünkü saç diplerindeki doğal yağlar saç uçlarına kadar gelmez. Tip 4 altında üç alt kategori vardır. Saçın ilk kategorisinde, kıvırcıklar sıkı, yaylı ve silindir şeklindedir. İkinci saç kategorisi sıkı modele sahiptir ve açıkça tanımlanabilir. Bu kategorideki son saç türü Z biçimindedir ve zikzak desenlidir. Kafa karıştırıcı görünürler ve dokudu inceden kalın saç teline kadar değişim gösterebilir. Gerçek uzunluğunun yarısından biraz daha kısa görünürler, kıvırcıklar sebebiyle.

Buraya kadar saç dokusuna bağlı saçlarımızın türünü ve tipini belirlememize yardımcı olacak bilgileri detaylandırdık. Saç tipleri ve ardından da saç yapımızı, saç tellerini güçlendirecek doğal önerileri detaylandırmaya SONRAKİ SAYFA lar ile devam ediyoruz.

Saçın Yapısı ve Saçı Güçlendiren Doğal Öneriler

Saçınızı daha sağlıklı ve parlak görünmesi için yollar arıyorsanız, sizin için bazı önerilerimiz var! İşte saçlarınız için en iyi malzemeler:

1. Hindistan Cevizi Yağı :

Hindistan cevizi yağı saç dokusunu geliştirmeye yardımcı olur. Saça nem sağlar, büyümeyi uyarır ve kırılmayı, bölünmeyi önler. Üstelik hindistan cevizi yağı ile düzenli masaj saçınızın daha hızlı uzamasına da katlı sağlar.

Göz Atın —-> Hindistan Cevizi Yağı ile Şaşırtan Güzellik Sırları

2. Portakal :

Portakal, saç büyümesinin teşvik edilmesine yardımcı olan muazzam miktarda C vitamini içerir. Saç hacmini arttırmanıza yardımcı olur ve saç dokusunu da iyi şekilde geliştirirler.

3. Yeşil Çay:

Yeşil çay sadece genel sağlık için iyi değildir, aynı zamanda saçlarınız için de iyidir. Saç büyümesini önemli ölçüde uyarır ve saçları düzenler. Aynı zamanda polifenoller ve C vitamini içerir; bu da parlak saç görünümüne sahip olmanızı sağlar.

4. Aloe Vera:

Aloe Vera saç kalitesini artıran besinlerle zenginleştirilmiştir. Saç büyümesini teşvik eden, güçlendiren, saç dökülmesini önleyen ve karışıklığı azaltan bir saç kremi olarak kullanılabilir.

5. Zeytinyağı:

Kalın ve dolgun saç elde etmek için en kolay yöntem zeytinyağı uygulamasıdır. Zeytinyağı, saç büyümesinin uyarılmasına yardımcı olan antioksidanlar ve E vitamini ile zenginleştirilmiştir.

—> Zeytinyağı ile Saç Bakımı

6. Yumurta:

Yumurta, protein bakımından zengindir; bu size uzun ve hacimli saçlar elde etmenize yardımcı olur. Saçınızın milini güçlendirir ve saç dokusunun kalitesini yükseltir. İçindeki besinler kırılmayı önler. Yumurta ve zeytinyağı denemek için mükemmel bir pakettir ve bu da kalıcı parlak ve kalın saçlara neden olur.

Artık saçlarınızı daha sağlıklı hale getirmek için gerekli olanları biliyorsunuz! Saç bakım rejiminizde bu malzemeleri içerdiğinden emin olmakta fayda var. Sizin için bir kaç saç maskesi önerisi de derledik.

Saç yapımızı, saç tellerini güçlendirecek doğal önerileri detaylandırmaya SONRAKİ SAYFA lar ile devam ediyoruz.

Saçın Yapısı ve Saçı Güçlendiren Doğal Öneriler

Yeşil Çay ve Yumurtalı Saç Maskesi

Malzemeler;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı yeşil çay

Uygulama;

  1. Karışım kremsi bir doku elde edene kadar karıştırın.
  2. Karışımı saçınıza ve saç derinize bir fırça ile uygulayın.
  3. 15-20 dakika bekletin.
  4. Şampuanlama öncesi soğuk su ile bolca yıkayın.

Yeşil Çay Saç Maskesinin Faydaları

  • Proteinler saçları ve kafa derisini besler
  • Saç dökülmesini azaltır
  • Antioksidanlar serbest radikalleri savaşır

Kuru Saç için Saç Maskesi

Malzemeler;

  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı badem ezmesi (4 bademi ezin 1/2 çorba kaşığı gül suyu ekleyip karıştırın)
  • 2 çorba kaşığı krema

Uygulama;

  1. Bal ve badem ezmesini karıştırma kabında karıştırın.
  2. Kremayı biraz yumuşayana kadar çırpın ve bal-badem karışımına ilave edin.
  3. Maskeyi saçınıza, köklerden uçlara uygulayın. En az 30 dakika boyunca bekletin.
  4. Soğuk suyla saçlarınızı iyice yıkayın. Hafif bir şampuanla bitirin ve saçlarınızın kurumasını bekleyin.
  5. NOT: Sonuçlar biraz değişse de, kremayı yoğurtla değiştirebilirsiniz.

Kuru Saçlar İçin Bu Ev Yapımı Saç Maskesinin Faydaları

  • Saçları nemlendirir.
  • Kafa derisinin kaşıntı ve tahriş gibi sorunlarını yatıştırır.
  • Sağlıklı saç büyümesini uyarır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here