Kırışıklıklar için Botoks ve Dolgu

"Botoks ve dolgu nedir, botoks ve dolgu arasındaki fark nedir, nasıl uygulanırlar, kimlere uygulanabilir, ne kadar süre dayanırlar, hangi bölgelere uygulanabilirler?" gibi botoks ve dolgu uygulamalarına dair tüm bilgileri, kırışıklıklar için alınması gereken önlemleri yazımızda okuyabilirsiniz.

0
1237

“Botoks ve dolgu nedir, botoks ve dolgu arasındaki fark nedir, nasıl uygulanırlar, kimlere uygulanabilir, ne kadar süre dayanırlar, hangi bölgelere uygulanabilirler?” gibi botoks ve dolgu uygulamalarına dair tüm bilgileri, kırışıklıklar için alınması gereken önlemleri yazımızda okuyabilirsiniz.

Hemen herkes uzun ve sağlıklı yaşamak istiyor ve bunun için çabalıyor. Kadınlar için farklı olan tarafı kuşkusuz uzun ama güzel yaş alma isteği sanıyorum. Bu noktada yaş almakla birlikte aynaya baktığımızda bizi mutsuz edebilen en önemli unsur kırışıklıklar ve ince çizgiler oluyor. Üstelik kırışıklık ve ince çizgilerin sadece ilerleyen yaşlarda karşınıza çıkacağını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Çünkü erken yaşlarda da yaptığınız mimiklere bağlı olarak karşınıza çıkma ihtimali yüksek. İşte tüm ince çizgiler ve kırışıklardan kurtulmak için ameliyatlı ve ameliyatsız pek çok estetik ve plastik cerrahi uygulamalar mevcut. Günümüzde bunlar içerisinden en çok tercih edilenleri de botoks ve dolgu. Geçtiğimiz günlerde Fors-Estetik Merkezi ortaklarından estetik ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. İlkay HÜTHÜT ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide de bu yüzden konumuz botoks ve dolguydu. Botoks ve dolgu nedir, botoks ve dolgu arasındaki fark nedir, nasıl uygulanırlar, kimlere uygulanabilir, ne kadar süre dayanırlar, hangi bölgelere uygulanabilirler gibi botoks ve dolgu uygulamalarına dair tüm bilgileri aşağıdaki videodan izleyebilir veya yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Daha önce gebelikte en çok yaşanan cilt sorunları üzerine yine uzmanlarımızdan önemli bilgiler edinmiştik. Hamilelik döneminde de pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için okuyabileceğiniz uzmanlardan–> hamilelikte cilt bakımı önerileri

Kırışıklıklar için Botoks ve Dolgu

2 kirisikliklar icin botoks ve dolgu_mini

1- Yüzdeki kırışıklıklar ve ince çizgiler neden oluşur?

Aslında temelde 2 ana sebebi vardır. Biri genetik yapımız diğeriyse çevresel etkiler. Genetik olarak eğer cildimiz buna müsaitse ne yazık ki herkesten daha önce veya daha çok ortaya çıkar. Dolayısıyla etki etmemiz mümkün değildir. Ancak çevresel etmenlere dikkat edip bunlara bir takım önlemler alarak süreyi geciktirip, miktarını azaltmamız mümkündür.

Genetik yapı dışında, güneş ışınları, düzensiz ve sağlıksız beslenme, sigara ve alkol kullanımı, düzensiz uyku ve elbette kişisel özelliklerimizden kaynaklanan mimik hareketlerimiz kırışıklıklara sebep olmaktadır.

2- Kırışıklıklar ve ince çizgiler için nasıl önlem almalıyız?

Günlük cilt bakımına(cilt temizliği ve nemlendirme) önem vermek, dönem dönem cilt maskeleri yapmak yaz-kış güneş kremi kullanmak, beslenme ve uyku düzenine özen göstermek ve elbette kırışıklıklara sebep olan çevresel etkenleri en aza indirmek süreci geciktirecek veya kırışıklıkların sayısını azaltacak etkiler gösterecektir.

3- Botoks nedir, nasıl etki eder?

Botoks, laboratuar koşullarında üretilen özel bir ilacın küçük miktarlarda, ince ve küçük iğneler yardımıyla kırışıklıkların bulunduğu alana uygulanmasıdır.

Botoksun etkisi aslında uygulandığı bölgedeki kaslara yöneliktir. Yani uygulanan bölgedeki kasların hareketi engellendiğinde bu kasların sebep olduğu kırışıklık ve ince çizgiler ortadan kalkar.

3 kirisikliklar icin botoks ve dolgu_mini

4- Botoks nerelere uygulanır?

Genellikle kişilik özelliklerimizden dolayı yaptığımız mimikler sebbeiyle oluşmuş kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır. Kaşını çatarak konuşan bir yapınız varsa iki kaş arasında çizgi ortaya çıkar veya gülmeye bağlı olarak ağız kenarlarında, göz çevresinde ince çizgiler ortaya çıkar. İşte bu çizgilerin ortadan kalkmasında etkilidir. Tüm bunları bir kaç madde halinde sıralamak gerekirse;

• Göz çevresi
• Alın ve kaş arası
• Dudak çevresi
• Boyun bölgesi
• Yanak sarkmaları

Bunlar dışında terleme sorunlarında da botoks tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Yani eğer koltuk altı, avuç içleri veya ayak tabanlarındaki aşırı terlemeden şikayetçiyseniz botoks ile çözüm bulabilirsiniz.

5- Botoks sonrası ne önerilir?

Günlük yaşama kısa sürede dönülebilmesi botoksun cerrahi yöntemlerden daha fazla tercih edilmesindeki en önemli sebeptir aslında. Botoks uygulaması sonrasındaki 1-2 saat boyunca botoksun uygulandığı kasların çalıştırılması istenir. Örneğin alındaki kırışıklıklara uygulandıysa alnınızı yukarı-aşağı hareket ettirerek botoksun o alandaki etkisini kolaylaştırabilirsiniz. Botoks sonrasında bazı kişilerde geçici kızarıklık, morarma görülebilmektedir.

6- Botoks sonuçları ne zaman görülmeye başlanır?

Tam olarak etkisini 2-15 gün arasında görmeye başlarsınız.

7- Yapılan botoks ne kadar süre kalır?

Öncelikle botoks etkisinin kişiden kişiye değişebilen bir süreci olduğunu asla unutmayın. Botoks tedavisinin etkisi 4-6 ay boyunca kalıcı olur. Bu sürenin kısalması veya uzamasında yaptığınız mimikler, cildi nemlendirmek gibi bakımlar etkili olabilmektedir.

8- Botoksun yan etkileri var mıdır? Botoks kimlere uygulanabilir?

Aslında uygulandıktan sonra ortaya çıkabilen geçici kızarılık ve morarma dışında karşılaşılmış belirgin bir yan etkisi olan bir yöntem değildir. Ancak doğru kişilerce doğru yerlere doğru ve kaliteli malzemeler ile uygulanması gerektiğini asla unutmamalısınız. Aksi takdirde sıklıkla karşılaşılabilen kaş kalkması, göz kapağı düşüklükleri veya başka asimetrik görüntüler ortaya çıkabilmektedir.

Botoks aslında tüm erişkinlere uygulanabilmektedir. Yaş almayı veya kırışıklıkların daha da derinleşmesini beklemeden erken müdahele daha iyi sonuçlar verebilmektedir.

En çok sorulan sorulardan biri de botoksun hamilelere uygulanıp uygulanmayacağı. Aslında bu konuda olumlu veya olumsuz kanıtlanmış veriler yok. Bu yüzden önmel amacıyla hamile ve emziren annelere uygulanmamaktadır. Ayrıca bilinen bazı rahatsızlıklarınız varsa (bazı kas hastalıkları gibi) doktorunuza danışmadan işlem yaptırmamakta fayda var.

9- Botoks ile dolgu arasındaki fark nedir?

Söz konusu olan kırışılıklar ve ince çizgiler ile mücadele olduğunda akla gelen bu iki uygulama hep birbirine karıştırılmaktadır. Botoks aslında kırışıklıklara, sarkma ve ince çizgilere sebep olan kasların bir anlamda felç edilmesi yani hareketsiz hale getirilmesi işlemidir. Dolguysa adından da anlaşıldığı gibi özel ilaçların ve hatta cerrahi uygulamalara geçiş yapılarak kişinin kendi yağ dokusunun kırışıklıklara, ince çizgilere, yüzün çöken bölgelerine veya dolgunluk istenilen bölgelerin doldurulmasıdır.

10- Dolgu nerelere yapılabilir?

Dolgu, botoks da olduğu gibi ince çizgiler, kırışıklıklar ve sarkmalar için de dolgu yapılabilmektedir. Bunlar dışında yüzünüzde bazı bölgeleri daha belirgin hale getirmek için de kullanılabilir. Örneğin elmacık kemsikleri, hacimli dudaklar için kullanılabilir. Ayrıca yüzdeki asimetrik görüntülerin düzeltilebilmesi, sivilce ve yara izlerini gidermek veya burun kaldırmak için de kullanılabilmektedir.

11- Yapılan dolgu ne kadar süre kalır?

Dolgunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte 8-18 ay arasındadır.

12- Dolgunun yan etkileri var mıdır?

Dolgu uygulaması yaptırdıktan sonra bazı detaylara daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Örneğin 2 gün kadar ağır spor yapmamak, sıcak banyo yapmamak, buz uygulaması yapmak faydalı olmaktadır. Botoksun gibi geçici şişlik, morluk veya ciltte hassasiyet görülebilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here