Zerdeçal ve Yoğurtlu Yüz Maskesi

Cildi daha pürüzsüz ve mükemmel hale getirmek için evde kolayca yapacağınız doğal yüz maskeleri bütçenizi de zorlamayacaktır. İşte, harika bir yaz cildi için evde kolaylıkla yapabileceğiniz zerdeçal ve yoğurtlu yüz maskesi esraninportresi'nde.

0
3741

Cildi daha pürüzsüz ve mükemmel hale getirmek için evde kolayca yapacağınız doğal yüz maskeleri bütçenizi de zorlamayacaktır. İşte, harika bir yaz cildi için evde kolaylıkla yapabileceğiniz zerdeçal ve yoğurtlu yüz maskesi esraninportresi’nde.

Kış aylarından çıkan cildi canlandırmak için yapılacak peeling uygulamaları, derinin üstündeki ölü hücreleri atmak ve taze cildi ortaya çıkarmak için şarttır. Bunu yaparken cildi tahriş etmemeli, aynı zamanda da besleyip nemlendirmeli.

Kendi ev yapımı, doğal yüz maskesini yapmak çok kolay olduğu gibi çoğu zaman bütçenizi de zorlamayacaktır. Cildi daha pürüzsüz ve mükemmel hale getirmek için yapacağınız doğal yüz maskeleri için genellikle az miktarda malzeme yeterli olur. Kullanacağınız ulaşması kolay malzemeleri karıştırıp ve yüze uygulayarak istediğiniz sonuçları elde etmeniz mümkün. Kullanacağınız malzemelerin cildinize sağladığı faydaların ayrı olduğunu bilmelisiniz. Burada tarifi verirken bu malzemelerin tarifte niçin bulunduğunu da okuyabileceksiniz. İşte, harika bir yaz cildi için evde kolaylıkla yapabileceğiniz zerdeçal ve yoğurtlu yüz maskesi esraninportresi’nde.

Zerdeçal ve Yoğurtlu Yüz Maskesi

Malzemeler ve faydaları;

1 sıkılmış portakal suyu : Portakal, C vitamini içerir ki bu da kollajen üretimini uyardığından, yaşlanmayı önleyici özelliklere sahiptir. Ayrıca cilt gözeneklerini küçültmeye yardımcı olan sitrik asit bakımından zengindir.

1/4 sıkılmış limon suyu : Limon, sivilce ile mücadeleye yardımcı olan antibakteriyel özellikleri ve peelinge yardımcı alfa hidroksi asitler bakımından zengindir.

1/2 fincan yulaf : Yulaf, ölü cilt katmanlarını nazikçe pul pul dökmesi açısından cildin yenilenmesine katkı sağlar.

1 zerdecal ve yogurtlu yuz maskesi cilt bakimi maske tarifleri_mini

3 yemek kaşığı yoğurt : Yoğurt, laktik asit ve alfa hidroksi asit içerir. Cilt üstündeki ölü hücrelerini çıkarıp cildi pul pul dökmeye yardımcı olur, nemlendirir ve kollajen üretimini uyarır. Ayrıca, yoğurt gözenekleri küçültür, yaşlanma karşıtı özellikler içerir ve etkili bir şekilde sivilceyi önleyen antibakteriyel özelliklere sahiptir.

1 çorba kaşığı bal : Bal, antioksidanlar ve antibakteriyel özellikler ile dolu olup, canlı ve parlak cildi ortaya çıkarmaya yardımcı olur. Ayrıca, bal doğal bir nemlendiricidir, bu da cildin nemini korumasına yardımcı olur.

1/2 çay kaşığı zerdeçal : Zerdeçal, antioksidanlar içerir, cilt tonunu dengelemek için iltihaplanmayı ve kızarıklığı azaltmak için mükemmeldir.

Zerdeçal ve Yoğurtlu Yüz Maskesi

Uygulanışı;

1. Tüm malzemeleri orta boy bir kaseye koyun ve kalın bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Karışım yüzünüze yapışacak kadar kalın kıvamda değilse daha fazla yulaf ekleyin.

2 zerdecal ve yogurtlu yuz maskesi cilt bakimi maske tarifleri_mini

2. Karışımı bir cam kaba dökün ve biraz daha koyulaşması için buzdolabına koyun – en az bir saat veya iki saat bekledikten sonra ve hatta ertesi gün daha iyi olur.

3. Önce önerim cildinize buhar banyosu yaptırın derin. Bunun için kaynayan suyu derin bir kap içine koyun (daha fazla fayda için lavanta veya okaliptüs uçucu yağ ekleyin). Buhar yüzünüze gelecek şekilde başınızı hafifçe eğin. Başınızın üstüne havlu örterek etkisini arttırabilirsiniz. Bu işlem cilt gözeneklerinin açılmasını, dolayısıyla uygulanan maskenin daha iyi nüfus etmesini sağlayacaktır.

Cildinizin kırışıklıklar olmadan pürüzsüz ve gergin olmasını istiyorsanız cilt temizliğine ve cilt bakımına her zaman önem vermelisiniz. Bunun için en iyi yöntemlerden biri cilde buhar banyosudur. İşte, karma, normal, akne eğilimli ciltler için ve yaşlanma karşıtı etki gösterecek–> her cilt tipine göre buhar banyosu önerileri

gözeneklerin sıkılaştırılması buhar banyosu

4. İşlem sonrası cildi kurulayın ve beklemeden maskeyi uygulayın. Maske, yulaf ezmesi nedeniyle tıknaz bir dokuya sahip olacak. Karışımı yüzünüze kalın bir tabakaya gelene kadar koyun. Bu biraz zor bir süreçtir ve zerdeçal sebebiyle kıyafetleriniz lekelenebilir ki bu nedenle kıyafetinizi eskilerden seçin. 15-20 dakika boyunca veya tamamen sertleşene kadar bekleyin.

5. Maskeyi ılık su ve pamuklu bezle çıkarın. Islak pamuklu bezler, havluların lekelenmesini önlemeye yardımcı olur ve yüzünüzdeki karışımı sildiğiniz zaman pul pul dökülme işlemi sağlar.

3 zerdecal ve yogurtlu yuz maskesi cilt bakimi maske tarifleri_mini

6. Cildi kuruladıktan sonra her zaman kullandığınız nemlendiricinizi sürmeyi asla atlamayın. Eğer cildiniz kuruysa zeytinyağı gibi bir yağı da nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

7. Tarif, yaklaşık 5-6 maske için yeterlidir. Buzdolabında cam bir kapta saklayın ve gözenekleri en aza indirgemek, cildi dengelemek ve daha yumuşak, nemli bir cilde ulaşmak için haftada birkaç kez bu maskeyi hazırlayabilirsiniz.

Cildinizde kuruluk, sivilce gibi sorunlar yaşıyorsanız, kırışıkların oluşmasını önlemek veya cildinizdeki lekelerin azalmasını istiyorsanız yoğurt ile yüz maskeleri kullanabilirsiniz. Yoğurdun cilde faydaları ve birbirinden farklı–> yoğurt ile yüz maskesi önerileri

Yüzdeki tüylenme sorununu yaşayan pek çok kadın var. Bu tüylerden bir şekilde kurtulmanın hem doğal hem de sağlıklı olan yöntemi elbette bitkisel çözümlerdir. Yüzdeki istenmeyen tüyleri doğal yoldan dökmek için–> Yüzdeki Tüyler için Zerdeçal Kürü yazımız esraninportresi.com da.

Uyarı : Güzelliğe pek çok faydası olan doğal bir ürün olsa da ilk defa kullanacağınız hemen her ürünü öncelikle test etmelisiniz. Düzenli kullandığınız ilaçlarınız, belirli bir rahatsızlığınız varsa hamilelik veya emzirme dönemindeyseniz, ayrıca alerjen tepkiler veren bir bünyeniz, cildiniz varsa doktorunuza danışmadan asla kullanmamalısınız. Tereddüt ettiğiniz her noktada bir uzmana danışmalısınız. Sitenin içeriği ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Bilgiler hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site bilgilerine dayanarak tanı ve tedavinin yönlendirilmesi önerilmez. Bu sitede verilen bilgiler bilimsel referans olarak gösterilemez.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here