Yağlı Ciltler için Yaz Bakımı Önerileri

Aşırı yağlanan yani sebum üreten cildi yatıştırmak ve sonrasındaki olası siyah nokta ve sivilce gibi cilt sorunlarını engellemek adına yağlı ciltler için yaz bakımı ayrı bir önem taşımaktadır. Doğal tonik ve maske önerileri yanı sıra yağlı ciltlere cilt bakım rutini için pratik öneriler, esraninportresi'nde.

1
1545

Aşırı yağlanan yani sebum üreten cildi yatıştırmak ve sonrasındaki olası siyah nokta ve sivilce gibi cilt sorunlarını engellemek adına yağlı ciltler için yaz bakımı ayrı bir önem taşımaktadır. Doğal tonik ve maske önerileri yanı sıra yağlı ciltlere cilt bakım rutini için pratik öneriler, esraninportresi’nde.

Pek çoğumuz için yaz ayları kum, güneş ve deniz anlamına gelse de yağlı cilde sahip olanlar için bunlara bir de ekstra parlayan cilt görünümünü eklemek yanlış olmayacaktır. Aşırı yağlanan yani sebum üreten cildi yatıştırmak ve sonrasındaki olası cilt sorunlarını engellemek için yaz bakımı ayrı bir önem taşımaktadır. Burada sizlerle yağlı ciltler için yaz bakımı önerileri paylaşırken hem cildin parlamasını önlemeyi hem de daha sağlıklı bir cilde sahip olabilmenizi amaçlıyoruz. İşte yazın cilt bakımı için yağlı ciltlerin bilmesi gerekenler ile yağlı ciltler için doğal bakım ürünü yapımı tarifleri;

Yağlı Ciltler için Yaz Bakımı Önerileri

1- Cilt temizliği;

Tüm cilt tipleri genellikle için günde iki kez (sabah ve akşam) cildi temizlemek gereklidir. Ancak özellikle yağlı ciltler için bu adımın düzgün bir şekilde uygulanması oldukça önemlidir. Örneğin kullandığınız cilt temizleyici ürünün cildi fazla kurutmaması ve cilt pH’ın dengede tutmasına dikkat etmelisiniz. Bu noktada parfüm içermeyen, sabun gibi aşırı kurutucu etki göstermeyen bir temizleyici kullandığınızdan emin olmalısınız.

2- Tonik; 

Temizlendikten sonra kullanılacak bir tonik, cildin nemlendiriciye hazırlanmasına yardımcı olur ve ciltteki temizleyici kalıntılarından kurtulmanızı sağlar. İçeriğinde yeşil çay, gül suyu gibi doğal malzemelerin olduğu bir tonik satın alabileceğiniz gibi, yağlı ciltler için doğal tonik tarifleri mizden de yararlanabilirsiniz.

3- Peeling;

Cilde nazik davranan yumuşak doğal kıllı fırçalar, ve doğal malzemelerle hazırlayacağınız doğal peeling maskeleri sayesinde tıkanan gözeneleri temizleyerek siyah noktalara yol açacak olan aşırı yağın deriden kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

Evde peeling maskesi yapmak için malzemeler;

  • ¼ bardak pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru papatya
  • 5 damla çay ağacı yağı
  • 1 – 2 yemek kaşığı su (ince bir hamur yapmak için yeterli)

Uygulama;

  1. Tüm malzemeleri küçük bir kasede birleştirin ve iyice karıştırın.
  2. Maskeyi temizlediğiniz cilde uygulayın ve ölü cilt hücreleri temizlemek için yumuşak dairesel hareketlerle ovalayın.
  3. Ilık suyla durulayın ve nemlendiriciyle devam edin.

3- Nemlendirme;

Yaygın ama yanlış bilinenlerden biri de yağlı cildin nemlendiriciye ihtiyacı olmaması durumudur. Elbette kullanılan nemlendiricinin cilt gözeneklerini tıkamayan hafif bir ürün olması gereklidir ve doğru nemlendirici ile cildiniz size gerekli olan nemi sağladığınız için teşekkür edecektir.

5- Yağlı Ciltler için Tedavi Edici Maskeler

Haftada bir veya iki kez cildin ihtiyacı olanı karşılamak adına uygulanacak yağlı ciltler için maske, cildi sıkılaştırmak, fazladan nem sağlamak ve hatta cilt rengini dengelemek için harikalar yaratabilir.

Yağlı Ciltler için Kil ile Yüz Maskesi

Malzemeler;

  • 1 çorba kaşığı cadı fındığı
  • 1 çay kaşığı bentonit kil

Yapımı;

  1. Malzemeleri birleştirin ve karıştırın. Karıştırmak için metal kaşık veya kase kullanmayın.
  2. Temiz parmakla cilde sürün ve 10 dakika bekletin. Süper yağlı cilt tipleri 20 dakikaya kadar maskeyi bekletebilir.
  3. Ilık su ile durulayın.

Uyarılar :

  • Hamileyseniz, devam eden sağlık sorunlarınız veya düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa herhangi bir malzemeyi kullanmadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun.
  • Güzelliğe pek çok faydası olan doğal ürün olsalar da ilk defa kullanacağınız hemen her ürünü öncelikle test etmelisiniz.
  • Alerjen tepkiler veren bir bünyeniz, cildiniz varsa doktorunuza danışmadan asla kullanmamalısınız.Tereddüt ettiğiniz her noktada bir uzmana danışmalısınız.
  • Sitenin içeriği ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Bilgiler hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site bilgilerine dayanarak tanı ve tedavinin yönlendirilmesi önerilmez. Bu sitede verilen bilgiler bilimsel referans olarak gösterilemez.

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here