Yağlı Ciltler için Maske Tarifleri ve Bakım Önerileri

Yağlı ciltlerin sivilce, siyah nokta, parlama gibi sorunları olabilir. Bu sorunlar ile baş etmede yardımcı olabilecek, yağlı ciltler için doğal maske önerileri esraninportresi.com'da

1
4297

Yağlı ciltler her ne kadar diğer cilt tiplerine kıyasla daha geç kırışsalar da sivilce, siyah nokta, parlama gibi sorunları vardır. İşte, bu sorunlar ile baş etmede yardımcı olabilecek, yağlı ciltler için doğal maske önerileri esraninportresi.com’da

Cildin parlamasından, sıklıkla siyah nokta ve sivilce gibi sorunlarla karşı karşıya olmaktan şikayetçilerdir. Aslında yaş ilerledikçe ne kadar şanslı olduklarını anlarlar. Çünkü yağlı ciltler için, diğer cilt tiplerine göre daha geç cilt kırışıklıklar ve yaşlanma etkileriyle karşılaştıkları söylenir.

Ancak yaşlanma etkilerine karşı cildin daha dayanıklı olması sebebiyle yağlı, parlayan cilt ile gezmek zorunda da değilsiniz! Parlama, sivilce veya siyah nokta gibi sorunlara bakım ipuçlarına dikkat ederek, maske uygulamaları yaparak çözüm bulmak mümkün. Tüm bu bakım ve yağlı ciltler için maske önerileri öncesi önemli olan ilk konunun cilt temizliği olduğunu unutmamak gerek. Bilmelisiniz ki yağlı cilt tipine sahip olanların günde 2 kez ciltlerini temizlemeleri gerekiyor. Bu sadece akşam makyajı temizlemekle de sınırlı olmamalı, cildinizi mutlaka derinlemesine temizlemelisiniz.

1 yağlı ciltler için maske önerileri_mini

Yağlı ciltler için bakım yaparken yapılan en büyük hata, yeteri kadar yağlı olduğu düşünülerek nemden mahrum etmektir. Halbuki yapılması gereken gözenekleri tıkayan kirli, zararlı yağları temizleyip yerine gereken nemi koymaktır. Çünkü, cildin yağ dengesini korumaya çalışırken nemi de korumak gerekir. Örneğin yağlı ciltler sabun vb temizleyiciler kullanma hatasına düşebilmektedir ki yerine, temizleme jeli veya losyonlarını kullanmalısınız.

Yağlı ciltlerin cilt bakım rutinden kullanılan makyaj ürünlerine kadar özenli davranması gereken pek çok aşama vardır. Yağlı ciltlere sahip olanların bilmesi gerekenler, yağlı ciltler için bakım önerileri yazısını da maske önerileri ile birlikte okumanızı öneririm–>yağlı ciltlerin bilmesi gerekenler

Bu temizleme adımları ve bakım önerileri sonrası gelelim yağlı ciltler için maske önerilerine;

Yağlı Ciltler için Maske Önerileri

1- Yağlı ciltler için kil maskesi

Söz konusu olan cildin gözeneklerindeki kiri, yağı temizlemek, ciltteki fazla yağı almak olduğunda ilk akla gelen doğal malzemelerden biridir kil. Kilin cilt için bir diğer faydası da kuşkusuz içindeki minerallerin cildi beslemesi.

Yağlı ciltler için kil maskesi hazırlarken kullanacağınız yeşil kil kurutucu etkisi en fazla olandır. Eğer aşırı yağlı bir cildiniz varsayeşil kil kullanabilirsiniz. Çünkü iyileştirici etkisi yanında sivilcelerin daha kısa zamanda geçmesine yardımcı olur. Beyaz kil ise kurutucu etkisi daha az olan, az yağlı-normale yakın ciltler için de kullanılabilmektedir. Beyaz kil de sivilcelere karşı etkilidir ve sivilcenin ciltte yarattığı tahrişi yatıştıracaktır. Burada sizlerle paylaşacağım maske tarifinde beyaz kil kullanılmakla birlikte siz cildinizin durumuna göre ikisinden birini tercih edebilisiniz.

2 yağlı ciltler için kil maskesi_mini

Maske için gerekli olan malzemeler, 1 yemek kaşığı cadı fındığı, 1 tatlı kaşığı beyaz kil ve 2 damla limon yağı. Tüm malzemeyi karıştırın. Karıştırırken metal bir kaşık kullanmamanızı öneririm. Tüm bu karışımı parmaklarınızla tüm yüzünüze uygulayın. 10 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile temizleyebilirsiniz. Eğer çok yağlı bir cilt tipiniz varsa 20 dakika da bekletebilirsiniz.

Kil kullanarak yapabileceğiniz bir diğer maske için yoğurdu karıştırabilirsiniz. Kıvamın krem seviyesinde olması da yeterlidir. Kuruyuncaya kadar bekleyip (yaklaşık 10-15dk) yıkayabilirsiniz. Cildinizi yumuşatırken bir yandan da fazla yağı alacaktır. Kil maskelerini eğer çok yağlı bir cildiniz varsa haftada 1, en fazla 2 kez uygulayabilirsiniz. Ancak az yağlı bir cildiniz varsa ayda 2-3 kez uygulamak yeterli olacaktır.

Yağlı Ciltler için Maske Önerileri

2- Yağlı ciltler için yumurta akı ile maske

Yumurta akı cildi sıkılaştırmak için en çok kullanılan doğal malzemelerdendir. Yazıları takip edenler, siyah noktaları temizlemek için maske tariflerinde de yumurta akından bahsetmiştik. Cildi sıkılaştırma, gözeneklerin küçülmesi, fazla yapın gözeneklerden temizlenmesi gibi özellikleri onu maskelerde ilk akla gelenlerden yapıyor.

Yağlı ciltler için yumurta akı ile yapacağımız maske için gerekecek malzemelerimiz, 1 yumurtanın akı, 1 tatlı kaşığı bal ve yulaf. Maskeyi yapmak için önce yumurta akını köpük kıvamına gerelen kadar çırparak işe başlayın. Ardından önce balı sonra yulafı ekleyin. Yulaf miktarını macun kıvamına gelene kadar yavaş yavaş ekleyerek karıştırmanızı öneririm. Sonrasında bu macunu yüzünüze (göz bölgesi hariç) masaj yaparak sürün. Ortalama 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

3 yağlı ciltler için yumurta akı maskesi_mini

Yumurta akı kullanarak akneler için yapabileceğiniz daha basit bir maskeye ihtiyacınız varsa yumurta akı ile birlikte limon yeterli olacaktır. 1 adet yumurta akını az önceki gibi köpürene kadar çırptıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekleyin ve karıştırın. Tüm yüze uyguladıktan sonra 10-15 dk. bekleyip yıkayabilirsiniz. Bu maskeleri haftada 1 veya çok yağlı bir cildiniz varsa 2 kez uygulayabilirsiniz.

Yağlı Ciltler için Maske Önerileri

3- Yağlı ciltler için limonlu maske :

Asidik özelliğinden dolayı ciddi akne sorunu yaşayanlar için maske ve bakım ürünlerinde sıklıkla limon kullanılmaktadır. Bu maskede limonun yanına elma ekleniyor. Böylelikle doğal meyve asitleriyle ciltteki fazla yağ alınmış olacaktır.

Yağlı ciltler için yapılan limonlu maskede kullanılan bir diğer malzeme de adaçayı. Adaçayı yağlı ciltlerdeki açık gözeneklerin kapanmasına ve sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır. Aslında benzer etkileri lavanta ve nane bitkilerini kullanarak da alabilirsiniz. Gelelim maskenin hazırlanışına, 1 yemek kaşığı elma(ezebilirsiniz, blendırdan geçirilebilir), 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı kuru adaçayı ile karıştırılıyor. Karışım yüze uygulandıktan sonra 10 dakika kadar beklenip ılık su ile temizleniyor.

4 yağlı ciltler için limonlu maske_mini

Yağlı Ciltler için Maske Önerileri

Buraya kadar sizlerle paylaştıklarım yağlı ciltler için maske tarifleri aradığınız zaman en çok karşınıza çıkan, en çok tercih edilen doğal malzemelerle hazırlanan türden maskelerdi. Bunlarla sınırlı değil elbette maskeler. Detaylı olmasa da diğer yapabileceklerinize dair küçük örnekler de vermek istiyorum.

– Özellikle domatesin yağlı ciltler için arındırıcı ve sıkılaştırıcı bir özelliği vardır. En basit haliyle taze bir domatesi püre haline getirdikten sonra yüzünüze maske gibi sürebilirsiniz. 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Çok yağlı bir cilt tipiniz varsa içerisine 1 tatlı kaşığı kadar kil de ekleyebilirsiniz.
– Cilt maskeleri söz konusu olduğunda salatalığı unutmamak gerek. 2 adet salatalığı rendeleyip içine 1 kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz. Bu karışımı gözler hariç sürüp 15-20 daki beklettikten sonra durulayın. Cildinizin yumuşayacağını, berraklaşacağını (yoğurdun beyazlatma etkisi), ciltteki fazla yağın alındığını fark edeceksiniz.
– Artık çok iyi biliyorsunuz ki cildimizin güzelliğini sadece dışarıdan yapılan uygulamalarla sağlamak mümkün olamıyor. Bu noktada beslenmeye de çok özen göstermek gerekiyor. Yağlı gıdalardan, asitli içeceklerden uzak durmak en önemlisi elbette. A, C, B3 ve E vitaminlerini gıdalarla düzenli şekilde almak gerekiyor.

5 yağlı ciltler için öneriler_mini

Uyarı : Son olarak burada yer alanların tavsiye niteliğinde olduğunu ve tedavi amaçlı olmadığını hatırlatmak istiyorum. Kuşkusuz ki cilt sorunlarında her şeyden önce sorunun temeli araştırılmalı ve ona göre tedaviler uygulanmalıdır. Burada yer alanlar her ne kadar doğal malzemeler olsa da her cilt tipi farklıdır ve beklenmeyen, farklı reaksiyonlarla karşılaşılabilir. Bu yüzden maskeleri tüm yüze denemeden önce küçük bir alanda test edin. Tüm yüze uyguladıktan sonra sizi rahatsız eden bir etki hissettiğinizde hemen temizleyin. (kaynak : helloglow)

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here