Lazer Epilasyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Lazer epilasyon nedir, nasıl yapılır? Lazer epilasyon kimlere yapılır, lazer epilasyon zararlı mıdır? Lazer epilasyon çeşitleri nelerdir? İstenmeyen tüylerden kurtulmak için epilasyon yöntemlerinden olan lazer epilasyona dair tüm bilgiler, esraninportresi'nde.

2
2867

İstenmeyen tüyler sadece kadınlar için değil erkekler için de bir sorun teşkil ediyor. Ağda, jilet, kremler gibi pek çok çözümü olmakla birlikte uzmanlar, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak ve her zaman rahat etmenin en etkili çözümünün lazer epilasyon olduğunu belirtiyorlar.

1- Lazer epilasyon nedir? : Vücudumuzdaki istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemlerinin hepsine verilen isimdir epilasyon. Eğer bu, lazer ışık sistemlerinde üretilen ışık ile kıl köklerine etki ederek uygulanıyorsa buna lazer epilayon adı veriliyor. Kıl köklerine ulaşan ışınlar, deriye zarar vermeden ısı enerjisine dönüşüyor. Oluşan bu ısı da kıl köklerini zayıflatarak yenilerinin çıkmasına engel olmuş oluyor. Bu lazer ışınları özellikle büyüme evresindeki kıl köklerinde etki gösteriyorlar. Son dönemlerde gelişen yeni teknolojiler sayesinde lazer epilasyon cihazları da değişmekte ve daha hızlı şekilde yaygınlaşmaktadır.

lazer epilasyon öncesi_mini

Uyarı : Lazer epilayon ile ilgili diğer detay bilgilere girmeden önce bu uygulamaların aslında tıbbi işlemler olduğunu ve mutlaka bu konuda uzman bir doktor kontrolünde yapılması gerektiğini hatırlatmalıyım. Çok tercih edilen bir yöntem olması sebebiyle yaygın olarak yapılan lazer epilasyon, doğru ve uygun olmayan şekillerde yapıldığı takdirde ciltte ciddi yanıklar, izler oluşabilmektedir. Dolayısıyla kişiye uygun olup olmadığı, lazerin olumsuz etkileyeceği başka bir hastalığın olup olmadığı gibi bilgilere göre lazer uygulaması yapılmalı.

2- Kimlere lazer epilasyon yapılamaz? : Lazer epilasyonun nasıl yapıldığı kadar önemli bir konudur. Genel olarak, bazı önemli deri hastalıklarında, lazer ışınlarıyla birlikte olumsuz etkisi olabilecek bazı ilaçların kullanıldığı hallerde, kalp pili olanlarda, çok açık renk tüyleri olanlarda, sara hastalarında, hamilelerde, kanser hastalarında lazer epilasyon yapılamaz veya tercih edilmez. Bu yüzdendir ki lazer epilasyon sürecine başlamadan önce size uygun olup olmadığına dair tetkiklerin doktor tarafından yapılması gerekir.

3- Hangi bölgelere uygulanabilir? : Aslında vücudun hemen her bölgesindeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon uygulanabilir. Kadınlar en çok kol, bacak, koltuk altı, bikini bölgesi, çene, dudak üstü gibi alanlarda, erkeklerse sırt, göğüs, omuz, koltuk altı gibi alanlarda bu uygulamayı yaptırıyor. Uygulanacak alana, kış yapısına, cilt tipine göre farklı lazer epilasyonu yöntemleri kullanılabilmektedir. Yapılan seansların aralıkları kıl yoğunluğundaki azalmaya bağlı olarak artmaktadır. Ortalama olarak da tüylerin tamamen ortadan kalması 6-8 seans kadar sürmektedir.

lazer epilasyon_mini

4- Kullanılan lazer sistemleri neler? : Bir önceki maddede de belirttiğim gibi kişinin cilt tipine, rengine, kıl yapısına, uygulanacak bölgeye bağlı olarak farklı lazer cihazı sistemleri kullanılabilmektedir. Bu sistemlerden sıklıkla kullanılanlar Alexandrite, Diode ve Nd-Yag lazer epilasyon sistemleridir. Tüm bu sistemler içerisinde uzmanlar tarafındanda kullanılan en etkili lazer epilasyon cihazı diode lazerlermiş. Diode lazer cihazları, yüz bölgesi ve kollarda başarılıdır. Kıl yapısı gereği çok zor dökülen bu bölgeler de oldukça etkiliymiş.

5- Lazer epilasyonun zararları var mı? : Doktor kontrolünde yapıldığı zaman, az da olsa ortaya çıkan kızarıklık veya leke gibi basit sorunların tedavisi kolaylıkla yapılabilir veya zaten böyle sorunlarla hiç bir zaman karşılaşılmaz. Aksi takdirde kişinin ten rengine, kullanılan cihaza ve cihazın ayarlarına bağlı olarak ciddi sorunlar da oluşabilmektedir. Eğer lazer epilasyon, uzman doktor tarafından veya gözetiminde doğru şekilde yapılırsa sosyal yaşantı, kişisel hijyen ve kozmetik açıdan oldukça konfor sağlayan işlemlerdir.

koltuk altı lazer epilasyon_mini

6- Lazer epilasyon öncesi yapılması gerekenler neler? : Tüm kontrolleri yaptırıp, uygun cihaza ve yönteme karar verdikten sonra, işleme en uygun zamana karar verilmelidir.

İşlem yapılmadan 3-4 hafta öncesinde direkt kıl köklerine etki edecek ağda, tüy dökücü krem, epilatör kullanımı gibi uygulamalar mutlaka bırakılmalıdır.
Ten rengine göre cihaz seçimi yapıldığından ve işlemin etkisi değiştiğinden, kendi ten renginizde olduğunuz zaman seçilmelidir. Bunun için de en az 1 ay öncesinden bronzlaşmaktan vazgeçmeniz gerekiyor.
Ten rengi kadar önemli olan bir diğer kou tüylerin rengidir. Bu yüzden öncesinde tüy sarartıcı uygulamaların yapılmamış olması önem arz etmektedir.
Uygulama öncesi yeni kullanmaya başladığınız bir ilaç veya cilt kremi bulunması halinde uzmanı mutlaka bilgilendirmelisiniz.
Uygulamaya gitmeden 3-4 gün önce tüylerin jilet kullanılarak alınması gereklidir. Çünkü uygulama yapılacak bölgedeki kılların uzunluğu 2-3 mm civarında olmalıdır.
Seans öncesi ilgili bölge krem veya kozmetiklerden temizlenmiş olmalıdır. Eğer sivilce veya uçuk gibi cilt sorunlarınız varsa lazer uygulanmaması gereklidir.

lazer epilasyon zararlı mı_mini

7- Lazer epilasyon sonrası yapılması gerekenler neler? : Uygulanan lazer epilasyonlar sonrası ciltte kızarıklıklar ve şişlik oluşabilir. Bu durumlar genellikle 1-2 saatte kaybolsa da bazı ciltlerde bu süre 1-2 güne uzayabilir. Zaten cildinizin uygulanan lazere nasıl tepki vereceğini ilgili uzman bir test yaparak öncesinde size söyleyecektir.

Kızarıklık ve hafif şişlik dahi olsa genellikle günlük yaşantınıza rahatlıkla devam edebilirsiniz. Sadece o bölgeye sıcak duş uygulaması gibi işlemleri yapmamaya özen gösterilmelidir.
Uygulama sonrası eğer hassas bir cildiniz varsa uzmanın önerdiği bir krem kullanılarak cildin daha çabuk normale dönmesi sağlanabilir.
Artık pek çok uygulama acısız geçmektedir. Yine de uygulama sırasında acı hissetmeniz halinde uzmana danışıp, bir sonraki uygulama öncesi acıyı azaltacak bir krem kullanılabilir.
Lazer epilasyon sonrası ortalama 1 hafta 10 gün direkt güneş ışığına ilgili bölgenin maruz kalmaması tavsiye edilir. Bu sebepten aslında lazer uygulamaları ağırlıklı olarak kış ve bahar aylarında yapılmaktadır. Eğer güneşe çıkılacaksa yüksek koruyuculu bir krem kullanılmalıdır.

lazer epilasyon nedir_mini

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here