Cilt Tipine Göre Doğal Vücut Yağı Kullanımı

Nemlendirilmiş cilt, daha uzun süre genç ve pürüzsüz görünmesi demektir. İçeriğinden emin olamadığınız nemlendirici kremler yerine cildi nemlendirmek için kolayca doğal vücut yağları yapıp, kullanılabilir. Vücut yağı nedir, vücut yağı nasıl kullanılır ve cilt tipine göre doğal vücut yağı nasıl yapılır, tüm detaylarıyla, esraninportresi'nde.

0
2237

Nemlendirilmiş cilt, daha uzun süre genç ve pürüzsüz görünmesi demektir. İçeriğinden emin olamadığınız nemlendirici kremler yerine cildi nemlendirmek için kolayca doğal vücut yağları yapıp, kullanılabilir. Vücut yağı nedir, vücut yağı nasıl kullanılır ve cilt tipine göre doğal vücut yağı nasıl yapılır, tüm detaylarıyla, esraninportresi’nde.

Güzellik endüstrinin de çok iyi bildiği bir gerçektir, nemlendirilmiş sağlıklı bir cildin herkesin önceliği olduğu. Bu nedenle kozmetik mağazalarının, eczanelerin raflarını birbirinden güzel paketlenmiş losyon veya nemlenlendirici kremler süsler. Gerçekte bazılarının içlerinde cildi daha fazla kurutmaya neden olan koku ve koruyucu maddeler yer almaktadır. Diğer yandan içeriğinden emin olamadığımız ürünler yerine neden cildimizi nemlendirmek için doğal vücut yağlarını kullanmayalım ki..? Cilde uygun seçilmiş doğal vücut yağı ile çok daha başarılı sonuçlar elde etmek mümkün zira..!

Vücut Yağı Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi, doğal vücut yağları besleyici cilt ürünleridir. Bitki bazlı bu yağlar, soğuk preslenmiş fındık veya tohum ekstraktlarından yapılır ve doğrudan cilt tarafından kolaylıkla emilirler.

Evde vucut yagi yapimi

Su içermeyen yapıları nedeniyle bilinen vücut losyonlarından daha yoğun bir kıvama sahiplerdir. Oda sıcaklığında katı halde bulunan bu vücut yağlar, zengin yağ asitleri içermekle birlikte parafin, parabenler, propilen glikol veya sodyum loril sülfat gibi sentetik kimyasal koruyuculardan uzaktır.

Doğal vücut yağı genellikle farklı özlerin bir karışımıdır. Her vücut yağının temel bileşenleri, cildin nem içeriğini kaybetmesini ve kurumasını önlemek için cilt üzerinde bir bariyer oluşturan mineraller ve yağlardır.

Vücut yağları kuruluk ve tahrişi hafifletmek, cildi yumuşatmak için yumuşatılmasında önemli ölçüde diğer ürünlerden daha iyidir.

Doğal Vücut Yağının Faydaları

Besleyici bileşikleri nedeniyle vücut yağları, cildinizi nemlendirmenin en iyi yollarındandır. Çoğu doğal yağ kokusuz olmakla birlikte shea yağı gibi bazı örnekleri, hafif ve besleyici bir kokuya sahiptir.

Genel olarak, vücut yağları, cilt ve saç sağlığını iyileştirmek için doğrudan sorunlu bölgelere uygulanmalıdır. Döküntü, kırışıklık, kronik kuruluk, leke, yara iyileşmesi, çatlama, iltihaplanma, genel tahriş ve daha fazlası için çok yardımcı olacaklardır. Örneğin, hamile kadınlar, doğal vücut yağlarını çatlaklar için bir çözüm olarak kullanıyor ki böylelikle hem kendini hem de bebeğini kimyasal içerikli ürünlerden uzak tutmuş oluyor.

Her ne kadar bu yazıda cilt üzerinden daha çok duracak olsak da bu doğal yağlar saç sağlığını iyileştirmek için de mükemmeldir. Seçilen hafif yağlar, yağlı bir kalıntı bırakmadan saç tarafından emilir ki bu da saçları nemlendirmek için idealdir.

Evde Doğal Vücut Yağı Yapımı için Kullanılabilecek Malzemeler

Ev yapımı vücut yağını oluşturmak için elbette düzinelerce doğal seçenek olmakla birlikte bazı malzemelerin diğerlerinden çok daha fazla fayda sağlayacağını bilmelisiniz.

İlk denemeler için hindistan cevizi yağı gibi cildinize daha önce sürdüğünüz standart malzemelerle başlamak en iyisi olmakla birlikte zaman içerisinde diğer seçenekleri de denemenizi öneririm.

  • Badem Yağı : Tatlı badem yağı, cildi yumuşatıp nemlendiren yağ asitleri ve D vitamini ile dolu kalın, kremsi bir yağ oluşturur. Yağın yüksek viskozitesi ve pürüzsüz dokusu, yayılmasını kolaylaştırır ve tüm cilt tipleri için dudak balsamlarında ve vücut yağlarında yıldız bileşen haline getirir.
  • Avokado Yağı : Avokado yağı, bol miktarda A, B ve E vitamini içerir, bu da onu donuk saçlar ve şiddetli kuru ciltler için güçlü bir nemlendirici yapar. UV ışınlarına karşı doğal olarak dayanıklı olduğuna dair kanıtlar vardır.
  • Kakao yağı : Raf ömrü uzun yağlardan biri olan kakao yağı, doğal antioksidanlarla doludur ve bozulmadan yıllarca durabilir. Özellikle çatlaklardan kaçınmak isteyen hamile kadınlar için faydalıdır. Ancak yağlı cilt tipine sahip olanlar kullanımına dikkat etmelidir.
  • Hindistan Cevizi Yağı : Düşük erime noktası sayesinde hindistan cevizi yağı, oda sıcaklığında neredeyse bir sıvıdır ve cildinize masaj yapmak için mükemmel bir seçenektir. Organik, rafine edilmemiş ve soğuk preslenmiş bir taneye sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Üzüm Çekirdeği Yağı : Vitamin C ve E’nin yanı sıra beta-karoten içeren üzüm çekirdeği yağı, cildinizin yumuşatılması için mükemmeldir. Vücut yağı tariflerine eklendiğinde, üzüm çekirdeği yağı cildin bileşenleri hızla emmesini sağlar.
  • Jojoba Yağı : Egzama ve sedef hastalığının yanı sıra çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde de yararlıdır. Kremsi dokusu, insan sebumunun yapısında benzer olması, onu aşırı yağlı cilt problemleri için de ideal hale getirir.
  • Mango Yağı : Oda sıcaklığında katı olmasına rağmen, yağ vücut ısısına maruz kaldığında hızla yumuşar ve cilt tarafından emilmesini kolaylaştırır. Diğer doğal yağlardan daha az yoğun olduğundan mango yağı, yağlı cilt yapısına sahip olanlar için mükemmel bir seçenektir.
  • Zeytinyağı : Zeytinyağı vitaminler, yağ asitleri ve cildin nemlendirilmesi için onu ideal yapan güçlü bir antioksidan karışımı içerir. Vücut yağlarının çoğu, kabaca dörtte bir sıvı içerikten oluştuğunda en iyi şekilde çalıştığı için, zeytinyağı, vücut yağının yayılabilirliğini geliştirmek için popülerdir.
  • Kabak Çekirdeği Yağı : Linoleik asit ve A, E ve C vitaminleri, antioksidanlar ve yağ asitleri yüksek düzeyde içerir. Bu ultra besleyici yağ, kuru cilt için idealdir ve düzenli kullanımında ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için etkili sonuç verir.
  • Shea Yağı : Cilt kreminden dudak balsamına kadar her şeyi son derece esnek kılan eşsiz bir yağ asidi bileşimine sahiptir. A ve B vitaminleri ve yağ asitleri sayesinde cildinizde kadifemsi bir doku bırakır.
  • Soya Yağı : Cildin nemlendirilmesini sağlamak için omega-3 yağ asitleri, E vitamini, lesitin, sterolinler ve izoflavonları içerir. Soya yağı, saç ürünlerine eklendiğinde de çok faydalıdır.

Ev Yapımı Vücut Yağı Tarifleri

Ev yapımı vücut yağını kendi yapmak, düşündüğünüzden daha kolaydır. Genellikle vücut yağını %75 katı- %25 sıvı içerikli bir oranla yapmayı planlamak en iyisidir, ancak bunun ötesinde, seçenekler tercih ettiğiniz malzemelerle denemeler yapmak için neredeyse sınırsızdır.

badem yagi kakao yagi ile evde vucut yagi yapimi tarifleri

1- Shea Yağı ve Tatlı Badem Yağı ile Vücut Yağı Yapımı

Sadece iki ana malzemeyi (ve en sevdiğiniz esansiyel yağın birkaç damlasını) kullanarak yapılacak bu ev yapımı vücut yağı hafif olduğu gibi vücut tarafından kolayca emilir bir dokuya sahiptir.

2- Kakao Yağı ile Doğal Vücut Yağı

Doğal güzellik ürünlerini seviyorum. Ev yapımı vücut yağları da iyi bir hediye fikridir çünkü kolayca özelleştirilebilir ve akrabalar, arkadaşlar, hamile anneler vb. için mükemmeldir.

Bu Vücut Yağı, bebekler veya hassas ciltler için mükemmeldir ve kokuları herkes için özel bir hediye haline getirmek için değiştirilebilir. Shea ve kakao yağı gibi iki besleyici yağın birleşimi son derece nemlendirici bir kombinasyon oluşturur.

Bu iki doğal vücut yağının tarifine ulaşmak için–> Badem yağı ve kakao yağı ile evde vücut yağı yapımı

Ev Yapımı Vücut Yağı Kullanımı İpuçları

cilt tipine gore dogal vucut yagi
  • Vücut yağını uygulamak için en uygun zaman, cildiniz hala biraz nemli olduğundan, duştan hemen sonradır.
  • Diğer bir seçenek ise, yatağa girmeden hemen önce uygulamaktır ki, çünkü gece boyu cilt katmanlarınızdan daha fazla nüfuz edecektir.
  • Vücut yağlarındaki yüksek konsantrasyonlu bileşenler sayesinde küçük bir miktarla büyük faydalar elde edilebilir. Bu yüzden yağdan küçük bir miktar alıp avuçlarınız arasında, (birbirine sürterek) biraz eritin. Bu, cildinize daha kolay emilmesini sağlar.
  • Unutmayın, vücut yağınız sadece içine koyduğunuz malzemeler kadar faydalıdır. Yani kullanılan malzemelerin organik, soğuk preslenmiş ve rafine edilmemiş olmasına özen gösterin.
  • Bu çok yönlü reçete, uzun bir raf ömrüne sahip, zengin nemlendirici bir vücut yağı yapmak için shea yağı, kakao yağı ve hindistancevizi yağına dayanır. Buzdolabında sakladığınız sürece, tarif birkaç ay boyunca kalabilecektir.

Doğal Vücut Yağını Saklama İpuçları

Vücut yağının raf ömrü kullandığınız malzemelere bağlıdır. Doymamış yağ asitleri yüksek olan yağlar sadece altı ay, E vitamini gibi daha yüksek antioksidan konsantrasyonuna sahip olanlar ise daha düşük oksidasyon riski altında olduklarından iki yıl veya daha uzun süre uygun koşullarda bekleyebilirler. Her şeye rağmen, yağı hava geçirmez bir kapta serin ve karanlık bir yerde maksimum tazelik için saklamak en iyisidir.

Uyarılar : 

  • Hamileyseniz, devam eden sağlık sorunlarınız veya düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa herhangi bir malzemeyi kullanmadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun.
  • Her zaman %100 saf, organik ve tedavi edici dereceli doğal yağları kullandığınızdan emin olun.
  • Tüm esansiyel yağlarda olduğu gibi, aşırıya kaçmamak önemlidir! Tüm uçucu yağlar aşırı derecede yoğundur ve mutlaka seyreltilmelidir.
  • Çocuklar ya da yaşlılarda kullanırken dikkatli olun.
  • Güzelliğe pek çok faydası olan doğal ürün olsalar da ilk defa kullanacağınız hemen her ürünü öncelikle test etmelisiniz.
  • Alerjen tepkiler veren bir bünyeniz, cildiniz varsa doktorunuza danışmadan kullanmayınız
  • Tereddüt ettiğiniz her noktada bir uzmana danışmalısınız.
  • Sitenin içeriği ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Bilgiler hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site bilgilerine dayanarak tanı ve tedavinin yönlendirilmesi önerilmez. Bu sitede verilen bilgiler bilimsel referans olarak gösterilemez.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here