Cilt Tipine Göre Kil Çeşitleri ve Kil Maskeleri

Kil, gerek cilt gerekse saç bakımlarının vazgeçilmez doğal malzemelerinden biridir. Peki, kil nedir, kilin cilde faydaları nelerdir, kil çeşitleri ve de cilt tipine göre kil seçimi ne olmalıdır gibi sorulara cevaplar bulabileceğiniz, Cilt Tipine Göre Kil Çeşitleri rehberi, esraninportresi'nde.

0
10505

Kil, gerek cilt gerekse saç bakımlarının vazgeçilmez doğal malzemelerinden biridir. Peki, kil nedir, kilin cilde faydaları nelerdir, kil çeşitleri ve de cilt tipine göre kil seçimi ne olmalıdır gibi sorulara cevaplar bulabileceğiniz, Cilt Tipine Göre Kil Çeşitleri rehberi, esraninportresi’nde.

Kil, kullanım çeşitliliği açısından çokça seçenek sunan bir malzeme olmasından dolayı özellikle evde hazırlanacak güzellik tariflerinde kullanılmaktadır. Kil vücutta yarattığı detoks ve sindirim sorunlarını kolaylaştırma etkisi nedeniyle tıbbi konularda da kullanılmakla birlikte biz bugün cilt bakımı açısından önemine yer vereceğiz. Bu yüzden en temel adımlar ile başlamak gerektiğini düşünüyorum. Kil nedir, kilin cilde faydaları nelerdir, kil çeşitleri ve de cilt tipine göre kil seçimi ne olmalıdır gibi sorulara cevaplar bulabileceğiniz yazımızı detaylandırmaya hızlıca başlıyorum.

Kil Nedir?

Kil, magnezyum, kalsiyum, demir, silis ve potasyum gibi mineraller açısından zengin doğal bir malzemedir ve volkanik kül, tortu ve toprakta bulmaktadır.

2 gozenekleri temizlemek icin kil maskesi cilt bakimi_mini

Kilin Cilde Faydaları Neler?

Bu noktada aslında kullanılacak kil türüne göre farklılaşmalar olabileceğini bilmelisiniz. Ancak genel hatlarıyla kilin cilde faydalarını detaylandırmak gerekirse;

  • Cilt gözeneklerini dolduran yağı ve kiri giderir
  • Alerjik cilt reaksiyonlarını iyileştirir
  • Güneş yanığının etkilerini hafifletir
  • Elastikiyeti ve dengeli yağ üretimini geliştirmeye yardımcı olabilir.

Uyarı : Metal, kilin etkinliğine müdahale edeceğinden kil depolarken veya kullanırken kesinlikle metal kaplar, kaşıklar veya kapaklar kullanılmamalıdır.

Cilt Tipine Göre Kil Seçimi

1- Yağlı veya Akne Eğilimli Cilt için :

Moroccan Kırmızı Kil ve Beyaz Kaolin Kil her ikisi de yağlı cildi dengelemek ve gözeneklerin tıkanmasını önlemek için ideal seçeneklerdir. Her ikisi de ciltteki fazla yağı emerler. Bunlar, genellikle deodorantlar ve maskeler için de kullanılan kil çeşitleridir. kullanılırlar.

Beyaz Kaolin Kili, çoğunlukla mineral kaolinitten oluşan çok ince ve hafif bir kildir ve bir çok kozmetik üründe de yaygın olarak bulunmaktadır (en kolay bulabileceğiniz kil çeşitlerinden biridir).

Doğal beyaz kaolin kil, cilt kızarıklıklarını yatıştırmaya yardımcı olup cildi aydılattığından kuru ve hassas ciltlere de önerilebilmektedir.

Moroccan Kırmızı Kil, kan dolaşımını arttırır, gözenekleri derinlemesine temizler; hassas cilt için de naziktir.

2- Normalden Yağlıya Dönük Ciltler için :

Volkanik külden oluşan Bentonit Kil, en yaygın kullanılan kildir ve hangi kilin sizin için doğru olduğundan emin değilseniz kusursuz bir seçim olacaktır. Bu yüzden de aslında pek çok kil maskesi tarifinde de Bentonit Kil kullanılmaktadır.

Aşırı miktardaki cilt yağını emebilir ve cildi aynı anda sıkılaştırabilir. Bentonit Kil aynı zamanda iyileştirme özelliklerine sahiptir ve genellikle sindirim konularını tedavi etmek için kullanılır.

3- Hassas Ciltler için :

Yeşil Kil hem detoks etkisi yaratır hem de iyileştirir. Metalleri çıkaran bir illit kildir ve yeşillikleri yosun ve alglerden alır. Cildiniz güneş yanığı, alerjik reaksiyon veya bir yaradan muzdarip ise, bu kil içindeki bitki maddesinden geldiğine inanılan antienflamatuar özelliklerinden dolayı doğru seçim olacaktır.

4- Pigmentasyon için :

Sedimanter, Multani Mitti Kili, pigmentli ve yaşlanan ciltler için hafifletici özelliklere sahiptir. Güçlü yapısından ötürü, az miktarda Bentonite kil ile karıştırılarak kullanılabilir. Aşırı miktardaki sebumu ve gözeneklerden renk eşitsizliğine sebep olan (yağlandıran) yağı çıkarmak için kullanılabilen kil çeşitlerinden biridir.

5- Yaşlanma / Anti-Aging için :

Rhassoul (veya Ghassoul) Kili, Kırmızı kil ile karıştırılmamalıdır. Potasyum, magnezyum, kalsiyum ve sodyum bakımından zengindir. Doğu Fas’ta üretilen Rhassoul kilinin magnezyum ve silis yüzdesi daha yüksektir ve cildi ipeksi, pürüzsüz hale getirir. Özellikle lüks kaplıca tedavileri için ilk tercihtir. Elastikliği kaybetmiş ve derin eksfoliyasyona ihtiyaç duyan ciltler için Rhassoul Kil sağlam ve canlandırıcı mükemmel bir bileşendir. Bu kil, burada detaylandırlan killer içerisinde en fazla nemlendirici özelliği olandır. Su ilave edildiğinde şişer, cildin nemi muhafaza etmesine yardımcı olur. (kaynak : helloglow)

Cildiniz ne olursa olsun, sizin için bir kil var! Kil için favori kullanımını keşfettiniz mi? Yorum bölümünde bizimle paylaşın lütfen.

3 gozenekleri temizlemek icin kil maskesi cilt bakimi_mini

Uyarı : Hangi kil çeşidini kullanırsanız kullanın, kesinlikle metal kase, kaşık gibi materyalleri kilden uzak tutun. Kili kullanma nedenine, cildinizde yaratmasını istediğiniz etkiye bağlı olarak kil maskeleri yapılabilir. Bu maskeleri yaparken göz-dudak çevresine yaklaştırmayın.

Burada her ne kadar kilin cilde faydaları ve kullanım önerileri üzerinde durmuş olsak da saç bakımında da kili kullanabilirsiniz. Kırmızı kil çeşitlerinden biri olan Rhassoul (veya Ghassoul) Kili bu konuda en iyi seçimlerden biri olabilir. Tek yapmanız gereken maske haline getirmek için su ile karıştırdığınız kili, saç derisinden saç ucuna kadar saçın tamamına uygulayıp 15-20 dakika bekletmeniz. Nem tutma özelliğinin saçları yumuşacık yaptığını fark edeceksiniz. Ayrıca saç derisindeki gözenekleri de temizleyip, fazla yağdan arındıracağından kepek sorunundan da kurtulmaya yardımcı olacaktır.

1 gozenekleri temizlemek icin kil maskesi cilt bakimi_mini

Tüm bunların yanında hemen her cilt bakımı uygulamasında olduğu gibi kilde de düzenli kullanım önemlidir.

Sivilce ve aknelerden kurtulmak, cildin sebum üretimini dengelemek, kırışıklık ve ince çizgilerin oluşumunu geciktirmek gibi sebeplerle uzun zamandır, kil maskesi kullanılıyor. Özellikle de cilt sorunlarının ortadan kaldırılabilmesi için gözeneklerin temizlenmesi gereklidir. İşte,–> gözenekleri temizlemek için kil maskesi önerisi esraninportresi’nde.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here