2016-2017 Sonbahar-Kış Takı Trendleri

3
386

Takılar stili belirleyen güçlü aksesuarlardır. İnci, işlenmemiş, doğal taşlar, kalın choker (tasma) kolye modelleri, bileklikler, büyük yüzükler veya küpeler… İşte, 2016 – 2017 Sonbahar – Kış Takı Trendleri

Çoğu zaman stili belirleyen etkili ve güçlü aksesuarlardan biridir, takılar. Bazen sade, beyaz bir tişört üstüne takacağınız büyük taşlarla süslü bir kolye stili ortaya koyarken bazen küçük inci bir çift küpe şıklık sağlamak için yeterlidir. Görünümümüzü bir anda değiştirebilen takılar moda ve trendler ile birlikle kendi içlerinde de sürekli bir değişim içindedirler. Biz 2016 ilkbahar-yaz sezonuna henüz geçiş yapamamış olsak da 2017 trendleri çoktan belirlenmeye başladı. İşte, 2016 – 2017 Sonbahar – Kış Takı Trendleri

Takı Trendleri 1 – Eldiven veya uzun kollu giysiler üstüne takılan bileklikler

2016 sonu ve özellikle 2017 takı trendleri içerisinde en çok öne çıkanlardan biri eldivenlerin ve uzun kollu giysilerin, kol manşetlerinin üstüne takılan bileklikler. Kış aylarında kazakların, eldivenlerin altında kaldığı için takmadığımız bileklikleri böylelikle gün yüzüne çıkarabileceğiz.

Chanel, Prada ve Ralph Lauren gibi büyük markaların koleksiyonlarında da bu tarz takılan bilekliklere rastlamak mümkün. Aksesuar trendlerinde de bahsedeceğim gibi özellikle uzun eldivenler üstüne takılan böylesi gösterişli bileklikler yılın favorilerinden biri.

7 2016 2017 aksesuar trendleri takı trendleri eldiven ustu bileklik_mini

Takı Trendleri 2 – Küçük Broş Trendi

Takılar içerisinde son zamanlarda bu kadar trend olmasından en memnun olduğu kesinlikle broş trendi. Sonbahar – kış sezonunda broşlar daha çok küçücük, minnacık denilebilecek boyutlarda karşımıza çıkıyor. Küçük broşlardan ceketlerin, gömleklerin üstüne bir kaç tanesini takarak şık ve çarpıcı bir stil oluşturabilirsiniz.

Broşlar bir kadının şıklığını tamamlayan çok önemli bir aksesuardır. Broş trendine dair daha çok bilgi almak, broş nasıl takılır, broş ile nasıl stil oluşturulur öğrenmek isterseniz—> Broş nerede ve nasıl takılır ?

Takı Trendleri 3 – İnci Takı Trendi

Takı trendleri içerisinde yıllar içinde modası hiç geçmeyen ve asla vazgeçilmeyenlerden biri incilerdir. İnci denildiğinde akla zarif şıklık geliyor olsa da 2017 ile birlikte punk-rock stil tasarlanmış takıların pek çoğunda incilere yer verildiğini göreceksiniz. Bileklikler, küpeler, kolyeler başta olmak üzere şapkalar, broşlar, eldivenler ve vücut takıları inci detaylarıyla öne çıkıyor olacak.

6 2016 2017 aksesuar trendleri takı trendleri cift bileklik_mini

Takı Trendleri 4 – Çoklu Yüzükler

Bu trendi gördüğüm zaman aklıma gelen ilk kişi rahmetli Barış Manço oldu açıkçası. O uzun yıllar önce neredeyse tüm parmaklarına taktığı büyük yüzükleri hayatımıza sokmuştu. Zaten uzun zamandır bir elin parmaklarına taktığımız bir sürü yüzüğe alışkınız. Bu yüzükler daha çok ince ve zarif yüzüklerdi. Önümüzdeki sonbahar-kış sezonundaysa daha büyük yüzükleri tıpkı seneler önce rahmetli Barış Manço’nun kullandığı gibi kullanmaya hazır olun.

Takı Trendleri 5 – Choker (Tasma) Kolye Trendi

90’lı yılların Choker (tasma) kolyesi 2015-2016 sezonuyla eski popülerliğini kazandı aslında. Daha ince ve siyah bant şeklinde boynu saran choker kolyeler 2017 sezonuyla birlikte daha kalın ve gösterişli hale gelecek.

1 2016 2017 aksesuar trendleri choker kolye trendi_mini

Takı Trendleri 6 – Tek Tarafa Takılan Küpe

Püsküllü küpeler, uzun küpeler, büyük taşlı küpeler… Bir çift olarak takmak değil, tek bir tarafa bir tanesini takmak trend. Zaten bir süredir popüler olan ve bu bu popülerliğini görünüşe göre bir süre daha devam ettirecek bir trend daha…

5 2016 2017 aksesuar trendleri tek taraf kupeler_mini

Takı Trendleri 7 – Aynı Anda Takılan Farklı Küpeler

Aslında trend olmayan ve bu trendlerin arasında sıradan kalan tek şey bir küpeyi eş olarak kulaklara takmak. Yani küpeler ya tek tarafa takılıyor ya da eş olmayan küpeleri aynı anda kulaklarınızda taşıyorsunuz.

Takı Trendleri 8 – İşlenmemiş Doğal, Büyük Taşlı Takılar

Türkiye’de de böylesi işlenmemiş, doğal taşlar kullanarak bileklik, kolye tasarımları yapan çok güzel markalar var. Eğer son zamanlarda takılara yatırım yapacaksanız mutlaka bunları da alacaklarınız arasına ekleyin.

4 2016 2017 aksesuar trendleri dogal buyuk taslarla kolyeler_mini

Takı Trendleri 9 – Kulaklarda Ear Cuff Trendi

Bir süredir taşlı ve bunlara nazaran daha büyük boyutlardaki ear cuff’ları zaten mağaza vitrinlerinde, aksesuar mağazalarında görüyoruz ve sıklıkla da kullanıyoruz aslında. Ancak 2017 ile birlikte daha küçük boyutlardaki ear cuff’lar trend hale gelecek. Ear cuff modelleri içinde de daha punk ve rock stil modeller öne çıkacak

2 2016 2017 aksesuar trendleri ear cuff_mini

Takı Trendleri 10 – Zincirli Kolyeler

Fark ettiğiniz üzere 2016-2017 sonbahar-kış sezonu için hakim olan stil punk-rock. Hal böyle olunca boyunları kat kat zincirli kolyelerin süsleyeceğini anlamak zor değil. Aslında sadece zincir kolyeler için geçerli değil bu. Bu yıl bir kaç farklı kolyeyi üst üste kullanmak oldukça trend.

3 2016 2017 aksesuar trendleri punk stil zincir kolyeler sapkalar_mini

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here