2016-2017 Kış Trendleri

0
660

Fırfır trendi, kadife trendi, korse-büstiyer trendi, taba rengi trendi, altın metalik trendi ve elbette daha fazlası… Markaların ve tasarımcıların 2016-2017 Sonbahar/Kış Koleksiyonları çoktan görücüye çıktı. Çalışılan ortak materyaller, desenler, aksesuarlar önümüzdeki sezon bize rehberlik edecek öncü trendleri de dolayısıyla ortaya çıkardı. İşte, 2016-2017 Kış Trendleri

Yazın en sıcak günlerini yaşadığımız şu sıralarda serinlik hissi vereceğini düşündüğüm bir yazı hazırladım. Her ne kadar yaz trendleri ile ilgili detayları yaz günleri boyunca paylaşmaya devam edecek olsak da sonbahar ve kış trendlerini de bir an önce öğrenmek gerek. Çünkü pek çok marka yaz vitrinlerini terk edip, sonbahar 2016 trendler ve 2017 kış trendleri içeren vitrinlerini görücüye çıkardı bile.

Biliyorsunuz ki yakın sayılabilecek bir zaman önce bir moda haftası daha geride kaldı. Moda haftaları sırasında gerek ünlü tasarımcıların gerekse markaların podyumda sergilenen koleksiyonlarından önümüzdeki sezona dair çokça bilgiye sahip olabiliyoruz. Çalışılan ortak materyaller, desenler, aksesuarlar rehberlik edecek öncü trendleri ortaya çıkarmış oluyor. Geriye ise bu trendler içerisinden kendimize uygun olanı seçip, stilinize adapte etmek kalıyor.

2016-2017 Kış Trendleri

1- Gerçeküstü Çizgiler :

Çizgi, çizgi, çizgi… Bir kadının dolabının olmazsa olmazıdır bence çizgi desenli kıyafetler. Çünkü hem vücut proposiyonunuzu dengelemek için kullanabilirsiniz hem de modası asla geçmez. Modası geçmez ama trendler ile beraber biraz şekil değiştirebilir. Alışagelmiş olduğumuz düz ve ince çizgiler yani Breton yerini 2017 kış trendlerinde daha kalın, renkli, asimetrik, inceli kalınlı çizgiler alacak. Bu yüzden trend içerisinde gerçeküstü çizgiler olarak yer alıyorlar zaten…

1 2017 kis trendleri cizgi desen moda trend kadin modasi yeni moda en yeni moda_mini

Yatay ve dikey çizgiler dışında asimetrik çizgiler, patch-work yani yama şeklindeki çizgi detaylar dikkat çekiyor. Ayrıca kış aylarındaki soğuklar için özellikle kalın hırkaların, kazakların bu çizgilerden oluştuğunu da eklemem gerek. Tüm bunlara Max Mara, Joseph, Altuzarra, Salvatore Ferragamo, Fendi 2016/2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonlarında rastlayabilirsiniz.

2 2017 kis trendleri cizgi desen moda trend kadin modasi yeni moda en yeni moda_mini

2- Korse / Büstiyer Trendi :

Korse trendii çok çarpıcı ve göz alıcı şekilde geri döndü. Hatta uçuşan elbiselerin üzerinde kullanılan korse, büstiyer fikri trendin ana unsuru denilebilir. Kadın vücut hatlarını daha kum saati şekline dönüştürmek, fazlalıkları gizlemek için kıyafetlerin içerisinde kullanmaya alışkın olduğumuz korselerin dış giyimde kullanılabilir versiyonları sezonda ön sıralarda. Elbiseler dışında gömlek üstüne, kazak üstüne ve hatta blazer ceketlerin üzerinde de bir nevi aksesuar gibi kullanıldıklarını görmek mümkün.

8 2017 kis trendleri korse moda trend kadin modasi yeni moda en yeni moda_mini

3- Fırfır Trendi :

İçinde olduğumuz yaz modası sırasında gerek elbiselerde gerekse bluz ve eteklerde en çok karşımıza çıkan detaylardan biriydi fırfırlar. Bu trendin sonbahar-kış sezonuna da damga vuracağını söyleyebiliriz.

10 2017 kis trendleri firfir moda trend kadin modasi yeni moda en yeni moda_mini

11 2017 kis trendleri firfir moda trend kadin modasi yeni moda en yeni moda_mini

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here