İlkbahar-Yaz 2017 Renk Trendleri

1
538

Ünlü markaların, tasarımcıların İlkbahar-Yaz 2017 koleksiyonları tüm moda severlerce izlendi. Ayrıca, Pantone Renk Enstitüsü de ilkbahar-yaz sezonuna damga vuracak renkleri açıkladı. İşte, kırmızı, siyah beyaz gibi vazgeçilmez renklerin dışında ilkbahar-yaz sezonunun öne çıkacak renkleri, İlkbahar-Yaz 2017 Renk Trendleri

Londra, New York, Milan, Paris… Geçtiğimiz ay boyunca dünyanın moda başkentlerinde yapılan moda haftaları geride kaldı. Hatta geçtiğimiz hafta İstanbul moda haftası da gerçekleşti. Ünlü markaların, tasarımcıların İlkbahar-yaz 2017 koleksiyonları tüm moda severlerce izlendi. Böylelikle de aslında ilkbahar-yaz 2017 trendler ortaya çıkmış oluyor. Bunlarla birlikte, Pantone Renk Enstitüsü de ilkbahar-yaz sezonuna damga vuracak renkleri açıkladı. İşte, kırmızı, siyah beyaz gibi vazgeçilmez renklerin dışında önümüzdeki ilkbahar-yaz sezonunun öne çıkacak renkleri, İlkbahar-Yaz 2017 Renk Trendleri

1- Niagara Denim Mavi :

Mavinin rahatlatıcı ve soft mavi tonlarından biri. Mavinin diğer hemen her tonu ile muhteşem bir uyum sergilemesi de cabası. Carolina Herrera denim trençkot ve denim elbise tasarımlarında bu rengi kullanmış. Diğer yandan Altuzarra, Dkny, Armani gibi pek çok markada bu renk tercihini görmek mümkün. Kimi bu rengi ipek kumaşta, kimi gece elbiselerindeki tül detaylarında kimisi ise triko ve kazaklarda kullanmış.

10 ilkbahar yaz 2017 renk trendleri_mini

2- Çuha Çiçeği Sarısı :

İlkbahar ve yaz sezonu söz konusu olur da sarı olmaz olur mu! Geçen yıl baharatlı hardal sarısı tonu trendken bu yıl sarının daha iç ısıtan, daha canlı bir tonu trend… Güneş gibi parlamak istiyorsanız, çuha çiçeğinden ilham alan sarının bu tonunu aklınızın bir köşesinde bulundurun.

3 ilkbahar yaz 2017 renk trendleri_mini

İlkbahar-Yaz 2017 Renk Trendleri

3- Lapis Mavi :

Niagara denim mavinin aksine daha canlı bir tonu mavinin. Güneşli bahar günlerinde mükemmel görünecek, lacivertin canlı tonu da diyebiliriz aslında bu renge. Eğer güçlü ve kendine güveni temsil eden bir renk arıyorsanız, lapis mavi doğru bir tercih olacaktır.

Pantone Renk Enstitüsü de sonbahar-kış sezonuna damga vuracak renkleri açıkladı. İşte, kırmızı, siyah beyaz gibi vazgeçilmez renklerin dışında sonbahar-kış sezonunun öne çıkan renkleri—> Sonbahar-Kış 2017 Renk Trendleri

5 ilkbahar yaz 2017 renk trendleri_mini

4- Kırmızı-Turuncu :

Alt tabanında kırmızı olan turuncunun bu alev gibi tonu aşkı ve eğlenceyi temsil ediyor. Bu rengi nötr renklerle bir araya getirdiğiniz zaman çok daha çarpıcı ve göz alıcı görünecektir. Bir bahar düğünü, mezuniyet gecesi veya sadece bir yaz partisi için tercih edilebilecek renklerden biri.

1 ilkbahar yaz 2017 renk trendleri_mini

5- Aqua Mavi

Tropikal çağrışımlar yapan bir maviden bahsediyoruz. Bu rengi gördüğümde hep taze, canlı bir his içimi kaplar. Aynı zamanda da romantik olduğunu düşündüğüm bir renk. Sizin de fark ettiğiniz gibi yeşili alt tonlarında taşıyor. Gece elbiselerinde kullanıldığında asil bir zarafet katıyor.

2 ilkbahar yaz 2017 renk trendleri_mini

İlkbahar-Yaz 2017 Renk Trendleri

6- Yeşil :

Aslında yeşilin içerisinde sarının olduğu bir tonu diyebiliriz. Tam da doğadan ilham alan bir renk. Lacoste, Michael Kors gibi pek çok markada yeşilin bu tonu ile karşılaşabilirsiniz.

6 ilkbahar yaz 2017 renk trendleri_mini

7- Pembe Civanperçemi :

Moda haftası sürecince gördüğümüz koleksiyonların hemen hepsinde pembenin bir tonu vardı aslında. Soft, romantik pembelerin dışında buradaki gibi pembenin canlı tonları da görmek mümkün önümüzdeki bahar ve yaz aylarında.

7 ilkbahar yaz 2017 renk trendleri_mini

8- Lahana Yeşili :

Yine doğadan ama bir yandan sağlıktan da ilham alan renk trenlerinden biri. Lahana Yeşili olarak adlandırılsa da askeri yeşile çok yakın bir ton. Dolayısıyla çok da yabancılık çekeceğimizi düşünmüyorum bu renge.

4 ilkbahar yaz 2017 renk trendleri_mini

İlkbahar-Yaz 2017 Renk Trendleri

9- Tatlı Leylak / Elektrik Mor :

Morun bir tonu hemen her sezon kendine trendler içinde yer buluyor. 2017 renk trendleri içinde de morun bu tatlı moru göze çarpıyor.

9 ilkbahar yaz 2017 renk trendleri_mini

10- Metalik Renkler- Altın/Gümüş :

Metalik renklerin modası geçecek gibi görünmüyor. Siyah, beyaz, kırmızı gibi olmazsa olmaz renklerin içerisine metalikleri de katacağız gibi görünüyor.

8 ilkbahar yaz 2017 renk trendleri_mini

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here