Saç Kuruturken Yapılan Hatalar

Saçı fön makinesi ile kuruturken veya saça maşa ile şekil verirken uzun vadede ciddi saç sorunları ile yaşamamıza sebep olacak bazı hatalar yapabiliyoruz. İşte, saçların yıkanmasından kurutma ve şekillendirme aşamasına kadar nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair ipuçları saç kuruturken yapılan hatalar yazısında...

0
2146

Saçı fön makinesi ile kuruturken veya saça maşa ile şekil verirken uzun vadede ciddi saç sorunları ile yaşamamıza sebep olacak bazı hatalar yapabiliyoruz. İşte, saçların yıkanmasından kurutma ve şekillendirme aşamasına kadar nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair ipuçları saç kuruturken yapılan hatalar yazısında…

Aslında sadece saçları kuruturken değil, saça şekil vermek için kullandığımız maşalar ile de pek çok hata yapıyoruz. Kısa vadede zararlarını fark etmiyor olsak da uzun vadede ciddi saç sorunları ile karşılaşmamıza sebep olabiliyor. İşte bu yüzden saç kuruturken, saça maşa yaparken yapılan hataları ve bunları nasıl düzeltebileceğimize yer vermek gerektiğini düşünüyorum. Aslında şimdiye kadar saç bakımı, saçlara şekil verme gibi konularda yazılar paylaştım ve hepsinin içinde de saçları kuruturken nelere dikkat edilmesi gerektiğine yer vermiştim. Şimdi ise hepsini bir araya toplamış ve saçları yıkamaktan kurutma aşamasına kadar nelere dikkat etmeli detaylarıyla öğrenmiş olacağız.

Saç Kuruturken Yapılan Hatalar

1- Çok ıslak saçı kurutmaya çalışıyoruz.

Duştan çıktıktan sonra hemen saçları kurutma adımına geçmek gibi bir yanlışa düşüyoruz. Saçların yıpranmaya, kırılmaya en çok açık olduğu zamanlarda uygulayacağınız ısı normalden çok daha fazla yıpranmasına sebep olur. Bu yüzden öncelikle havluyla ilk nemini ve suyunu bir miktar alın. Ardından eğer duş sonrası saçlarınıza sürdüğünüz bir bakım yağı, serum varsa onu uygulayın ve saçlarınızın biraz kendi kendine kurumasına izin verin. Duş sonrası yaptığınız diğer bakımlara geçin örneğin, toniğinizi, nemlendiricinizi ojenizi sürün mesela. Bu süreçte saçlarınız bir miktar kuruyacaktır. En son saç kurutma veya şekil verme adımına geçin.

Seramik saç düzleştirici mi, titanyum plakalı mı..? Saç tipine göre saç düzleştirici ısı ayarı ne olmalı? Saç düzleştirici kalınlığı, plaka genişliği ne olmalı? Hangi saç tipi hangi tip saç düzleştirici ile en iyi sonucu verir? Saç düzleştirici satın almaya karar verdiğiniz zaman tüm bilmeniz gerekenler–> saç düzleştirici seçimi yazısında…

2 sac kuruturken yapilan hatalar_mini

2- Doğru ürünleri kullanmıyoruz.

Bana saçlarla ilgili sorduğunuz hemen hemen tüm sorularınıza aynı cevabı veriyorum. Saçlarınızla ilgili sorun yaşıyorsanız öncelikle halletmeniz gereken 2 konu var. Birincisi altında yatan nedeni bulmak. Yani hormonal değişiklikler, mevsim değişimleri, kan değerlerindeki değişimler mi buna sebep oluyor. Temel nedeni bulmadan yapacağınız her türlü tedavi sonuçsuzdur. İkincisi de kullandığınız ürünler. Şampuandan saç kremine kadar pek çok ürünün saçınıza uygunluğundan emin olmalısınız. Bu saç kurutma adımı öncesi için de geçerli. Saç tipinize uygun, ısıya karşı saçları koruyan, kuru ve çok elektirikleniyorsa bunu önleyecek serum, saç kırıklarını engelleyecek bir doğal yağ gibi kendinize en uygun ürünü bulmalısınız. Örneğin benim vazgeçilmezim argan yağıdır. Nashi marka argan yağlı spreyini duş sonrası nemli saçıma uyguluyorum. Bu hem saçlarımı besliyor, nemi hapsediyor hem ısıya karşı koruyor, hem kırılmaları önlüyor hem de yumuşacık yapıyor bir de mis gibi kokuyor!

3 sac kuruturken yapilan hatalar_mini

Saç Kuruturken Yapılan Hatalar

3- Tarak ve saç fırçası seçimlerine önem vermiyoruz.

Saçlara şekil verirken kullandığımız saç fırçaları ve taraklar kullandığımız saç ürünleri kadar önemli ve dikkat edilmesi gereken detaylardandır. Saçlarınız çok elektirikleniyorsa örneğin sebebi kullandığınız plastik tarak veya saç fırçası kılları olabilir. Örneğin içi metal fırçalar çok hızlı şekilde ve çok fazla ısınır. Bu da saça ısının zarar verecek kadar fazla nüfus etmesi anlamına gelir ki bu daç saçların çabuk yıpranması demektir. Ayrıca doğal kıllara sahip fırçaları terci etmekte de fayda var. Saç tipine, saç uzunluğuna ve elbette kullanma amacınıza göre doğru fırçaları seçmiş olmalısınız. Bu başka bir yazı konusu olacak kadar geniş bir konu olduğu için şimdilik burada nokta koyuyorum ama en kısa zamanda da sizin için detaylı bir yazı hazırlayacağım.

4- Çok yüksek ısılar kullanıyoruz.

Daha çabuk kurutmak veya daha kolay şekil alacağını düşünmekten ötürü hem maşa yaparken hem de saçları kuruturken yüksek ısılar kullanıyoruz. Bir de bunu ıslak saça uyguladığımız zaman zararı ikiye katlıyoruz. Yüksek ısı aynı zamanda kabarmayı-elektiriklenmeyi artıracaktır. Bunun yerine aslında mümkün olduğunca düşük ısılar kullanmak saç sağlığınız açısından şarttır. Diğer yandan saça fön çekme veya şekil verme adımına geçmeden önce saçı %80 kurumuş olacak seviyeye getirin, ardından fırça ile şekil vermeye geçin. Böylelikle saça şekil vermek için aynı noktaya daha kısa süre ısı uygulayacak ve saçı daha az yıpratmış olacaksınız.

1 sac kurutma hatalari_mini

Doğru maşa uygulaması yapıp, buklelerin kalıcılığını arttırabilmek için uzmanların önerilerden oluşmuş, saça maşa yapmanın ipuçları–> Saça maşa yaparken bilmeniz gerekenler

Saç Kuruturken Yapılan Hatalar

5- Saçı bölümlere ayırın.

Saça fön çekme adımına geçtiğiniz zaman kullandığınız saç fırçasından taşmayacak kadar saçı elinize almalısınız. Yani bölümlere ayırarak işlemleri yapmalısınız. Bu daha iyi sonuç elde etmenizi de olanak sağlayacaktır.

6- Yanlış yöne doğru fırçayı kullanmak.

Amacınız fön çekmekse daha kısa sürede işlemi bitirmek, daha az ısı ile saça zarar vermeden süreci tamamlamak için fırçayı ve fön makinesini nasıl kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Saç diplerinden itibaren tarif etmeye başlarsak, saça hacim kazandırabilmek için saç diplerinden yukarı-geri hareketi ile fırçayı çekiyoruz. Saçın ortasına geldiğiniz zamansa aşağı doğru fönü çekiyoruz.

4 sac kuruturken yapilan hatalar_mini

Saç Kuruturken Yapılan Hatalar

7- Saçın tamamen kurumuş olduğundan emin olun.

Tüm bu yaptığınız işlemler sonucunda saçınız %100 kurumuş olmalı. Saçın az dahi olsa nemli veya ıslak kalmış olması buklelerin, fönün bozulmasına ve de saçın elektriklenmesine sebep olacaktır.

Saç bakımları, kullandığımız saç ürünleri, doğal saç bakımı fikirleri veya saç uygulamaları ile saçların mükemmel görünmesi amacındayız. Ancak farkında olmadan alışkanlık haline getirdiğimiz bazı uygulamalar kısa veya uzun vadede saçlar için oldukça zararlıdır. İşte–> saça zarar veren alışkanlıklar ile bunları düzeltmenin yolları 

8- Soğuk hava düğmesine de basın.

Artık işlemleriniz bittiğini düşünüyorsanız son adımda fön makinenizin ısısını soğuğa ayarlayın ve son küçük bir dokunuş yapın. Bu saçların parlamasını, saçların nemi hapsetmesini ve fönün daha dayanıklı olmasını sağlayacaktır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here