Bol paça pantolon modelleri için bu yılın en yeni moda pantolonları. Düşük bel, yüksek bel, İspanyol paça, boru paça derken her türlü pantolon kesimi ile rahatlık sunan geniş paça pantolonlar dolaplarımızın vazgeçilmezi olmaya aday. Peki bol paça pantolonlar nasıl giyilir, hangi vücut tipi hangi model geniş paça pantolonları giymelidir ve elbette bol paça pantolon kombinleri nasıl yapılır?

Bol paça pantolon modelleri geçmişi 1920-30’lu yıllara kadar gidiyor. Elbise ve eteklerin kadınlar için oldukça önemli olduğu o dönemlerde Coco Chanel, Katharine Hepburn ve Marlene Dietrich gibi 3 kadın ciddi eleştiriler alsalar da vazgeçmemişler. O günlerden de bugünlere zaman zaman kendilerini farklı modeller halinde hatırlatmış olan bol paça pantolon modelleri için şu aralar en yeni moda denilebilir. 

Bol Paça Pantolon Modelleri ve Vücuda Uygun Pantolon Seçimi

Mevsim farketmeksizin içinde daha rahat edeceğimiz pantolon modellerinin trend olmasına en çok sevinenlerdenim aslında. Düşük bel, yüksek bel, İspanyol paça, boru paça derken her türlü pantolon kesimi ile rahatlık sunan bol paça pantolonlar dolaplarımızın vazgeçilmezi olmaya aday.

Pantolon kesimleri yanında kumaş türlerini de eklemek gerek tabii. Eğer bir manken gibi düzgün bir fiziğe ve uzun bir boya sahipseniz istediğiniz kesim ve kumaşta bol pantolonu düşünmeden alıp giyme özgürlüğünüz var. Ancak daha yeni zayıflamaya başlıyorum, azıcık da basenlerde fazlalıklarım da var gibi bahaneleriniz varsa bir kıyafet satın alırken 2 kere düşünmesi gerekenler grubuna hoşgeldiniz diyorum. Çok şanslıyız ki bir kıyafet trend olduğunda zaten hemen her mağazada farklı kesimlerde ve kumaşlarda o pantolon türünün kendimize uygun olanını bulabilme imkanına sahibiz.

en yeni moda bol paça pantolon modeli_mini

Bir kıyafeti şunlar giyemez ki gibi keskin bir tavırdan yana olanlardan değilim. Çünkü moda içerisinde bu tarz tabular yıkılalı çok oluyor. Sadece vücuda uygun seçimler yapar ve doğru kombinler oluşturursanız aldığınız riskleri en aza indirgemiş olursunuz. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim ancak, bazı kıyafetleri giydiğiniz zaman kısa görünebilirsiniz ama siz bunu umursamıyorsanız veya uzun görünmek gibi bir derdiniz yoksa kime ne öyle değil mi? Ancak vücut yapınızı tanıyarak seçimler yapıp daha zayıf veya uzun görünebilmek de sizin elinizde ki bu da bir başka bakış açısı. Şimdi gelelim bol paça pantolonlara,

en yeni moda bol paça pantolon_mini

Özellikle düşük bel bol paça pantolonlar bacak boyunuz uzun değilse sizi daha kısa gösterebilir. Bu durumda yüksek bel bol paça pantolonlar yönelmekte fayda var. Eskiden bu pantolonları da platform veya yüksek topuklu ayakkabılar ile kombinlemek şart derdim. Ek olarak pantolon paça boyunun ayakkabıyı tamamen örtmesi gerektiğini ve böylelikle tam bir boy ilüzyonu yaratmış olacağınızı da eklerdim. Bunlar giyeceğiniz yere göre değişebilen kurallar aslında. Şimdilerde kadınlar bedenleriyle daha barışık ve rahatlıklarına daha düşkün aslında. Bu nedenle spor ayakkabılar veya botlarla da bol pantolon kombinleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Kısacası burada seçim tamamen fiziken ve ruhen nasıl hissettiğinizle ilgili…

Bol paça pantolonları giyme konusunda dikkatli olması gerekenler daha çok geniş basen yapısına sahip olanlar. Düşük bel veya yüksek bel olsa da belde veya direk basenden pantolonun bollaşması aslında dikkat çekmesini istemediğimiz basenlerimize daha fazla vurgu yapacaktır.

bol paça pantolon modelleri_mini

Bol Paça Pantolon Kombinleri Neler?

Spor, şık veya casual stillerde kombinler yapabilirsiniz. Bol paça pantolonlar ile ofis stili yaratabileceğiniz gibi bir pazar kahvaltısı için spor-şıklık da yaratabilirsiniz. Peki neler olabilir?

Bol Pantolon ve Tişört Kombinleri

Özellikle spor bir stil düşünüldüğünde akla gelen ikilidir. Salaş bir pantolon üstüne salaş bir tişört ve ayağınıza düz bir spor ayakkabı hepimizin hayali olsa da boyumuzun olduğundan kısa görünmesi riski vardır. Çünkü bu kadar bol ve salaş bir kombin basık bir görüntü ortaya çıkarır. Peki nasıl yapabiliriz? Örneğin, yüksek bel bol paça pantolon üstüne daha vücuda oturan tişört modeli tercih edilebilir. Belinize kemer takarak belinizi de vurgulayabilirsiniz. Pantolon altına da (ben pe sevemesem de!) dolgu topuk spor ayakkabılar giyilebilir. (paça boyu ayakkabıyı kapatırsa bu durumda daha iyi olur, dikkat!) 

bol paça pantolon_mini

Bol Paça Pantolon ve Kazak Kombinleri

Aslında tişörtler için verdiğimiz örneği kış aylarında kazaklar için uyarlayabilirsiniz.  Tişört gibi üst bölümü dar seçmeye ayakkabı olarak da platform veya dolgu topuklara yönelmeye gereksinim olabilir. Diğer yandan monokrom yani baştan ayağa tek renk veya tonlarını seçerek kombinler yapmak da sizi olduğunuzdan uzun gösterecektir. Son zamanların bir diğer trendi ceket pantolon takımları da rahatlıkla hem günlük hem de ofis stili için tercih edebilirsiniz.

Bol Paça Pantolon ve Gömlek-Bluz Kombinleri

İşte özellikle şık bir ofis stili yaratmak için dolapların olmazsa olmazları, gömlek ve bluzlar. Eğer basenlerim biraz geniş ama bu pantolonları da giymek istiyorum derseniz benim önerim kesinlikle vatkalı üstler ile kombinlemeniz ki bu yıl en çok gördüğümüz üstler vatkalı tişört veya vatkalı bluzlar aslında. Örneklendirmem gerekirse, yüksek bel bol paça pantolon, altına yüksek topuklu bir ayakkabı, üstünüze vücuda oturan vatkalı bir gömlek veya bluz, son dokunuş olarak da belinize bir kemer.

en yeni moda bol paça pantolon modelleri_mini

Bol Paça Pantolon ve Ayakkabı Modelleri

Başta da belirttiğim gibi eğer boyunuz uzunsa tıpkı yukarıdaki gibi düz ayakkabılar giyersiniz ve rahatlığınızdan da ödün vermemiş olursunuz. Aksi halde bu pantolonları topuklu ayakkabılar ile kullanma gereği duyabilirsiniz. Özellikle bol paça kumaş pantolonlar giydiğinizde ince topuklu ayakkabı ile kombinlerseniz paçanıza takılma riskiniz çok yüksektir. Bu yüzden örneğin kalın topuklu stiletto modelleri tercih etmekte fayda var. Diğer yandan platform ayakkabılar, dolgu topuk ayakkabılar da kullanılabilir. Bu elbette kısa görünme konusunda hassas olanlar için geçerli. Daha öncede dediğim gibi artık rahatlık herseyde daha önemli… Kimin ne düşündüğünü çok da umursamayın derim. 

en yeni moda bol paça pantolon trendi_mini

Bol Paça Pantolon ve Çanta Modelleri

Aslında bu pantolonla bu takılır gibi sert kurallar yok. Gittiğiniz yere seçim yapacaksınız kuşkusuz. Sadece önerim size göre olsun. Yani minyon (minyon kadınlar nasıl giyinmeli?) bir yapınız varsa kocaman bir çanta kullanmayın. Bol paça pantolonlar zaten yeteri kadar büyük olduğu için dengeleyecek seçimler yapmak da fayda var. Omuz çantaları, portföyler veya yerine göre çapraz askılı çanta modelleri de tercih edebilirsiniz.

Bol Paça Pantolon ve Renk Seçimleri

Bu pantolon modelleri ile daha zayıf ve uzun boylu görünmek istiyorsanız yüksek bel, koyu renk veya monokrom seçim yapabilirsiniz. Yani baştan ayağa aynı renk giyinerek de hem uzun boylu hem de zayıf görünebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here