2016-2017 Sonbahar-Kış Çanta Modelleri Trendleri

0
664

Kadınların vazgeçilmezi olan çanta modelleri değişen trendlere en çok ayak uyduran aksesuarlardan biri. 2016-2017 sonbahar/kış sezonunda en moda çantalar neler, çanta aksesuarlarında öne çıkanlar ve ünlü markaların yeni model çantaları neler? İşte, 2016-2017 sonbahar/kış çanta modelleri trendleri

Bizler 2016 modası detaylarını mağaza vitrinlerinde görsek de moda sektörü çoktandır 2017 modası için çalışmaya başladı bile. Bunun en güzel örneği önümüzdeki sonbahar-kış sezonu için markaların podyumlarda sergiledikleri koleksiyonlar.

Her kadın gibi bir çanta sever olarak 2017 çanta modası ve yeni moda çanta modelleri radarıma ilk takılan konulardan biri oldu. Stil baştan ayağa bir bütündür ve en güzel tamamlayıcılardan biri de kuşkusuz kullandığınız çanta modelleridir. İşte 2017 kış çanta modelleri ve çanta modasından bilmek isteyeceğiniz detaylar,

1- Çapraz Takılan Çantalar :

Aslında sonbahar-kış sezonu için rahatlık ve şıklık bir arada olacak diyebiliriz. Sahip olduğumuz en şık çantaları bile çapraz takarak, elleri özgür bırakacağımız bir sezon olacak. Özellikle çanta askılarının çantalardan daha popüler olacağı bir sezon bizi beklediğinden buna pek şaşırmamak da gerek. Kimi zaman elde çanta taşımanın ızdırap olduğunu fark etmiş olsalar ki çapraz takılan çanta modasını podyumlara taşıyarak bizi rahata erdirme gereği duymuşlar. Bu noktada çapraz takıyoruz diye askıların boyunu da çok uzun tutmamak gerek. Bel ile kalça kemiği arasındaki boylar hem rahatlık hem güvenlik hem de şıklık için yeterli. Givency, Prada, Channel, Gucci gibi pek çok markanın koleksiyonlarında postacı çantası stilinden ilham alan çapraz takılan çanta modellerine rastlamanız mümkün.

1 yandan asılan çanta modası_mini

2- Kutu Çantalar /Kutu Şeklinde Çanta Modelleri :

Açıkçası bayıldığım, son zamanların en moda çantaları olduğunu düşündüğüm modeller kesinlikle kutu çantalar. Gece çantası olarak kullandığımız kutu gibi portföy çanta modellerine alışkınız zaten. Aslıdan onların biraz daha büyük ve saplı modelleri olarak nitelendirebiliriz. Üstelik bu çanta modelleri hem gece çantası hem de gündüz çantası olarak kullanılabiliyor. Kutu çanta modellerine koleksiyonunda en çok yer veren markalardan biri Dolce&Gabbana. Sade tasarlanan kutu çantaların yanında işlemeli, taşlı kutu çantalarıyla hemen herkesin ilgisini çekti diyebiliriz. Benim en beğendiklerimden biri Salvatore Ferragamo‘nun 2016 sonbahar koleksiyonundaki kahverengi kutu çanta modeli. Diğer yandan Louis Vuitton, Balenciaga gibi markalarda da bu çanta modelleri ile denk gelmeniz mümkün.

2 kutu çanta modelleri_mini

3- Bel Çantaları :

Çocukken çok kullanırdım bel çantalarını. O zamanlar modaydı bir de tabii. Sonrasında tam anlamıyla demode oldular diyebilirim. Son bir kaç sezondur küçük küçük ayak seslerini duymaya başladığımız bel çantaları sonbahar-kış sezonuyla birlikte daha çok kendinden bahsettirecek gibi. Tıpkı çapraz takılan postacı çantaları gibi elleri özgürleştirdiğinden tercih sebebi olacaklar gibi görünüyor. Özellikle de gittiğiniz gezilerde, seyahatlerde rahatlıklarıyla bir adım öne çıkıyorlar. 3.1 Phillip Lim, Prada ve Chanel gibi markalarda da bel çantaları tasarımlarıyla karşılaşmanın mümkün.

3 bel çantaları_mini

4- Dikkat Çekici Sırt Çantaları :

Sırt çantası modellerinin son yıllarda bu kadar popüler olmasından ötürü çok mutlu olanlardan biriyim. Yeni moda sırt çantaları da modern ve dikkat çekici olunca tam anlamıyla vazgeçilmezim oldular. Versace, Lanvin, Louis Vuitton, Michael Kors gibi ünlü markaların da sırt çantası modelleri tasarlamasıyla hemen herkesin tercihi oldular aslında. 2017 çanta trenleri sırt çantalarını elde taşıyacaksınız dese de pek umursayacağımı sanmıyorum!

4 sırt çantaları ellerde_mini

5- Göz Alıcı Çanta Askıları ve Çanta Sapları :

2017 çanta modası içinde en dikkat çeken kesinlikle çanta askıları ve çanta sapları. Markaların ortaya çıkardığı tasarımlar içerisinde öyle askılar ve saplar var ki sadece onun için çantaya adeta aşık oluyorsunuz. Özellikle gitar askısı ilhamıyla yola çıkan Fendi benim için en iyisi ve en çok dikkat çekeni. Aşağıdaki resimde gördüğünüz mavi çantanın markası Fendi. Yanında kilitli iğne şeklindeki sapıyla dikkat çekense Vionnet. 2017 modası içerisinde aksesuar olarak neye yatırım yapmalı diye sorarsanız benim cevabım kesinlikle çanta askısı ve çanta sapı olur. Pek çok marka çantalarından bağımsız olarak askıları ve sapları satışa çıkardı bile.

5 çanta askıları çanta sapları_mini

6- Vintage Çanta Modelleri

Gelişen ve değişen moda ve trendler içerisinde modern, fütüritsik tasarımlar kadar vintage çanta modelleri modern yorumlarıyla da karşılaşmak mümkün. Marni, Coach ve Dolce&Gabbana gibi pek çok marka koleksiyonlarına vintage çanta tasarımları da eklemiş durumdalar. Kısacası uzun bir süredir etkisi altında olduğumuz vintage modası için yatırım yapmaya devam

6 vintage çanta modelleri_mini

Şimdiye kadar sizlerle 2016-2017 Sonbahar/Kış Çanta Modelleri Trendleri içerisinde en çok öne çıkanları ve klasik modellerin yanında kendine yeni bir yer bulmaya çalışanları paylaştım. Bunlar dışında püsküllü çanta modelleri, Dolce&Gabbana çantaları gibi işlemeli ve taşlı çanta modelleri, ağzı büzgülü çanta modelleri, zincirli çantaları, bavul çantaları, kadife çantaları da 2017 çanta modası içinde göreceğiz elbette.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here