Pantolon Etek Nasıl Giyilir ?

0
1024

2015 ilkbahar/yaz sezonuyla birlikte popülerlik tahtına aday pantolon etekler. Peki, ilkbahar trendi pantolon etek modelleri nasıl giyilir, hangi vücut tipi, nasıl kombinlemeli?

Etek pantolon, pantolon etek, culotte… Boyu, genellikle dizin altında olan, eteği andıracak kadar bol pantolonlara verilen isimler diyebiliriz bunlara. Eteğin şıklığı, pantolonun rahatlığı bir araya getirilerek muhteşem bir karma çıkmış ortaya. Bu kadar tercih edilesi olmasının yanında, doğru giymememiz halinde, oldukça “bastı bacak” görünme tehlikesi bizi bekliyor. 2016 yılı geneli, her ne kadar 70’li yıllar modası üzerine kurulu gibi görünse de 90’lı yıllardan böylesi parçalar da adeta içlerine serpiştirilmiş durumda. Tarihi 1800’lü yıllara kadar dayanan bu pantolon etek modelleri, ilk olarak erkek giyimi için tasarlanmış, ardından kadınların da pantolon giymesinin zemini hazırlanırcasına kadınlar tarafından sahiplenilmiş.

Pantolon Etek Nasıl Giyilir ?

pantolon etek modelleri nasıl giyilir 1_mini_mini

2016 ilkbahar / yaz sezonuyla birlikte adeta popülerlik tahtına aday bu pantolon etekler. Madem ki pantolon etekler bu kadar hayatımıza girecek, ilkbahar trendi, pantolon etek nasıl giyilir konusuna bir bakalım.

pantolon etek modelleri nasıl giyilir_mini_mini

Aslında giyilmesi riskli sayılabilecek kıyafetlerden biri olan pantolon etekleri daha çok A kesim midi etek modelleri gibi düşünün. Dahası eğer bir tane almaya karar verdiyseniz, bacaklarınızın yeterince uzun olduğunu ve alt bölümde fazlalıklar olduğunu düşünüyorsanız, kalın ve vücut hatlarınızı ortaya çıkaracak bir kumaşlardan uzak durun. Daha çok, vücudunuzdan akıp gidiyormuş gibi bir etkisi olan kumaşları tercih edin.

etek pantolon modelleri nasıl giyilir_mini_mini

Bacak boyu uzun değilse, dizin hemen altında boyunun bitmesi, yüksek bel bir model olması ve mutlaka topuklu ayakkabı ile giyilmesi önemlidir. Pantolon eteklerin yaratacağı daha kısa görünme riskini en aza indirmek için, alt ve üstünüzü aynı renkten seçebilirsiniz. Yüksek bel pantolon etek modeli ile kısa, kesik üst kullanıp, ikisini de aynı renk seçmelisiniz.

pantolon etek nasıl giyilir Culottes nasıl giyilir_mini_mini

Özellikle ofis stili için pantolon etekler aslında çok uygun parçalar. Altına giyeceğiniz stiletto ve üzerinize alacağınız uzun bir blazer ceket ile çok elegan görüneceksiniz. Bacak boyunun daha da uzun görünmesi için ayakkabı rengi olarak, kendi ten renginize en yakın ayakkabıyı kullanabilirsiniz.

kot Culottes kot pantolon etek modelleri jean etek pantolon modelleri_mini_mini

2016 sezonunda özellikle jean kumaşlar çok moda. Neredeyse hemen her parçayı jean yorumuyla görmek mümkün 2015 modasında. Hele ki jean etek pantolon tercih edecekseniz, çok trend bir görüntü yakalayacağınızdan emin olabilirsiniz. Diğer taraftan aslında jean kumaştan culotte sizi tam anlamıyla 90’lara geri döndürecektir. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here