2016 Sonbahar Ayakkabı Trendleri

3
541

Kadife botlar, çizmeler yanı sıra brogue, loafer gibi düz ayakkabılar veya tokalı, ince bantlı yüksek topuklu ayakkabılar… Mağaza vitrinleri markaların sonbahar koleksiyonları ile dolmuşken sonbahar alışveriş öncesi gelin 2016 sonbahar ayakkabı trendleri detaylarına göz atalım;

Yaz sezonunun geride kalmasına sayılı günler olduğu için bir yanım buruk olsa da sonbahar ayakkabı trendleri içindeki ayakkabı modellerine göz attığımda bir önce sonbahar geslin demekten kendimi alamadım. Bu noktada sonbaharın stili ortaya koymak için mükemmel bir mevsim olduğunu düşünüyorum. Yazın ince askılı bir elbise ve sandaletler yeterli olurken sonbaharda hırkası, deri ceket, şal derken daha çok parçayı kombinlemek gerekiyor. İşte bu parçalardan biir de ayakkabılar. Sonbahar ayakkabı trendleri pek çok farklı tarza hitap eden ayakkabıyı barındırıyor. Dolayısıyla tarzınıza uygun ayakkabı modelleri bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. 2016 Sonbahar ayakkabı trendleri içinden bir kaç modeli daha önce zaten sizlerle ayrıntılı olarak paylaşmış ve 2016 yılında popüler olacaklarından bahsetmiştim. Kısacası o trendlere halen ayak uyduramadım diye düşünüyorsanız, geç kalmış sayılmazsınız. Mağaza vitrinleri markaların sonbahar koleksiyonları ile dolmuşken sonbahar alışveriş öncesi gelin birlikte 2016 sonbahar ayakkabı trendleri detaylarına göz atalım;

2016 Sonbahar Ayakkabı Trendleri

1- Erkek Stilinden İlham alan Ayakkabılar :

Erkek ayakkabı modelleri aslında çok uzun zamandır kadınların ilham kaynağı. Daha maskülen stile sahip olmak isteyenler ile birlikte rahatına düşkün kadınlar, oxford ayakkabı modelleri ve loafer ayakkabı modellerindan kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Özellikle ofis stili için mükemmel bir seçenek olmaları onları uzun bir süre daha trendler içerisinde görmemize yeterli bir sebep bana kalırsa. Bu iki erkek tarzı ayakkabıların yanına bu yıl tokalı (monk-strap), zımbalı/delikli (brogue) modeller de ekleniyor.

1 2016 sonbahar ayakkabi trendleri loafer_mini

Loafer ayakkabı modelleri hem çok rahatlar hem de her stile kolaylıkla uyum sağlıyorlar. Loafer ayakkabı trendine dair daha fazla bilgi almak isterseniz–> loafer ayakkabı trendi 2016

2 2016 sonbahar ayakkabi trendleri brogues_mini

Hepsi birbirine benziyor gibi görünse de detaylara odaklandığınızda ne kadar farklı olduklarını anlamak mümkün. Oxford ayakkabılar kapalı bağcık ayakkabılardır. Bağcıksız ise bu loafer oluyor. Bağcık yerine toka varsa monk-strap yani tokalı oluyor, son olarak ayakkabının ön ucunda zımba/delikler varsa brogue ayakkabı oluyor.

3 2016 sonbahar ayakkabi trendleri brogues_mini

2016 kadın ayakkabı modası içerisinde daha çok hangi model düz ayakkabılar var? Balerin ayakkabısı, bilekten bağcıklı ayakkabılar, ipli ayakkabılar, sandaletler veya loafer ayakkabılar… En moda düz ayakkabı modelleri ve ayakkabı trendleri neler?–> 2016 yaz modası düz ayakkabı modelleri

4 2016 sonbahar ayakkabi trendleri brogues_mini

Bunların hemen hepsi elbette erkek stilinden ilham alındığı için düz veya kalın tabanlı tasarımlar olsa da 2016 yılının öne çıkan topuk modası kısa kalın topukları unutmamak gerek. Yani topuksuz olmaz diyorsanız tercihinizi kısa kalın topuklu modellerden yana kullanabilirsiniz.

2- Tokalı, Bantlı Ayakkabı Modelleri :

Aslında loafer veya oxford’lar gibi uzunca zamandır etkisi altında olduğumuz bu maskülen ayakkabıların yanına feminen görünümü tercih edenler için bantlı ayakkabı modellerini eklemek gerekiyordu. Tek ince bantlı ayakkabılar ile popüler olan bu ayakkabılar 3-4 bantlı modellere doğru yol aldı. Şimdilerdeyse bantlara küçük tokalar eklendi ki çok zarif bir detay olduğunu düşünenlerdenim.

5 2016 sonbahar ayakkabi trendleri bantli tokali_mini

Yazılarımı takip edenler Mary Jane ayakkabı trendinden bahsettiğim yazımı hatırlayacaklardır.—>mary jane ayakkabı modası

Aslında mary jane ayakkabı stili ile bantlı ayakkabıların mükemmel bir sentezi olmuş bir trendden bahsetiyoruz. Eğer çekici yeni bir topuklu ayakkabı satın almak istiyorsanız tercihinizi kesinlikle bu çok bantlı, tokalı modellerden yana kullanmalısınız.

6 2016 sonbahar ayakkabi trendleri bantli tokali_mini

Son olarak bir konuda uyarmak istiyorum. Bantlı ayakkabıların bacak boyunuzu kesme ve sizi olduğunuzdan kısa gösterme riski vardır. Bu yüzden kısa bacak boyuna sahip olanların iki kere düşünerek satın almasını öneririm. Eğer illa almak istiyorum diyorsanız ya ten rengi modellere yönelin ya da siyah alacaksanız siyah opak çoraplarla kombinleyip bacağınızı kesme ihtimalini azaltmaya çalışın.

7 2016 sonbahar ayakkabi trendleri bantli tokali_mini

2016 Sonbahar Ayakkabı Trendleri

3- Kadife Ayakkabılar :

Sonbaharın en trendi kumaşı nedir diye sorsanız cevabım kesinlikle “Kadife” olur. Kıyafetlerde kullanılmasına daha çok alışkın olduğumuz kadife sonbahar ve kış ayakkabılarını ele geçirmiş durumda diyebiliriz. Özellikle de bot ve çizmelerde kadife dokunuşlar görmeye hazırlıklı olun. Çok net olarak söyleyebilirim ki kadife kumaşını üzerinizde taşımaktan çok daha az riskli kadife ayakkabılar. Çünkü kadife, yapısı gereği sizi olduğunuzdan kalın, şiş gösterir. Bu yüzden de özellikle pantolon gibi vücuda oturan kıyafetlerde kadife kumaş tercih etmek daha kilo görünmenize sebep olabilir.

8 2016 sonbahar ayakkabi trendleri kadife_mini

Kadife ayakkabılar içerisinde en trendi olanı hangisi derseniz bileğin hemen üstünde biten kısa kadife botlar derim. Özellikle bordo kadife veya lacivert kadifeler ile enfes bir şıklık yakalayabilirsiniz. Pek çok markada bu botlara rastlayabilirsiniz, deneyin derim.

9 2016 sonbahar ayakkabi trendleri kadife_mini

4- Kısa, Kalın(Blok) Topuk Ayakkabılar :

Bir süre öncesine kadar büyüklere göre olduğunu düşündüğümüz kısa kalın topuklar şu sıralar altın dönemini yaşıyor. Yeni moda kısa kalın topuklar hem botlarda hem de ayakkabılarda karşımıza çıkıyor. Yüksek topuklu ayakkabılar ile rahat edemeyenlerin imdadına yetişen bir trend gibi görünse de çok zarif bir stil ortaya çıkarttıklarını unutmamak gerek. Günlük hayatınızda olduğu gibi iş yeri ayakkabısı olarak da mükemmel bir seçim olacaktır.

10 2016 sonbahar ayakkabi trendleri kisa kalin topuk_mini

Kalın topuklu ayakkabılar genellikle stilettoların ince topuklarının yanında kaba gibi göründükleri için pek sevilmiyorlardı. Ancak trendler, ünlüler bize onları da sevdirmeyi başardı. Peki, kalın topuklu ayakkabıları nasıl giymeli ve kalın topuklu ayakkabı kombinleri için kullanabileceğimiz kıyafetler neler?–> Kalın topuklu ayakkabı modası

2016 Sonbahar Ayakkabı Trendleri

5- Postallar :

90’ların aksesuarları, 90’ların trendleri… Moda kendini hep tekrar ediyor, farkı sadece modern yıla adapte eidlme şekli oluyor aslında. İşte postallar da tam da böyle bir döngünün armağanı bize. Bu yıl hemen her markanın koleksiyonunda postal tasarımı görmeniz mümkün. Üstelik daha asi, rocker görünümü olan bu botları elbiseler ile birlikte kombinlemek çok moda.

12 2016 sonbahar ayakkabi trendleri postal_mini

Postallar denildiğinde aklınıza sadece bağcıklar gelmesin. Bu yıl tokalar, zincirler, fermuarlar bu postallar üzerinde göreceğiniz farklı ayrıntılar olacak. Ayrıca düz postal modelleri ile birlikte platformlu veya küçük topuklu postal modelleri ile de karşılaşmanız mümkün. Son olarak bileği saran bir model olan postalları giyerken dikkatli kombinler yapın. Eğer ayak bileğiniz kalınsa veya bacak boyunuz kısaysa sizi olduğunuzdan kısa veya kalın bacaklı gösterme riski taşırlar.

13 2016 sonbahar ayakkabi trendleri postal_mini

14 2016 sonbahar ayakkabi trendleri postal_mini

2016 Sonbahar Ayakkabı Trendleri

6- Diz Üstü Çizmeler :

Daha çok kış aylarını ilgilendiren bir trend gibi görünse de süet veya kadife çizmeleri yağmursuz, çamursuz günlerde giymeniz gerekeceği için sonbahar aylarının kuru günlerini kaçırmanızı istemem. Ayrıca madem ki yazının başında ayakkabı alışverişinden bahsettik, buna çizmeleri de dahil etmek isteyebileceğinizi düşündüm.

11 2016 sonbahar ayakkabi trendleri diz ustu cizme_mini

Artık iyi biliyorsunuz ki dizüstü çizmelerin modası kolay kolay geçecek gibi değil. Dolayısıyla iyi bir diz üstü çizmeye gönül rahatlığı ile yatırım yapabilirsiniz. Bu çizmelerden çizmenin bacağınızın çorap gibi sarması, potluk yapmaması satın alırken dikkat etmeniz gereken önemli bir ayrıntı.

Bu yıl dizsütü çizmelerde bağcık, püskül, toka, fermuar detayları görmeye hazır olun. Çok kullanışlı ve trend olan diz üstü çizmeleri seçmek ve doğru kullanmak oldukça önemlidir. Bu yüzden, diz üstü çizmeleri nasıl seçmeli, stilimiz için kombinler yaparken nelere dikkat etmeliyiz, vücut tipine göre dizüstü çizme nasıl giyilir gibi detayları okumak isterseniz–> diz üstü çizme nasıl giyilir?

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here