Sağlık için Tehlikeli Diyet Listeleri ve Kilo Verme Yöntemleri

Kişinin kendine uygun diyet listesi veya yöntemini bulabilmesi bilinenden daha ciddi bir konu! Söz konusu hızlı kilo verme olduğunda aslında sağlık için tehlikeli diyet listelerine kendimizi kaptırıyoruz. Peki, sağlığımız için tehlikeli diyet listeleri ve kilo verme yöntemleri neler? Detaylar, esraninportresi'nde.

0
628

Kişinin kendine uygun diyet listesi veya yöntemini bulabilmesi bilinenden daha ciddi bir konu! Söz konusu hızlı kilo verme olduğunda aslında sağlık için tehlikeli diyet listelerine kendimizi kaptırıyoruz. Peki, sağlığımız için tehlikeli diyet listeleri ve kilo verme yöntemleri neler? Detaylar, esraninportresi’nde.

Kilo kaybetmek, sadece bir çay içmek gibi kolay olsaydı üzerine bu kadar tartışma yapılmaz, herkes kolayca uygulardı diye düşünüyorum. Kilo vermek aslında tamamen kişisel bir süreçtir, size özeldir. Bu noktada size en uygun diyet listesini (aslında sağlıklı beslenme programı demek bana her zaman daha doğru geliyor!) bulabilmek de gayet ciddi bir konu! Ancak işte biz söz konusu hızlı kilo verme olduğunda ciddiyeti hemen bir kenara bırakıp, aslında sağlımızı ciddi şekilde tehdit eden diyet listelerine kendimizi kaptırıyoruz. “Arkadaşım uygulamış 1 ayda 8 kilo vermiş..!” veya “1 ay boyunca maydanoz suyu içmiş 10 kilo vermiş..!” gibi sözde ipuçlarına kolayca kanıyoruz ve daha kötüsü sağlığı tehlikeye atıp bunları deniyoruz. Bu yüzden bugünün konusu sağlık için tehlikeli diyet listesi tipleri!

Sağlık için Tehlikeli Diyet Listeleri ve Kilo Verme Yöntemleri

1- Protein İçecekleri :

Protein içecekleri, tatlandırıcılar ve diğer bazı içecekler tüketildiğinde tok hissetmenize, sık tuvalete çıkma suretiyle vücuttaki fazla suyu atmanıza yardımcı olabilirler. Ancak bu her zaman sağlıklı oldukları ve size uygun oldukları anlamına gelmiyor. Bu tip içecekler yüksek kalori değerlerine sahip oldukları gibi, böbrek fonksiyonlarınız da dahil olmak üzere vücudunuzun aşırı yorulmasına neden olabilirler. Bu nokta günde ne kadar protein almanız gerektiği, bunu hangi besinlerden alınması gerektiği gibi konuları en doğru şekilde doktorunuzun belirleyebileceğiniz unutmamalısınız. Eğer protein içeceği veya tatlandırıcı kullanmanız gerekiyorsa, bunu da doktorunuz gerektiği şekilde size söyleyecektir.

Sağlıklı kilo vermek için sıkı ve kısa süreli diyet listesi uygulamak yerine kendi sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmeniz ve bazı küçük ipuçlarına dikkat etmeniz yeterli. Peki bunu nasıl yapacağız? İşte–> diyet yapmadan kilo vermek için küçük ipuçları esraninportresi’nde.

2- Kilo Verdiren Çaylar :

Bazı bitkilerin çaylarının kilo vermeye oldukça etkili biçimde yardımcı oldukları iyi bilinen gerçeklerden biridir. Ancak bilmediğiniz bu sağlıklı bitkilerin de kullandığınız ilaçlar veya tükettiğiniz diğer besinler ile etkileşime geçerek sağlığınızı tehlikeye atabileceğidir. Sinameki çayı veya kilo verdiren bitki çayı karışımları önerilenden fazla tüketildiğinde veya kişiye uygun seçimler yapılmadığında kas krampları, hormon dengesizlikleri, vücuttaki elektrolit dengesizliği ve hatta kalp durması gibi ciddi sonuçlara neden olabilirler.

3- Ünlülerin Detoksları :

En çok yaptığımız şey bu değil mi..? Ünlülerden biri sadece kalorisiz sihirli bir karışım içerek hızlı kilo vermiştir ki bizlerde hemen doğruluğunu, bize uygun olup olmadığını araştırmadan, doktora danışmadan kullanmaya başlarız. Bu bazen kilo verme yolunda olumlu olsa da bazen de enerjisiz, yorgun hissetmemize de neden olabilir.

Dönem dönem yapılacak detoks ile vücudunuzu arındırıp, daha sağlıklı vücuda sahip olabilirsiniz. Ancak bunu doktorunuzun takibinde ve önerileriyle yapmanız en doğrusu ve etkilisi olacaktır. Peki bir arınma süreci olan detoks nedir, neden detoks yapılır, detoks nasıl yapılır, evde detoks yapılabilir mi, detoks yaparken nelere dikkat etmek gerekir, detoks içecekleri nasıl hazırlanır? İşte–> detoks nedir detoks nasıl yapılır

4- Aralıklı Oruç :

Son zamanların en popüler diyet uygulama yöntemlerinden biri de aralıklı tutulan oruçlar. Yani 24 saatlik zaman dilimini örneğin 16:8 şeklinde bölerek 16 saatlik oruç süresini uyguluyorsunuz (bunun pek çok farklı versiyonu da var tabii). Sağlık adına pek çok yararları da olan bu yöntem her zaman faydalı mıdır? Ne yazık ki bunun cevabı hayır! Bu yöntemin yanlış ve uzun süre uygulanması, sizi huysuz, mutsuz ve aç bırakmasının yanında zamanla metabolizma hızınızın da düşmesine neden olabilir. Metabolizmanın yavaşlaması da uzun vadede kilo almanıza dahi sebep olabilir!

5- Ketojenik Diyet :

2018 Diyet Listesi Trendleri incelendiğinde, yeni popüler olmaya başlayan ketojenik diyet herkesin dikkatini çekiyor. Düşük karbonhidratlı (veya karbonhidratsız) enerji alımını baz alan bu diyet programı, ortaya çıkan başarılı sonuçlar ile bu kadar ilgi çekiyor aslında. Ancak tıpkı diğer maddelerde olduğu gibi yanlış uygulamalar ciddi rahatsızlık risklerini de beraberinde getiriyor. Zira ketojenik diyetler gibi  uzman kontrolünde uygulanması şart olan bu tip sıkı diyetlerin en büyük riski, beyin kimyasında dahi sorunlara neden olabilmesidir.

6- Tek Besinli Diyetler :

Greyfur diyeti, elma diyeti, yulaf diyeti veya yazın karpuz diyeti… Tek besinli diyetleri uygulamak sizi besin eksiklikleri kaynaklı kısa ve uzun vadeli pek çok sağlık sorununa sokabilir.

7- Askeri Diyet :

Anlayacağınız üzere çok katı kuralları olan diyetlerden bahsediyoruz. Örneğin sizi sadece 1000kalori ile sınırlar veya sadece kızarmış ekmek, ton balığı, çorba gibi sıkı besinlere zorlar. Kısacası çok az yemek yemeniz esastır, bu diyetkerde. Bu diyetler zamanla metabolizmayı yavaşlatabilir ve uzun vadede kilo almanıza da sebep olabilir. Dahası hipoglisemi, baş dönmesi ve bayılma gibi ciddi riskleri de beraberinde getirirler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here