2020 Kısa Saç Kesimleri Modası

Kısa kahküllü pixie, kahküllü bob saç modelleri, ince katlı kısa saçlar, kısa kıvırcık saçlar... Kısa saç modelleri içerisinde 2020 saç modasında öne çıkan 2020 saç modelleri derledik. İşte, özellikle saç modası içinde öne çıkan 2020 kısa saç kesimleri modası esraninportresi.com'da.

1
36568

Kısa kahküllü pixie, kahküllü bob saç modelleri, ince katlı kısa saçlar, kısa kıvırcık saçlar… Kısa saç modelleri içerisinde 2020 saç modasında öne çıkan 2020 saç modelleri derledik. İşte, özellikle kış saç modası içinde öne çıkan 2020 kısa saç kesimleri modası esraninportresi.com’da.

Pek çok kadın için bir kaç yıl öncesine kadar kullanım ve şekil verme kolaylığı da düşünülerek uzun saç modelleri daha fazla tercih sebebiydi. Gerek saç kesimleri trendleri gerek ünlüler sayesinde kısa saç kesimleri hiç olmadığı kadar öne çıktı. Sanılanın aksine, saç tipine ve de kişinin yüz şekline en uygun modeli bulunduğu zaman özellikle çalışan veya saçlarına çok vakit ayıramayan kadınlar için basit ve kullanışlıdır, kısa saç modelleri. Her yıl küçük değişiklikler ile bazı saç modelleri daha popüler hale geldiğinden gelin 2020 saç kesimleri modası içindeki kısa saç modelleri nelermiş detaylı bir inceleyelim.

Saç modasında öne çıkan kısa saç kesimleri yanı sıra gerek yabancı gerekse Sıla Gençoğlu, Tuba Büyüküstün gibi yerli pek çok ünlüyü de bir anda kısacık saçlarla gördük. Peki kestirmeden önce kısa saç modelleri bana yakışır mı acaba diyorsanız, bu konuda baz alabileceğiniz küçük bir ipucunu tekrar paylaşmak istiyorum. Şöyle ki;

Aslında sihirli bir ölçüm denilebilir bu ipucu için. Ölçüm için ihtiyacınız olan bir kalem ve cetvel. Tam olarak yapmanız gereken de şu; çenenizin bittiği noktaya yatay şekilde bir kalemi koyun. Kulağınızın bitti yerden başlayacak şekilde de cetveli dikey olarak yerleştirin. Ve bu mesafeyi ölçün.

Tuba Büyüküstün saç modeli

Eğer bu uzunluk 5.5 cm’den kısa ise kısa saç modelleri size çok uygun demektir, 5.5cm den uzunsa uzun saç modelleri sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır. Şimdi gelelim 2018 saç trendleri içindeki kısa saç modelleri önerilerine;

2020 Kısa Saç Kesimleri Modası

Pixie Saç Kesimleri :

Sonbahar-Kış sezonunda bir anda popüler olmuş kısa saç kesimlerinden biri pixie modelleriydi. Başlangıç için erkek tipi olarak da adlandırabileceğimiz çok kısa kesime sahip pixie kesimler popülerdi.

Ancak daha uzun kesimlere doğru yöneliyoruz. Bunun gibi daha uzun ve katlı kesime sahip pixie’ye şekil vermek ve günlük yaşamda kullanmak daha kolaydır.

Özellikle tek tarafa doğru ayrılarak taranmış bu pixie kesimler kesinlikle güzel ve şık görünüyor.

Bu kesimi kendinden dalgalı saç tipine sahip olanlar daha kolay kullanacaktır ve onlar için tam bir “yıka ve çık” saçı olacaktır. Buna ek olarak kıvırcık saç tipine sahip olanlar da bu saç kesimini düşünebilirler. Çünkü oldukça trend bir görünüm sağlayacaktır.

Mevcut modellere ek olarak bu kısa saç kesimine küçük, kısa kahküller de eşlik ediyor. Moshino, Prada, Fendi ve Tom Ford’un koleksiyonlarını tanıtırken podyuma çıkan modellerinde bu saç kesimleri dikkat çekiyordu. Tam olarak erkek çocuğu benzetmesi yapılabilecek bu saç kesiminin de seveni olacaktır diye düşünüyorum.

2020 Kısa Saç Kesimleri Modası

Retro Saç Kesimleri :

Bunu 2020 saç trendleri yazısında da belirtmiştim ama yeri gelmişken tekrarlamakta fayda var. 2020 saç kesimleri ve saç modelleri için ilhamı geçmiş yıllara bakarak bulacağız. Saç uçlarının dışarı doğru fön çekilmesi, ikonik kahküller orta uzunluktaki saçlar ve daha fazlası…

Kısa Katlı Bob Saç Kesimleri :

Küt saç kesimleri içerisinde en fazla ilgimizi çeken modeller, bob. Düz kesimlerin aksine saç tipine ve yüz şekline bağlı olarak kesilen katlı saç modelleri, kişilerin kısa saçlara kullanım kolaylığı da sağlıyor.

Balyajlı Bob Saç Kesimleri

Kısa saçlar için balyaj uygulamaları yapılarak katlar daha belirginleştirilip, daha dolgun ve modern bir görünüm de kazandırılabiliyor.

2020 Kısa Saç Kesimleri Modası

Kahküllü Bob Saç Kesimleri :

Tuğba Büyüküstün aslında saç kesimleri konusunda tam bir öncü. Bir önceki daha kısa saç kesimi gibi son zamanlarda kullandığı kısa kahküllü düz kesim bob modeli de trendlerden.

Ancak bu kesiminin herkese uygun olmayabileceğini hatırlatmak istiyorum. Çünkü yüzü çerçeveleyen bu kesim olduğunuzdan daha yuvarlak hatlı bir yüz yapısı da ortaya çıkaracaktır.

kısa küt saç kesimleri

2020 Kısa Saç Kesimleri Modası

Kısa Küt Saç Kesimi :

Özellikle küçük bir yüze sahipseniz bu tip kesimler ile yüz hatlarınızı vurgulayıp, daha havalı bir saç modeli kullanabilirsiniz.

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here