Yeni Moda Lob Saç Modelleri

Saç modelleri içerisinde popüler olmaya devam edeceği için 2020 lob saç kesimleri dikkat çekiyor. Farklı kesim detaylarıyla ve saç renkleriyle karşımıza çıkan lob saçlara dair tüm detaylar yeni moda lob saç modelleri yazısıyla esraninportresi'nde.

3
7486

Saç modelleri içerisinde popüler olmaya devam edeceği için 2020 lob saç kesimleri dikkat çekiyor. Farklı kesim detaylarıyla ve saç renkleriyle karşımıza çıkan lob saçlara dair tüm detaylar yeni moda lob saç modelleri yazısıyla esraninportresi’nde.

Uzunca bir süredir popülerliğini koruyan iki saç kesimi modası var. Bunlardan bir tanesi bob saç modelleri iken diğeri de aslında biraz uzun kesimi temsil eden lob saç modelleri. Peki bob ve lob saç kesimi arasındaki fark nedir?

Daha önceden gerek buradaki yazıları takip edenler gerekse başka yerlerden zaten bunu farkı bilenler için bu paragraf biraz sıkıcı gelecektir. Dolayısıyla hemen aşağı doğru inebilirsiniz. Bilmeyenler için biraz detaylandırmak gerekirse;

Bizlerin küt saç kesimi olarak bildiğimiz saç modelleri aslında bob ve lob saç kesimlerinin temelini oluşturuyor. Peki bob saç modeli nedir, lob saç modeli nedir?

Bob saç modeli küt saçlardır ama boyu kulak hizasında bitmektedir. Yani aslında kısa saç modelleri seçeneklerinden biridir.

Lob saç modeli ise, küt saç modelinin omuza kadar inen boylarda aldığı isimdir. Yani orta uzunluktaki saç modelleridir kastedilen. Kısacası, bob ile lob arasındaki tek fark, saç boyudur. Kısaysa bob, omuz hizasındaki uzunlukta ise lob adını almaktadır. Bir kaç sene önce popüler olmaya başlayan bob ve lob saç modellerini uzunca bir süre daha konuşmaya devam edeceğiz gibi görünüyor.

Yeni Moda Lob Saç Modelleri

1 2017 lob sac modelleri_mini

4 2017 lob sac modelleri_mini

Peki biz neden bu kadar üzerinde duruyoruz ve de sizlerle bu saç modellerini sürekli paylaşıyoruz? Sebebi temelde değişmeseler de gerek saç rengi gerek ombre ve balyaj teknikleriyle yaratılan ve her sene için aynı kesimlerde farklı detayların trend haline geliyor olması. Eklenen farklı saç modelleri alternatiflerini mümkün olduğunca güncel haliyle sizlerle paylaşmaya çalışmak aslında istediğim.

Lob Saç Modelleri

8 2017 lob sac modelleri_mini

Bir süre öncesine kadar sadece lob saç kesim modelini konuşuyorken, şu sıralar buna ilkbahar-yaz saç rengi trendleri içinde de yer alan renklendirme ve ışıklandırma işlemleri eklendi ki bana kalırsa daha muhteşem bir görünüm kazandılar.

3 2017 lob sac modelleri_mini

lob saç modelleri
lob saç modelleri

2020 saç trendleri içinde yer alan sombre, babylights, blorange veya ombre gibi uygulamalar ile daha hareketli hale geliyor lob saç kesimleri. Ayrıca 2020 saç modelleri içerisinde farklı saç renklerini denemek isteyenler bunların arasına kırmızı-kızıl, mor veya pembeleri ekledi ki iyi uygulanan örnekleri gördüğünüz zaman etkilenmemek mümkün değil.

Lob Saç Modelleri

2 2017 lob sac modelleri_mini

Buradaki örneklerde gördüğünüz pek çok lob saç kesiminde dikkat çeken ilk ayrıntı neredeyse tek renk saçın olmadığı. Çünkü az öncede belirttiğim gibi yapılan renklendirme ve ışıklandırma işlemleri öne çıkıyor.

5 2017 kis sac kesimleri 2017 sac modelleri

5 2017 lob sac modelleri_mini

Bu kadar çok balyaj gibi tekniklerin uygulamalarındaki en önemli sebepler, saçları daha hacimli, daha ışıltılı göstermeleri ve de saç kesimini, yüz hatlarını daha belirginleştirme gibi etkileri olması aslında.

Lob Saç Modelleri

kıvırcık katlı saç modelleri
kıvırcık katlı saç modelleri
lob saç kesimleri
lob saç kesimleri
Sarı ombre lob saç modeli
Sarı ombre lob saç modeli

Dikkat çeken diğer detay da saç kesimlerine eklenen kahküller. Kahkül kestirmeye cesaret edemeyenler çıtçıtlı kahküller kullansalar da bu kahkülün trend olmadığını göstermez. Diğer yandan kahkül kestirmek gerçekten iyi düşünülmesi gereken bir karar olmakla birlikte doğru yüz tipine doğru kahkül modeli uygulandığında sonucun mükemmel olduğunu da unutmamak gerek. Sizin için aşağı iki yazı seçeneği ekledim, kahkül kesimi konusunda daha fazla bilgi edinmek isteyenler için.

Yuvarlak yüz tipine sahip olanlar kahkül kestirirken nelere dikkat etmeli? İşte—> yuvarlak yüz şekline uygun kahkül modelleri ile uzak durmaları gereken kahkül modelleri;

6 sonbahar sac kesimleri shag sac kesimleri_mini

Eğer uzun yüz şekline ve ek olarak geniş bir alına sahip olduğunuzu düşünüyorsanız hem yüzünüzün uzunluğunu törpüleyecek hem de alnı kapatacak ve elbette gözleri vurgulayacak mükemmel bir başrol oyuncusudur, kahküller. İşte–> uzun yüz şekline uygun kahkül modelleri

2 sarı saç renkli bob saç kesimleri_mini

Uzun saçlara sahip olanların saç kestirmek ile ilgili hep tereddütleri olur. Ancak lob saç kesimleri için böyle düşünmüyorum. Zira kısa bir saç kesimi değil sizin de gördüğünüz gibi. Ayrıca uzun saç modellerine uygulayabildiğiniz pek çok saç modelini lob saçlara da kolayca uygulayabilirsiniz.

Lob Saç Modelleri

7 2017 lob sac modelleri_mini

Lob saç modelleri için tıpkı aşağıdaki gibi yapımı kolay saç stilleri arayışındaysanız Bob-Lob Saç Kesimleri için Yapımı Kolay Modeller yazısını mutlaka incelemenizi öneririm.

Yapımı kolay saçlar

Son olarak saç tipine bağlı kesimlerden bahsetmek istiyorum. Zira kıvırcık saçlara sahip olanlar lob veya bob gibi kesimlere pek yanaşmazlar. Çünkü kontrol etmesi daha zor hale geleceğinden endişe ederler. Aslında doğru ürünleri doğru şekilde kullandığınız zaman her şey daha kolay olacaktır. Ancak konumuz bu değil! Konumuz saç kesimleri modası içerisinde kahküllü lob gibi kıvırcık katlı lob saç kesimlerinin de çokça öne çıktığı.

2 kıvırcık kahkül trendi_mini

3 YORUMLAR

  1. Merhabalar.1.62sm boyunda olan birine hem de yüzü asimetrik ve zayıf birine hangi model,hangi uzunlukta saç kesimi tavsiye edersiniz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here