2016 Sonbahar Saç Rengi Trendleri

1
1267

Terrakota saç rengi, tarçın bakırı saç rengi, buz sarı saç rengi, kahve veya kestane gibi koyu saç renkleri… 2016 sonbahar saç rengi trendleri içerisinde açık saç renkleri olduğu gibi koyu saç renkleri de bulunuyor. İşte, ünlüler ile birlikte daha çok popüler olan ve trend haline gelen yeni moda saç renkleri

Yaz aylarının yakıcı, yıpratıcı etkisiyle birlikte deniz, havuz etkisini göz önüne aldığımız zaman yaz sonrası saç bakımı yapmak şart oluyor. Yazın kuruyan, yıpranan saçlara bakım yapmak, gerekiyorsa saç şeklini yenilemek için kestirmek ve hatta saçları yeni renge boyatmak kadınlar için sonbahar başında yapılan önemli bir ritüeldir. Saç modelleri gibi saç renkleri de sık sık değişim gösteriyor. Uzun zamandır saçlarda pastel renkleri de gördüğümüz için artık saçlarda olmaz diyebileceğimiz bir renk pek kalmadı. Önemli olan elbette mesleğinize, mevcut saç renginize, ten renginize ve elbette kullanıp kullanamayacağınıza göre karar verebilmek. Sonbahar aylarında akla daha çok koyu ve sıcak renkler gelse de gümüş sarı gibi açık tonların da bu yıl popüler olduğunu baştan söyleyebilirim. Ayrıca tek renk saçlar oldukça azaldı. Mutlaka bir kaç rengin karışımıyla elde edilmiş veya balyaj gibi teknikler ile ışıklandırılmış saçlar göreceğinizi de eklemeliyim. İşte, ünlüler ile birlikte daha çok popülerite kazanan ve trend haline gelen yeni moda 2016 sonbahar saç rengi trendleri:

2016 Sonbahar Saç Rengi Trendleri

1- Buz Sarı Saç :

Jennifer Lawrence gibi bu saç rengine cesaret edebilenlerin sayısı giderek artıyor aslında. Bu sayede de 2016 yılında en popüler saç renkleri arasında kendisine önemli bir yer buluyor. Elbette hatırlatmak gerekir ki koyu saç renklerinden buz sarı gibi açık bir saç rengine geçiş yapmak kolay olamasa da uzman ellerde ve biraz sabırla hepsi mümkün. Eğer bu saç rengine sahip olmayı istiyorsanız saç bakımınıza şuankinden daha fazla dikkat etmeniz gerekeceğini de unutmayın.

1 2016 sonbahar sac rengi trendleri_mini

Platin sarı, açık kahve sarı, bal sarısı veya küllü sarı… Sarı saç renkleri kime yakışır? Sarı saç rengi nasıl elde edilir? Sarı saç bakımı nasıl yapılır? İşte, sarı saç renkleri ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler–> Sarı saç renkleri

9 2016 sonbahar sac rengi trendleri kestane sac rengi_mini

2- Kestane Kahve Saç Rengi :

Buz sarı gibi soğuk bir saç renginden sonbahar ve kış sezonunda akla en çok gelen sıcak saç rengine geçiş yapalım istedim. Kate Mara’nın sahip olduğu bu kestane kahve saç renginin kızıl ve altın sarı ile zenginleştirilmiş olduğunu belirtmeliyim. Böylelikle daha zengin, daha ışıltılı ve daha sıcak bir ton elde edilmiş. Eğer onun ki gibi ışıltılara sahip olmak istiyorsanız ve koyu saç rengine sahipseniz bir saç rengi uzmanına gitmenizi öneririm. Çünkü koyu tonlardan daha çık tonlara geçiş yapmak ev koşullarında zor olabilir ve buradaki gibi bir sonucu elde edemeyebilirsiniz.

2 2016 sonbahar sac rengi trendleri kahve sac rengi_mini

2016 Sonbahar Saç Rengi Trendleri

3- Bej Sarı Saç Rengi :

Platin veya buz sarı gibi çok açık ve soğuk sarı saç renklerinden sonbahar için daha sıcak, doğal sarı saç rengine geçiş yapılabilir. Böylelikle çok sevdiğiniz platin sarı veya buz sarı saçtan da tamamen vazgeçmek durumunda kalmamış olursunuz. Eğer doğal saç renginiz açık sarı veya orta sarı tonlardaysa hiç beklemeden bu saç tonunu denemenizi öneririz.

3 2016 sonbahar sac rengi trendleri bej sarı sac rengi_mini

4- Rose Sarı Saç Rengi :

Sarı saçlara biraz sıcaklık katmanın bir yolu da biraz pembe tonlarından eklemek olabilir. Uzunca bir süredir rose ve rose gold (gül ve altın gül) olarak tanımladığımız pembenin tonlarını barındıran altın sarı saçlar moda. Çok baskın şekilde bu tonu istemeseniz de belli belirsiz şekilde eklenecek rose detaylar sonbahar için saçlarınıza sıcaklık ve ışıltı kazandıracaktır.

4 2016 sonbahar sac rengi trendleri rose gold sac rengi_mini

Peki rose gold sarı saç rengi kimlere yakışır, rose gold saç rengi nasıl elde edilir, nasıl boyanır? İşte, ombre rose gold saç modelleri de dahil olmak üzere ilham alabileceğiniz Rose Gold – Altın Gül Saç Rengi Modelleri–> yeni trend rose gold saç rengi

5- Sütlü Çikolata Saç Rengi :

Eğer daha doğal görünen saç renkleri arıyorsanız seçeneklerinizden biri kesinlikle sütlü çikolata olabilir. Tıpkı Kaia Gerber’in saç rengi gibi bir görünüm ister miyim diye kendinize sormanız yeterli aslında. Eğer evde boyamayı düşünüyorsanız orta kahve veya orta açık kahve tonları sunduğunu söyleyen boyalara bakabilirsiniz. Ayrıca pek çok boya markasında da birebir bu isimle boya rengini bulabilirsiniz. Eğer mevcut saçlarınızda açık kahve tonlarındaysa kolayca bu rengi elde edebilirsiniz.

6 2016 sonbahar sac rengi trendleri cikolata kahve sac rengi_mini

2016 Sonbahar Saç Rengi Trendleri

6- Koyu Kahve ve Kestane Saç Renkleri :

Öncelikle bu kadar koyu tonlara geçiş yapmak isteyip istemediğinize iyi karar vermeniz gerekiyor. Zira sonrasında tekrar açık renklere dönüş hiç kolay olmayacaktır. Rihanna gibi kendime her rengi yakıştırabilirim diyorsanız da durmayın, boyayın derim. Çünkü Rihannayı kırmızıdan sarıya kumraldan koyu kahve saç renklerine kadar çok farklı saçlarla gördük. Hepsini de mükemmel taşıdığınu kabul etmek gerek. Son olarak her ne kadar koyu kahve saç tonu dediğimizde tek bir tondan bahsediyormuşuz gibi gelse de cilt renginize en uygun koyu kahve tonunu bulmak konusunda uzman kuaförünüzden mutlaka yardım alın derim. Sonuçta, dönüşü zor!

8 2016 sonbahar sac rengi trendleri kestane sac rengi_mini

7- Kızıl Tonları ile Zenginleştirilmiş Koyu Kahverengi Saçlar :

Rihanna gibi koyu saç tonlarını tercih eden bir diğer ünlü isim de Kim Kardashian. Rihanna’dan farklı olarak onun saç rengi kızıl kestane tonlarıyla zenginleştirilmiş. Dolayısıyla net olarak saçların içerisinde ışıltıları görebiliyorsunuz.

10_mini

2016 Sonbahar Saç Rengi Trendleri

8- Çikolata Kahve üzerine Altın Kahve Işıltılar :

Çikolata kahve saç rengi içerisine altın kahve tonlarında yüzü çevreleyen bir çerçeve şeklinde ışık etkisi yaratacak balyajlar atılmış. Aslında böylelikle yüzün sert hatları bu ışıklandırma tekniği ile yumuşatılmış diyebiliriz. Doğru kişilerce, doğru şekillerde ve yöntemlerle yapılan farklı balyaj uygulamaları ile aslında bana yakışmaz dediğiniz pek çok saç rengini kullanabilirsiniz.

7 2016 sonbahar sac rengi trendleri kestane sac rengi_mini

9- Terrakotta Saç Rengi :

Sonbahar aylarına çok yakıştırdığım bir tür kiremit rengi olarak çevirebileceğimiz bir renk Terracotta saç rengi. Jessica Chastain’nin saç rengi aslında çok boyutlu ve karmaşık bir yapısı var diyor saç uzmanı. Şimdilerde pek çok saç boyası markasının Terracotta saç boyası mevcut olsa da elde edeceğiniz sonucun mevcut saç renginize göre değişebileceğiniz unutmayın. Ayrıca Jessica Chastain’nın buradaki saç tonu en parlak ve canlı halinde değil ama zaten kızıl-bakır alt tonları içeren böyle renklerin bir kaç yıkamanın ardından güzel tona ulaştığını düşünüyorum.

5 2016 sonbahar sac rengi trendleri terracota sac rengi_mini

Son olarak bu tonların sık sık saç rengi yenileme işlemi gerektireceğini unutmayın. Saç bakımı açısından bakır saç renklerinden pek farkları yoktur. Daha fazla bilgi almak isterseniz–> bakır saç rengi

10- Tarçın Rengi :

Bakır-kızıl saç tonları içerisinde şu sıralar ve elbette sonbaharda en çok göreceğimiz saç renklerinden biri tarçın rengi.

tarcin bakir

1 Yorum

  1. Boyalı saçlar için MASKEEEEE:

    Saç kremi 1 yemek kaşığı
    Gliserin 1 çay kaşığı
    B5 vitamini 1 çay kaşığı
    Keratin 1 çay kaşığı
    E vitamini 1 çay kaşığı
    Hindistan cevizi yağı 1 tatlı kaşığı

    Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bir fırça yardımıyla saç diplerinizden başlayarak boya sürer gibi sürün. Saçta sürülmemiş yer kalmayacak şekilde kalan malzemeyi tüm saça sürün. Parmaklarınızla ovalayarak iyice yedirin. Saçınızı varsa bone yok ise kadın yaratıcılığına bağlı bir biçimde poşetle güzelce hava almayacak biçimde sarın.. Durulayınnn

    DENEYİNNN BENCE :D

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here