2016 Sonbahar Eyeliner Trendleri

0
277

Göz makyajı için sadece eyeliner kullanmayı tercih ediyorsanız buradaki farklı eyeliner sürme alternatiflerini seveceğinizi düşünüyorum. En sevdiğiniz makyaj malzemelerinden biri eyeliner ise veya göz makyajı trendlerinde öne çıkanlar neler öğrenmek istiyorsanız, 2016 sonbahar eyeliner trendleri detaylarını içeren bu yazımızı okumaya devam edin!

Göz makyajı için sadece eyeliner kullanmayı tercih ediyorsanız farklı eyeliner sürme alternatiflerini daha çok seveceğinizi düşünüyorum. Eyeliner alışkın olmayanlar için başlangıçta sürmesi zor gelse de alıştıktan sonra bırakmak istemeyeceğiniz bir göz makyajı seçeneği. Eyeliner ile makyaj denildiğinde de akla hep siyah gelir, çünkü en temeli ve basitidir. Basit olan başlangıç için iyi bir sçenek olmakla birlikte zamanla farklı eyeliner sürme şekilleri, farklı eyeliner renkleri aramaya başlarsınız. Her kadın dönem dönem alışkın olduklarının dışına çıkmak, alternatifleri değerlendirmek ister. İşte bu yüzden moda ve trendlerden bahsediyoruz ya! En sevdiğiniz makyaj malzemelerinden biri eyeliner ise veya göz makyajı trendlerinde öne çıkanlar neler öğrenmek istiyorsanız, 2016 sonbahar eyeliner trendleri detaylarını içeren bu yazımızı okumaya devam edin!

2016 Sonbahar Eyeliner Trendleri

1- Farklı özellikteki eyeliner’ları karıştırma

Göz makyajında eyeliner kullanırken daha çok likit mi, toz mu yoksa kalem mi kullanmayı tercih ediyorsunuz bilmiyorum ama şu sıralar karıştırmak makbul. Yani göz kapağınıza likit eyeliner kullanıyorsunuz, alt kirpik diplerine ise kalem liner. Hatta alt kirpik diplerini ince bir fırça ile hafifçe dağıtabilir, hafif dumanlı bir göz makyajı ile biraz daha rocker bir görünüm yakalayabilirsiniz.

1 2016 sonbahar eyeliner trendleri_mini

2- Alt kirpik diplerine altın liner

Aslında çok riskli olduğunu düşünüyorum bu renklerin, özelikle de alt kirpik diplerinde. Eğer cilt renginize uygun değilse, göz altları zaten kırmızı-morsa hepten uykusuz ve bitkin görünme ihtimaliniz var ama trend mi trend… Zaten 2016 yılında ışıltılı görünümler öne çıktı ki altın-bronz gibi tonlar da bu sebepten daha popüler hale geldi. Bu tonlardaki eyeliner’ı alt kirpik diplerine uyguluyor ve yine fırça ile hafifçe dağıtıyorsunuz.

2 2016 sonbahar eyeliner trendleri_mini

7 2016 sonbahar eyeliner trendleri_mini

3- Boşluk bırakın

Eyeliner sürmek denildiğinde akla üst kirpik diplerinden başlayıp, alt kirpik diplerini de kapsayan ince bir hat halinde sürülmesi gelir. Bizlerin bildiği ve alışkın olduğu da budur. Burada ise göz içi köşelerinde değil göz bebeğinin hemen başladığı iç noktadan başlanıyor ve dış göz kenarına gelmeden bitiriliyor. Bizim işimize yarayacak daha önemli yanı ise aslında gözlerin olduğundan büyük görünmesini de sağlaması.

3 2016 sonbahar eyeliner trendleri_mini

4- Çift kuyruklu eyeliner

En sevdiğim eyeliner sürme şekillerinden biridir. Kendim yapmakta epey zorlansam da (eşitlemekte başarısız olabiliyorum) gözleri vurgulama konusunda oldukça başarılı bir teknik. Üst kirpik dipleri hattı boyunca göz bebeğinin ortasından ince başlayıp, ortalara doğru kalınlaşıp, kuyruk kısmında yine incelen üst liner ile alt kirpiklerden gelen eyeliner birleşirse aslında cat-eye yani kedi gözü makyajı yapmış oluruz. Bu noktada bir öneri, eğer kuyruğun ortasına beyaz eyeliner çekerseniz iki kuyruk elde etmiş olursunuz.

4 2016 sonbahar eyeliner trendleri_mini

5- İki renkli eyeliner

Özellikle de metalik mavi ve yeşilin tıpkı buradaki gibi bir araya geldiği eyeliner çiftleri de yine bu sonbaharın popüler uygulaması. Tek bir hat halinde değil fırça ile dağıtılarak uygulanması gerekiyor. Sadece mavi yeşil ile de sınırlı değilsiniz. Mor, bordo, bronz tonlarını da deneyebilirsiniz.

5 2016 sonbahar eyeliner trendleri_mini

6 2016 sonbahar eyeliner trendleri_mini

6- Abartılı kedi gözü

Göz hattınız boyunca tam bir kedi gözü eyeliner uygulamasından ziyade tam göz bebeğinin ortasından başlayarak uzun bir kuyrukla bitirilen eyeliner çekme şekli öne çıkıyor.

8 2016 sonbahar eyeliner trendleri_mini

7- Beyaz kedi gözü

İşte alışkın olmadığımız eyeliner seçeneklerinden biri beyaz eyeliner… Ancak önemli bir detayı var. Önce ince bir hat halinde siyah eyeliner ile kedi gözü yapılıyor ardında aynı hattın üzerine beyaz ile uygulama yapılıyor. Böylelikle beyaz eyeliner normalden fazla patlıyor.

9 2016 sonbahar eyeliner trendleri_mini

8- Nemli görünüm

Göz yaşınız az önce oradaymış gibi duran bir makyajdan bahsediyoruz. Mat görünümler out oldu diyebiliriz. Yerine parlayan, yağlı gibi görünen eyeliner’lar popüler. Hem üst kirpik diplerine hem de alt kirpik diplerine uygulayabilirsiniz. Bu aslında gözlere daha uyanık, daha canlı bir hava da katıyor.

10 2016 sonbahar eyeliner trendleri_mini

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here