2016 Yaz Modası Düz Ayakkabı Modelleri

1
1458

2016 yaz modası ve 2016 kadın ayakkabı modası içerisinde daha çok hangi model düz ayakkabılar var? Balerin ayakkabısı, bilekten bağcıklı ayakkabılar, ipli ayakkabılar, sandaletler veya loafer ayakkabılar… En moda düz ayakkabı modelleri ve ayakkabı trendleri neler? 

Çizmeler ve botlar yavaş yavaş dolapların en dip köşelerine kaldırılmaya başladı. Açan güneş ve ısınan havaların etkisi ne kadardır bilmiyorum ama daha hareketli olacağımız, daha çok dışarıda vakit geçireceğimiz, belki sokak sokak gezip alışveriş yapacağımız günler geldi. Böylesi zamanlarda rahatlık daha çok öne çıktığından, tercihimiz düz ayakkabı modelleri oluyor. Peki 2016 yaz modası ve 2016 kadın ayakkabı modası içerisinde daha çok hangi model düz ayakkabılar var? En moda düz ayakkabı modelleri ve ayakkabı trendleri neler?

Düz ayakkabı modelleri denildiği zaman benim aklımıza daha çok rahatlığından ötürü spor ayakkabılar gelse de babetler, sandaletler, bantlı ayakkabılar, loafer derken aslında seçenekler oldukça fazla. Gerek Türk markaları gerekse yabancı markalar bahar ve yaz sezonu koleksiyonlarını mağazalarda beğeniye sunmuşken alışveriş öncesi ayakkabı modası hakkında bir yazının fikir vereceğini düşündüm. Herkesin favori ayakkabı modeli rahatlık ve beğeniye bağlı olarak elbette farklı olacaktır. Ancak 2016 yaz modası içinde öne çıkan bazı düz ayakkabı modelleri giyerken dikkatli olmakta fayda var. Neden diye sorarsanız, cevabı aşağıdaki detaylarda gizli!

Düz Ayakkabı Modelleri 1- Balerin Ayakkabısı

Elbette babetlerin çıkış noktası balerin ayakkabıları. Ancak bu yıl balerin ayakkabılarının kendisi en trend ayakkabı modelleri. Modanın öncüsü de benim de severek takip ettiğim Miu Miu. Saten kumaştan tasarladığı balerin ayakkabı modellerine eklediği bilekten bağlı kurdeleler ile başka bir görsellik kazandırılmış. Eklenen deri kemerler ile de o romantik görüntüsü biraz kırılmış ve asilik katılmış. Elbette bu özel Miu Miu balerin ayakkabısı tasarımı pek çok markaya da ilham vermiş durumda. Bu yüzden de mağaza vitrinlerinde bilekten kalın kurdeleler ile bağlı babet modelleri görme ihtimaliniz çok yüksek. Ancak uyarmalıyım ki eğer bacak boyunuz uzun değilse, bilekten bağlı her ayakkabı sizin için biraz risklidir.

2016 yaz düz ayakkabı modelleri balerin ayakkabısı miu miu_mini

Düz Ayakkabı Modelleri 2- Bağcıklı Babet Modelleri

Bir kaç sezondur popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyen, hatta geliştirilen yeni tasarımlarla kadınların daha çok ilgisini çeken düz ayakkabı modellerinden biri de bağcıklı babet modelleri. Az önce bahsettiğim klasik balerin ayakkabı modeline bilekten bağcık ekleyen tasarımların başında Gianvito Rossi tarafından hazırlanan ayakkabılar geliyor. Diğer yandan ince deri bantlı babetler de göze çarpan ayakkabı modellerinden. Özellikle Stuart Weitzman tasarımı bağcıklı babetler herkesin ilgi odağı olmuş durumda.

2016 İlkbahar-Yaz ayakkabı modasında rahatlık ve şıklık sunan ipli babet modelleri nasıl kombin edilir? Eskiyen babetleri ipli babete nasıl dönüştürebiliriz? Bağcıklı babet trendi detaylarını öğrenmek için—> Bağcıklı Babet Trendi 2016

2016 yaz düz ayakkabı modelleri bilekten bağcıklı babet_mini

Düz Ayakkabı Modelleri 3- Loafer Ayakkabı

Benim için sezonun favori düz ayakkabı modeli kesinlikle loafer ayakkabı. Rahatlık sunmalarının yanında her stile kolaylıkla uyum sağlamaları benim için tercih sebebi olmalarını sağlıyor. Bacak boyu çok uzun olmayan biri olduğumdan özellikle bilekten bağcıklı ayakkabılar pek bana göre değil. Aslında loaferları tercih etmemdeki bir diğer önemli sebep de bu. Daha çok yaz rengi olan beyaz ve metalik rengiyle öne çıkıyorlar.

Eğer loafer ayakkabı nasıl kombinlenir, loafer ayakkabı trendi detaylarında başka öne çıkan detaylar neler öğrenmek isterseniz —–> Loafer Ayakkabı Trendi 2016

2016 yaz düz ayakkabı modelleri loafer ayakkabı modelleri_mini

Düz Ayakkabı Modelleri 4- İpli Sandalet Modelleri

Babetlerin başı çektiği bağcık modası elbette yaz sezonunda sandalet modellerine de yansıyacak. Sezonun öne çıkan sandalet modelleri de bu sebepten ötürü elbette ipli sandalet modelleri olacak. Sadece deri ipler değil, kurdele veya hasır ipleri de sandaletler üzerinden sıklıkla göreceğiz

2016 yaz düz ayakkabı modelleri ipli sandaletler_mini

Düz Ayakkabı Modelleri 5- Gladyatör Sandalet Modelleri

Sezonun olmazsa olmazlarından biriyle yazının sonuna geldik sayılır. Gladyatör sandaletleri ben şahsen çok beğenmesem de seveninin de çok olduğunu biliyorum Bu sezon deri kemerli modelleri ile birlikte deri ipli formları öne çıkıyor.

Yaz sezonuna damga vuran gladyatör sandaletler hangi kıyafetlerle kombin edildiğinde daha şık görünürsünüz öğrenmek isterseniz—> Gladyatör Sandalet Trendi

2016 yaz düz ayakkabı modelleri gladyatör sandaletler_mini_mini

Düz Ayakkabı Modelleri 6- Espadriller

Son olarak yaz aylarında babetlere en güzel alternatiflerden biri de espadriller. Tam bir yaz ayakkabısı bence. Özellikle 80’li yıllarda popüler olan Katalan kökenli (İspanya) bir ayakkabı modeli olan espadriller kot şort, midi etek, mini etek ve örgü, salaş, yazlık tunikler ile birlikte harika görünüyorlar.

Babetlere alternatif olarak başka düz ayakkabı modelleri neler öğrenmek isterseniz —> Yaz için Babetlere Şık Alternatifler

2016 yaz düz ayakkabı modelleri espadriller_mini

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here